Ofiţerul Min vs Regele Sukjong

Written by carina72. Posted in Recenzii utilizatori, Recomandarile lunii

Tagged: , ,

Published on septembrie 19, 2010 with 29 comentarii

Ji Jin Hee ne-a cucerit inimile datorită rolurilor pe care le-a interpretat în Dae Jang Geum (Giuvaierul palatului) şi Dong Yi (Vremuri apuse).
El este ofiţerul Min Joung Ho, respectiv regele Sukjong. Şi partenerele sale sunt pe măsură: Lee Young Ae (Dae Jang Geum) şi Han Hyo Joo (Choi Dong Yi).

Azi m-am gândit să fac o paralelă între personajele cărora le dă viaţă Ji Jin Hee.
Image and video hosting by TinyPic
Min Joung Ho este un tânăr ofiţer foarte apreciat de superiori datorită profesionalismului său. Deşi destul de rece la prima vedere, el ascunde căldură şi blândeţe. Este un bărbat frumos şi cult, un om bun şi tandru. Cu toate că este interzisă dragostea pentru o doamnă de la Curte, el este dispus să rişte tot pentru Jang Geum… s-o protejeze, s-o iubească… Îl înfruntă chiar şi pe regele, care o iubea la rândul lui.
Îl vedem luptând pentru a-şi îndeplini îndatoririle, dispus să ajute oamenii la nevoie, tandru şi gentil în relaţia cu Jang Geum, dar şi pus pe şotii cu fiica lui.
Dintre zecile de clipuri care s-au făcut pentru serial, am ales două care scot în evidenţă felul cum gândeşte şi se comportă ofiţerul Min: “Because You Live” by Jesse McCartney şi un remake după „You Raise Me Up”.

http://www.youtube.com/watch?v=oAKEo5GQ18U&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=0XHancey398&feature=related

Regele Sukjong, spre deosebire de ofiţerul Min, nu are înclinaţii de luptător, dar în timp începe să capete şi aceste deprinderi. Este un om foarte cult, extrem de vesel, dar şi un rege dur. Deşi pare slab ca morarh din cauza puterii facţiunilor politice, el este un fin diplomat şi drept în deciziile pe care le ia.
Crescut în Palat de când s-a născut, Sukjong îşi doreşte să-şi petreacă măcar o zi ca om obişnuit. De aceea, de multe ori se travesteşte şi colindă prin capitală.
Image and video hosting by TinyPic
Aşa o cunoaşte pe Dong Yi. Pentru ea este dispus să rupă toate barierele şi astfel ajunge Consoartă regală. Sukjong este copilăros în comportamentul lui faţă de Dong Yi, dar şi faţă de băieţii lui. Este timid când vine vorba despre exprimarea sentimentelor. Este un bărbat foarte sensibil. Chiar şi atunci când trebuie să ia nişte hotărâri dificile (vezi alungarea reginei In-hyeon de la Palat sau detronarea reginei Jang) suferinţa lui este foarte mare. Dar pentru că este un rege care respectă legile ţării trebuie s-o pedepsească şi pe Dong Yi, iubirea lui.
Nu voi spune mai multe pentru că s-a scris destul de mult despre această poveste.

Pentru Sukjong am ales două clipuri pe muzica celor de la SG Wannabe, „I love you” şi „Hello”.

http://www.youtube.com/watch?v=SYdVG66kmzs&feature=player_embedded#!

Vă las pe voi să găsiţi asemănări şi deosebiri între cele două personaje: ofiţerul Min şi regele Sukjong

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

29 comentarii

There are currently 29 comentarii on Ofiţerul Min vs Regele Sukjong. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. pur si simplu superb carina ,dragostea pluteste in aer ,vot

 2. sa va vad acuj ce alegeti :)

 3. koreafilm, help! nu se vede al doilea clip :(

 4. mie personal,personajul min jung-ho mi se pare mai interesant,mai curajos,mai puternic,mai iubitor chiar
  dar si sukjong are calitati din cele mai bune,dar mi se pare putin mai timid si retinut

 5. cred ca fiecare dintre personaje are farmecul lui :)

 6. cu siguranta ambele personaje au farmecul lor,min iti da senzatia de barbat care protejeaza o femeie,si o face sa se simta in siguranta
  iar sukjong este amuzant si simpatic,putin retinut cu sentimentele lui,dar si un barbat puternic si hotarat cand e cazul
  asa ii vad eu pe cei doi
  iar actorul cu siguranta stie sa exprime tot felul de emotii

 7. sunt de acord cu tine, ana.

 8. eu il aleg pe ofiter. Oricat de mult ar vrea un actor sa evite, este imposibil ca acesta sa nu imprumute personajelor ceva din propriul sau caracter si comportament. Dincolo de roluri, acest actor se vede el a fi un tip cumsecade, carismatic, bland si generos. La fel ambele personaje seamana cu actorul ca nu se putea altfel. Eu ii votez pe toti trei si cu Carina patru , deci de 4 ori vot vot vot vot.

 9. Da este o alegere grea, totusi balabta inclina spre personakul regele Sukjong. De ce? Este mai comlex decat ofiterul Min si arata transformarile pe care le are ca rege in timpul serialului.
  Un mare mare VOT, ca mai multe nu se poate!

 10. Ps: a aparut o ver al sub in eng la ep 53!

 11. in curand o veti vedea pe noua regina. Am trimis o recenzie :)

 12. Doua personaje un singur actor! Ce sa alegi ? grea decizie cand si actorul si personajele deja le-ai indragit.Parca mai conteaza?Noi il iubib si le iubim deopotriva.Vot!

 13. Mi-a placut mai mult ofiterul Min pentru felul cum a stiut sa o sprijine pe Jang Geum sa-si urmareasca idealurile; duiosia, tandretea, si dragostea lui au ajutat-o sa treaca peste tote necazurile si piedicile, mai ales ca nu au fost putine! Interesanta si de efect … paralela dintre cele doua personaje! VOT!

 14. sunt de acord ca actorul imprima mult din personalitatea lui personajului pe care il interpreteaza ,de aceea in ambele roluri este atat de simpatic,dar ca prestatie actoriceasca in Dong Yi rolul este mai complex iar dupa ep 48 interpretarea este extraordinara si eu i-as da un premiu(in ep.53 super!!!)Vot,vot, vot si pentru recenzie!

 15. Carina, eu nu prea pot sa fac comparatii intre cei 2 avand in vedere ca sunt roluri diferite si inca nu am vazut Dong Yi, iar referitor la aportul adus de actor in cele 2 seriale cred ca a influentat foarte mult dezvoltarea acestor personaje.

 16. clau mersi pt chuno e super

 17. Claudia am ramas la ep 3 restul de unde le iau?

 18. sper ca va plac si clipurile. pacat ca al doilea nu se vede aici :(

 19. sigur ca ne plac si clipurile ,multumim si pentru traducerea de la “”un rege timid”" ,melodii la fel de frumoase.

 20. pentru mine JJH rămâne ofiţerul Min pt totdeauna… vot

 21. N-am vazut Dong Yi asa ca nu pot sa compar cele doua personaje,clipurile sunt foarte frumoase,vot!

 22. se vede cum i-a fost dor de ofiterul Min… e vorba despre cei care au commentat aici. :)

 23. eu sunt o fire mai nebunatica si daca trebuie sa aleg desi nu prea vreau deoarece fiecare personaj are farmecul lui l- as alege totusi pe regele Sukjong este genul ce-mi place,amuzant, simpatic, pus pe sotii putin timid dar isi revine repede XD XD
  dar cand e necesar devine serios si hotarat.
  iubesc actorul !!!!!!!!!
  vot vot vot

  !!!!!!!

 24. Ofiterul Min.

 25. nu am vazut inca dong yi asa ca nu imi pot da cu parerea dar mi-a placut mult de ofiterul Min, sunt sigura ca multe femei si-ar dori un astfel de barbat langa ele!(si eu :)!!!)

 26. Superba recenzia iar JJH a stiut foarte bine sa surprinda reactii diferite si sa interpreteze 2 roluri total opuse…. Un vot din partea mea… ;)

 27. Regele Sukjong are un infinit de voturi de la mine! Ofiterul Min nu mi-a prea placut..imi da o senzatie de “serios” . Mie imi plac in filme mai mult personajele amuzante . Asta e parerea mea .

 28. foarte frumos. mai ales video-ul:)

 29. imi pare atat de bine ca exista cineva care sa scrie despre fiecare kdrama coreeana. sunt extrem de interesanta de acestea si de coreea de asemenea.
  eu as vrea de exemplu niste melodii coreene deoarece am cautat pe net dar nu am gasit, fara indoiala exista, dar probabil eu nu am cauta cat trebuia.sa-mi spuneti si mie daca stii va rog

Leave a Comment