Mormântul lui Yi San

Written by carina72. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: , , ,

Published on septembrie 17, 2010 with 25 comentarii

Image and video hosting by TinyPic
Regele Jeongjo şi regina Hyoui (în serialul “Yi San”)

Geolleung este un mormânt comun al celui de-al 22-lea rege al dinastiei Joseon, Jeongjo (1752 – 1800) şi al reginei Hyoui (1753 – 1821), din familia Gim.
Regele Jeongjo a fost al doilea fiu al Prinţului moştenitor Sado care se odihneşte în Yungneung şi al doamnei Hong, Hyegyeonggung. El a fost instalat ca Wangseson (nepotul cel mai mare al regelui), la vârsta de opt ani.

Image and video hosting by TinyPic
Mormântul regelui Jeongjo

În timpul celor 24 ani de domnie, regele Jeongjo a hotărât să-şi conducă poporul pe calea dreaptă, prin punerea în aplicare a Tangpyeongchaek (荡平 策, o politică de echilibru între puterea facţiunilor politice). El a realizat nişte lucruri extraordinare în domeniul cercetării academice prin crearea Gyujanggak (o bibliotecă naţională). A construit un castel reprezentativ al Joseon în Suwon, în ultima perioadă de domnie. Mai presus de toate, devotamentul lui pentru părinţi l-au făcut să fie adorat de către poporul său.
De îndată ce a urcat pe tron, regele Jeongjo a făcut tot ce a putut pentru a domoli spritul răzbunător al tatălui său. El a încetat certurile cu facţiunea din cauza căreia regele Yeongjo îl ucisese pe fiul său, Prinţul Sado. Jeongjo şi-a dorit să mute capitala de la Hwaseong (华 城) la Suwon şi să înfiinţeze o nouă naţiune.

Image and video hosting by TinyPic
Portretul regelui Jeongjo

Regina Hyoui a susţinut sincer devotamentul soţului ei faţă de părinţi şi a fost alături de soacra sa, Hyegyeonggung, doamna Hong.
Când regele Sunjo urcat pe tron în 1800, ea a primit titlul de regina-mamă. A murit fără să aibă un moştenitor, la vârsta de 69 de ani. Numele mormântului ei a fost iniţial Jeongneung (静 陵), dar pentru că ulterior a fost lângă mormântul regelui Jeongjo la Geolleung, nu i s-a mai acordat un nume separat.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Mormântul regelui Jeongjo era situat pe dealul de la est de Hyeollyungwon (mormântul Prinţul moştenitor Sado). Când a fost mutat pe dealul de la vest, a fost îngropat alături de mormântul reginei Hyoui.

Image and video hosting by TinyPic
Mormântul reginei Hyoui

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

25 comentarii

There are currently 25 comentarii on Mormântul lui Yi San. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. O fumoasa prezentare pe scurt a unui mare rege si mare suflet! vot!

 2. a fost un mare rege! serialul l-a descris foarte bine!

 3. un rege care nu a putu să-şi îndeplinească toate visele măreţe. vot

 4. cineva zicea despre acest rege ca a trait toata viata cu o sabie deasupra capului .A fost in pericol de mic ,pacat ca tot tanar a murit si el din motive nu stiu daca cunoscute
  a fost un mare rege
  vot

 5. au fost 10 atentate la viata lui, dar a fost un tip grozav, vot

 6. pacat ca a murit inainte sa isi vada toate visele implnite! dar acum daca ar vedea cum este Coreea zilelor noastre cred ca ar fi multumit!

 7. un mare rege interpretat de un mare actor.vot carina

 8. Atat cat a trait a avut nite realizari memorabile insa asa cum zicea si Andreea,pacat ca a murit prea devreme,inainte sa-si vada visul implinit,a fost un rege foarte mare,cu un suflet si cu vise la fel de mari interpretat de un actor pe masura.Mi-a placut enorm de mult cum a fost portretizat in Furtuna la palat.Kamsahamnida Carina!Vot!!!

 9. am auzit ca aceasta iarna va fi o iarna geroasa si lunga,asa ca voi avea timp sa vad si eu YI San ,mai ales dupa aceste prezentari minunate!vot!

 10. Carina!!!ai un vot de la mine……….deosebita prezentare.

 11. Fra cuvinte,vot

 12. ft frumoasa prezentarea,probabil veti mai citi unele din aceste informatii si cand voi ajunge si eu la regele jeongjo

 13. de fapt eu am mai fost aici. Carina eu eram pe YT

 14. Carina, mi-ar fi placut sa fi scris si ceva legat de motivul mortii sale, despre care nu se stiu foarte multe…

 15. eu mi-a,m propus sa prezint doar mormantul. ana, care va scrie despre viata lui, probabil ca va scrie ceva si depsre moartea sa. Eu stiu ca este invaluita in mister. Se pare ca a avut o tumora pe creier… Am citit ca in ultima parte a vietii a scris cuiva ca avea dureri ingrozitoare… Mai sunt si unii istorici care cred ca a fost otravit… Poate, intr-o zi se va afla adevarul :)

 16. Eu am inteles din serial ca cauza mortii ar fi fost aceeasta tumora

 17. @Carina, asa e, am incurcat :)) de la Mr. Dimples mi se trage :))

 18. nu-i nicio problema, Claudia :) practic n-ai incurcat nimic :)

 19. multumim!!!

 20. Iar aflam lucruri noi!Poti sa traiesti 1000 de ani, dar daca nu esti facut sa intelegi omul ,sa sti ce nevoi are tara ,sa nu realizezi nimic inafara confortului propriu,nu vei fi mentionat de posteritate oricat de rege ai fi.Vot!

 21. Carina multumiri pentru sub in rom la ep. 51 din Yi San!

 22. f interesant carina. vot

 23. Minunat! Felicitări pentru prezentare!

 24. Felicitari pentru recenzie. Foarte interesanta. Astept si informatiile despre viata regelui Jeongjo. Acum vad Yi San pentru prima data si sunt captivata de serial si de presonalitatea regelui :). Kamsahamnida si felicitari inca o data!

 25. sunt deja postate. Recenzia este de anul trecut si apropo, e fabuloasa. Trebuie sa cauti in arhiva koreafilm deoarece sunt multe recenzii despre yi san. Daca nu ma insel si eu am facut despre muntele celor 4 anotimpuri pe care l-a pictat song-yeon

Leave a Comment