Buddha si Bodhisattva în budismul coreean (2)

Written by criblalily. Posted in Cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: , , ,

Published on octombrie 11, 2010 with 5 comentarii

Vairocana Buddha ( Birojana-bul în coreeana) este Buddha Cosmic care raspandeste lumina Adevarului în toate directiile, Buddha care întruchipeaza întelepciunea Legii Universale. Vairocana este uneori situat în propria sa cladire numita “The Great Light Hall”, asa cum poate fi vazut în templu Haeinsa. Aceasta sculptura,în general,sta singura în sala,dar uneori este figura centrala a unei trinitatii impreuna cu Majusri si Bodhisattva Samantabhadra.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Vairocana este de obicei reprezentat cu Mudra lui. Aceasta se numeste “pumnul cunoasterii”, si este formata din împreunarea mâinii drepte “pumn diamant” si a mâinii stângi “deget diamant.” Diamantul reprezinta puterea suprema si durabilitatea cunostintelor budiste. Aceasta Mudra este o reprezentare divina a pasiunilor,si un comentariu cu privire la intensitatea cu care aspira la întelepciune si urmareste acest obiectiv.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Astfel,degetul aratator stâng reprezinta lumea fiinţelor simţitoare, si mâna dreapta reprezinta protectia lui Buddha pentru lumea inconjuratoare.
Image and video hosting by TinyPic

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

5 comentarii

There are currently 5 comentarii on Buddha si Bodhisattva în budismul coreean (2). Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Interesante informatii Crib,nu stiam aceste lucruri,de fapt despre budism nu stiu prea multe in general,doar ce am citit din recenziile voastre.Vot

  2. pe mine ma impresioneaza arta asiatica in general,care nu e o arta “”realista”".ci o arta pur simbolica si de sugestie,iar anomaliile anatomice sunt pretext de a sugera o idee,un concept,un atribut al divinitatii si chiar a omului…O recenzie frumoasa,vot,vot,vot!

  3. pupici fetele!
    mă bucur că mai sunt persoane interesate cu adevărat de religia coreei.

  4. frumoasa prezentare. vot

  5. mulţumesc şi urmează Amithabha Buddha şi Avalokitesvara Bodhisattva

Leave a Comment