Doua feluri de OST-uri

Written by gonggil. Posted in Hanguk Eumak - Muzica, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori, Stiri / noutati

Tagged: , , , ,

Doua feluri de OST-uri

Published on octombrie 30, 2010 with 19 comentarii

Alegerea unor melodii sau teme muzicale pentru un film nu este un lucru usor dar serialele coreene istorice sunt din acest punct de vedere un exemplu.
Putem vedea in acest caz o “confruntare” intre doua mari scoli muzicale.
Pe de o parte avem de-a face cu teme muzicale destinate sa scoata in evidenta caracterul eroic al unor personaje, accentuand dramatismul actiunii din seriale. Este cazul muzicii din “Jumong” si “Emperor of the Sea”, de exemplu.

text

Pe de alta parte exista unele seriale care folosesc teme muzicale aflate parca in contradictie cu tema lor istorica, dar interesul si atractia fata de aceste drame rezulta tocmai din fundalul muzical modern al k-rockului sau k-popului. Aici putem aduce ca exemple “Damo” si, mai nou, “Chuno”.


text
text


In ambele cazuri, avem de-a face cu o punere in valoare reciroca intre tema muzicala a serialului si povestea pe care acesta o spune.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

19 comentarii

There are currently 19 comentarii on Doua feluri de OST-uri. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. interesant punct de vedere. vot

 2. Din punctul meu de vedere,ost-ul din Chuno e cel mai bun,si se potriveste foarte bine cu actiunea antrenanta a serialului.

 3. Eu n-as spune ca ost-ul serialului Chuno se afla in contradictie cu subiectul sau personajele acestuia. Poate inca nu s-a inteles inca faptul ca Chuno nu e o drama istorica tipic traditionala coreeana (pana si actorii acestuia, mai exact Jang Hyuk a spus acest lucru de nenumarate ori). Acest gen de saeguk fusion este destul de greu de asimilat…Damo intra in aceeasi categorie in ceea ce priveste ost-ul insa subiectul e destul de diferit, actiunea se petrece tot in jurul Palatului Regal. La Chuno lucrurile stau putin diferit, iar Ost-ul din punctul meu de vedere a atins perfectiunea :)

 4. Sunt de acord cu tine Claudia,nici eu nu cred ca ost-ul e in contradictie cu subiectul sau personajele,ba din contra.
  Dar asta e o parere personala.

 5. Nu prea am inteles aceasta fraza: “interesul si atractia fata de aceste drame rezulta tocmai din fundalul muzical modern al k-rockului sau k-popului.” Pe mine de exemplu Damo m-a atras in primul rand datorita distributiei ca si in cazul serialului Chuno…

  • koreafilm

   @Clau: este o abordare noua propusa de gonggil^^
   probabil se refera la faptul ca cei care vizualizeaza un trailer vor fi mult mai tentati sa vada serialul, in mare parte si datorita coloanei sonore, care nu pare neaparat sa aiba legatura cu subiectul ‘istoric’ (sau cel putin cu timpul istoric al actiunii)…

 6. nu m-am gandit la asta. interesant cum le-ai analizat. vot

 7. Gonggil, bine ai venit pe blog.Felicitari pentru subiectul abordat.Am inteles perfect punctul tau de vedere si mi se pare OK.
  Si mie mi s-a parut ciudat la inceput, cand am auzit aceasta muzica k-rok sau k-pop in seriale cu tema istorica, dar ulterior mi-a placut abordarea lor, a coreenilor adica.VOT!

 8. Au fost seriale pe care m-am hotarat sa le urmaresc datorita coloanei sonore, unele m-au dezamagit, altele in schimb mi-au placut

 9. Aproape la toate serialele coreene exista o melodie centrala care, sa zicem asa, arata tema de care este vorba in acel film. Si “scolile muzicale” indiferent de stil, au realizat cu mult simt si punctat.
  Dar sunt si unele care(mai ales melodiile lirice), te face sa-ti bata inima mai tare. Exemple sunt o mie. Dupa mine, pina acum, cea mai buna melodie(si asta am zis de nenumerate ori) a fost cantata de Beige in Chuno.
  Orchestratia, melodia, interpretarea, totul in ansamblu, este perfect.
  http://www.youtube.com/watch?v=Hc-U9MD48ak
  Dar asta este numai parerea mea.

 10. Coloana sonora cea mai buna a fost la chuno mi-au placut melodiile Beige,Stigma ,JeA si cea de la inceput,vot

 11. priviţi aici un blog făcut numai cu recenzii de pe kfilm :

  http://iidrama.wordpress.com/doua-feluri-de-ost-uri/

  • koreafilm

   buna dimineata! annyeonghaseyo!

   @cri: :)

 12. bună dimineaţa kfilm .

  • koreafilm

   am remarcat! :( si autorul??

   • koreafilm

    autorul blogului…

 13. îmi pare rău, nu ştiu :(

 14. Anneyong kf!

Leave a Comment