Eu sunt innebunita dupa usturoi! Cand am auzit ca usturoiul este cosumat foarte mult de coreeni si chiar se gaseste pun crud pe masa la restaurant mi-am spus ca acolo ar trebui sa locuiesc eu sa nu mai stau ca gandul ca nu pot manca ustoroi la masa daca vreau sa plec de acasa.
Am gasit o reteta foarte interesanta de usturoi murat care este serivat ca o garnitura la meseele coreene.
Prima etapa
10 capatani de usturoi
1 ceasca de apa
2 linguri de sare
Se lasa un stat subtire de foi pe capatana de usturoi. Se amesteca sarea cu apa pana se topeste. Se pune usturoiul intr-un borcan si se acopera cu apa cu sare. Se inchide bine borcanul si se lasa aproximativ 10 zile la frigider.
A doua etapa.
1 / 2 ceaşcă de sos de soia
1 / 2 ceaşcă de apa
1 / 2 ceaşcă otet
2 linguri mul yeot (coreeană sirop de malţ)Substitut 3 linguri de zahăr alb sau brun 4 linguri de zahăr
Se arunca apa sarata din borcan si se pune amestecul de oţet, apă, sos de soia, şi mulyeot. Se inchide bine borcanul si se mai lasa 2 saptamani la frigider.
Se serveşte rece sau la temperatura camerei.
Alta reteta:
30 de capete de usturoi tanar
2 cesti de otet
2 cesti de sos de soia
2/3 ceasca zahar
Se spala bine usturoil si se pune intr-un borcan, peste care se toarna otetul si se lasa 4 -5 zile pentru a se pierde mirosul. Dupa care se fiebe sosul de soia cu zaharul cateva minute si dupe ce se raceste se pune peste usturoiul scurs de otet. Se inchide cat mai ermetic borcanul si se lasa aproximativ 2 luni la rece.
Se poate servi cu peste.
- Film
- K-drama
- Recenzii
- Tentatia Ingerului
- Winter Sonata
- Noutati
- Povestea
- Secretele de la palat
- Furtuna la palat
- Damo
- Hur Jun
- Giuvaerul Palatului
- Jumong
- Vanatorii de sclavi
- Dong Yi
- Imparatul Marii
- Kim Soo Ro
- Negustorul Lim Sang-ok
- 49 Days
- Tãrâmul dintre Vânturi
- Boys over Flowers
- Gradina Secreta
- Regele Geunchogo
- Hwang Jin Yi
- City Hunter
- Iubitul Printesei
- Parfum de femeie
- Ȋntoarcerea lui Iljimae
- Gye Baek
- The Duo
- Warrior Baek Dong Soo
- Secretara perfecta
- Copacul cu radacini adanci
- Regele Gwanggaeto cel Mare
- Ja Myung Go
- The Moon Embracing the Sun
- Actori
- Istorie si cultura
- Coreea azi
- Travel tips
20/09/2010 la 11:40 pm
interesant, o sa incerc si eu, vot
21/09/2010 la 12:27 am
interesanta reteta! cum sunt fan am sa incerc si eu sa vedem cum iese!vot!
21/09/2010 la 9:32 am
nu sunt fana usturoi dar pun pariu ca preparat astfel este foarte bun!
21/09/2010 la 10:37 am
si mie imi place usturoiul la nebunie
mersi pt retete
vot
21/09/2010 la 10:47 am
Pentru 3-4 capatani de usturoi la fiecare reteta,pentru incercari ,se merita.nu e foarte scump.In tavita arata f bine si apetisant.
21/09/2010 la 11:30 am
Sosul de soia cu ce poate fi substituit?
21/09/2010 la 11:32 am
desi nu sunt fana a usturoiului, cred ca merita incercat
21/09/2010 la 11:55 am
Pufulet,nu costa o avere,merita uncercat asa cum scrie la carte,restul se poate folosi penrtu aromarea sosurilor,nimic nu se pierde!
21/09/2010 la 11:58 am
mai,de unde au aparut aceste recenzii????Ca la articole recente nu s-a schimbat de 2 zile!Ce aiurea!
21/09/2010 la 12:03 pm
ce retete minunate.Sa stiti ca prin tratamentul asta aroma de usturoi dispare,si soia ii da un gust placut.Super !!!!!multumim si vot!Eu il voi incerca sigur,vorba Liviei si la sosuri e bun…
21/09/2010 la 12:54 pm
gata, mi-ai facut pofta de usturoi!
retetele astea trebuie incercate!:)
21/09/2010 la 1:31 pm
Arata senzational!
21/09/2010 la 2:01 pm
amintitiva cum a inlaturat jang-geum gustul de usturoi pentru medicamentele reginei-mama,parca cu ceva frunze
21/09/2010 la 2:50 pm
ma bucur ca va placut reteta!
21/09/2010 la 3:01 pm
arata bine si cred ca e si bun merita incercat
21/09/2010 la 3:11 pm
eu sunt înebunită după usturoi!! Dacă nu mănânc usturoi o săptămână înseamnă că nu sunt eu. Am să încerc şi eu reţetele. mulţumesc virginia şi vot.
Şi ca o paranteză am înţeles că mâncarea coreeană este cea mai iute mâncare, deci dacă te duci în Coreea şi mănânci la un restaurant trebuie să stai cu apa lângă tine pt că îţi ia gura foc. De asta probabil găseşti şi usturoi pus pe masă la restaurant.
21/09/2010 la 8:06 pm
Si mie imi place usuroiul, dar nu ma dau in vant dupa el.Multumim virginia!!!!vot!!
21/09/2010 la 9:26 pm
multumim pt.reteta…;)
22/09/2010 la 9:08 am
vot arata super
11/10/2010 la 2:06 pm
La doua reteta, usturoiul se curata sau se pune asa, intreg, capatana?
27/10/2010 la 3:24 pm
Ce este corse sea salt? Cu ce se poate inlocui?