Observatorul Cheomseongdae

Written by ana_ruse. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: , ,

Published on septembrie 06, 2010 with 16 comentarii

Image and video hosting by TinyPic
Cheomseongdae este un observator astronomic situat in Gyeongju,unde se afla si alte zone istorice.In coreeana,numele sau inseamna “Turn pentru privirea stelelor”.Acesta este cel mai vechi observator care mai exista in estul Asiei,si unul din cele mai vechi instrumente stiintifice din lume.Dateaza din secolul 7,din timpul regatului Shilla,care isi avea capitala la Gyeongju.
Image and video hosting by TinyPic
Observatorul luminat noaptea
Conform Samguk Yusa,observatorul a fost construit in timpul domniei reginei Seondeok a Shillei,prima femeie-rege,care a domnit intre anii 632-647,aproape de capitala regatului.

Turnul este construit din 362 de bucati de granit taiat,care semnificau cele 362 de zile ale anului lunar.Este compus din 27 de straturi circulare de piatra,care semnifica faptul ca regina Seondeok a fost al 27-lea monarh al Shillei,straturi care se termina cu o structura patrata.12 dintre straturi se afla sub nivelul ferestrei si 12 deasupra nivelului acesteia.

De asemenea,la baza exista 12 pietre mari,tot sub forma unui patrat,care semnifica cele 12 luni ale anului.
Image and video hosting by TinyPic
Turnul are urmatoarele dimensiuni:5,7 metri latimea la baza si 9,4 metri inaltimesi este umplut cu pamant pana la nivelul ferestrei.
Image and video hosting by TinyPic

Exista voci care spun ca observatorul nu era potrivit pentru observatii astronomice,altele care sustin ca el era folosit mai degraba pentru astrologie decat pentru astronomie,desi in acea perioada nu prea existau diferente intre cele doua stiinte.Unii invatati spun ca designul observatorului a fost influentat in mare masura de budism.
Image and video hosting by TinyPic

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

16 comentarii

There are currently 16 comentarii on Observatorul Cheomseongdae. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. cand ai scris despre una dintre comorile nationale, ai spus ca a fost o intamplare, desi stii foarte bine ca scriu despre aceasta serie pentru ca am anuntat. Sa inteleg ca si acum este tot o intamplare, mai ales ca s-a mai scris despre acest subiect.

  2. Se incing spiritele pe aici?!Multumim si vot!

  3. s-a păstrat nemaipomenit de bine. parcă a fost construit în zilele noastre. Frumos ana şi vot.

  4. Foarte interesant!Am auzit si eu despre observatorul asta,intr-adevar s-a pastrat foarte bine pana in zilele noastre,coreenii stiu sa-si pastreze si sa-si valorifice comorile,lucru pentru care ii admir.Multumim ana!Vot!

  5. ne bucuram sa ne reamintim de regina noastra prin asemenea monumente extraordinare!vot!

  6. Mai citisem cateva informatii despre acest Observator si daca nu ma insel tot pe blog. Oricum astfel de recenzii sunt binevenite oricand.

  7. cum am mai scris acesti oameni cand au facut ceva au facut pentru eternitate
    vot

  8. pai chiar voi ati spus ca nu vedeti nicio o problema la recenziile cu subiect repetat,ba din contra ca aduc completari la celelalte

  9. daca eu fac ceea ce ati facut si voi,este o problema,iar daca voi faceti acest lucru nu este nimic fiindca voi aduceti completari,nu?
    si ti-am mai spus carina,nu poti sa pui monopol peste comorile nationale care sunt peste 300

  10. Oricum inteleg ca doreai si tu sa scrii despre el,nu?
    Deci daca scriai tu nu mai era o problema ca s-a mai scris despre el,dar daca am scris eu este.

  11. Oare a fost restaurat vreodata? Sau e asa de cand s-a construit?…

  12. Nu prea vad rostul acestor discutii @ana, @carina…asta ar mai lipsi, sa anunte fiecare in prealabil ce subiecte vrea sa abordeze pentru a i se da permisiunea sa o faca. Pe mine nu ma deranjeaza atunci cand cineva aduce completari (ex. cum a procedat Andreea legat de plaja Haeundae la care eu facusem deja o recenzie) ci e deranjant mai degraba atunci cand se repeta subiectele, fara completari sau informatii noi, acest lucru dand de inteles faptul ca recenziile din aceasta perioada nu au fost citite…

  13. Claudia,ai dreptate,de aceea am scris si eu despre acest observator,deoarece toata lumea a spus ca nu e nicio problema daca aducem completari
    Dar Carina are impresia ca doar ea poate scrie despre comorile Coreei,care sunt peste 300.S-a suparat pt ca am scris eu si dorea sa scrie ea despre el,deci daca scria ea nu conta ca s-a mai scris,dar daca am scris eu este bai pt ca s-a mai scris

  14. ana ma bucur ca ai scris despre el orice completare este binevenita!
    eu cred ca sunt destule informatii despre orice subiect despre care s-a scris sau nu pe blog asa ca nu conteaza dac mai scrie si altcineva!
    am observat ca intotdeauna se gasesc informatii de completare la orice subiect!

  15. @Andreea, asa este. Eu cred ca echipa koreafilm ar trebui sa se serios la tiparirea unei carti cu tot ce se gaseste pe blog :)

  16. claudia,asta chiar ar fi o chestie super
    o carte scrisa practic de noi toti :)

Leave a Comment