Coreenii frecventeaza jjimjilbangs indiferent de anotimp, fie ca afara este frig sau foarte cald. Se spune ca iubesc foarte mult caldura si de aceea prefera baile foarte fierbinti si sauna calda. Hanjeungmak, pe langa beneficiile pe care le aduce organismului, este folosita si pentru ingrijirea pielii. Din acest motiv, dupa iesirea dintr-o astfel de incapere, este foarte importanta hidratarea, consumul de lichide.
In majoritatea jjimjilbangs se gasesc la vanzare bauturi racoritoare, fructe si oua fierte.
Sikhye (denumita ocazional si dansul sau gamju) este o bautura traditionala coreeana, dulce, revigoranta, fabricata din orez fiert, aromatizata cu jujube si ghimbir.
Sikhye, de obicei, este servita ca un desert, dar si dupa timpul petrecut intr-o sauna.
In afara de ingredientele mentionate mai sus, aceasta bautura obtinuta prin fermentatie mai contine: malt de orz si nuci de pin, in unele cazuri.
De fapt lichidul din Sikhye rezulta din adaugarea peste orezul fiert a apei obtinute dupa inmuierea maltului de orz. Aceasta compozitie se lasa la fermentat cel putin o zi, iar apoi se fierbe impreuna cu ghimbirul si jujubele. Shikhye se consuma rece, ajuta la digestie si la circulatia sangelui.
Iata si modalitatea de preparare:
Despre Jjimjilbangs gasiti mai multe informatii in prima si a doua parte a recenziei:
http://koreafilm.ro/blog/2010/09/jjimjilbangs-spa-ul-coreean-i-23619/
http://koreafilm.ro/blog/2010/09/jjimjilbangs-spa-ul-coreean-ii-23805/
15/09/2010 la 12:14 pm
ft frumos claudia
multumim pt continuare
felicitari si VOT
15/09/2010 la 12:21 pm
chestia aceea arată mai degrabă ca o mască facială decât ca o băutură răcoritoare. vot
15/09/2010 la 1:01 pm
Ha ha ha ca o masca..Mie-mi place tot ce e cu orez :)
15/09/2010 la 2:53 pm
Eu cred ca e bun la gust avand in vedere ca se adauga jujube, ghimbir…
@criblalily, in poza nu arata extraordinar, pare a fi mai degraba apa murdara…cred ca maltul acela e de vina. :)
Multumesc pt. comentarii!
15/09/2010 la 3:41 pm
eu imi amintesc de braga care era cu aspect murdar, adica tulbure dar f gustoasa. Mi-ar place sa mai pot bea undeva braga.
15/09/2010 la 3:56 pm
*Claudia la prima vedere aşa mi s-a părut şi cu paleţica aceea muiată în castron…..:), dar apoi m-am uitat mai bine şi mi-am dat seama că este un fel de zeamă de aceea de orez, mucilagiu cum i se mai spune sau ca un amidon. Şi aspectul acela închis e de la culoarea gri a castronului. Şi dacă stau şi mă gândesc mai bine ei fac orice din orez, aşa că ce ne-ar mai mira dacă ar fi chiar şi o mască facială, nu?
15/09/2010 la 9:30 pm
@criblalily, asa e, parca a scrisa careva odata despre masti faciale…In video se poate vedea modalitatea de preparare a bauturii Shikhye.
15/09/2010 la 10:04 pm
LOL clau oua fierte!!!!
15/09/2010 la 10:48 pm
@Andreea, da! Obisnuiesc sa sparga coaja oului lovind capul unul altuia :)))
16/09/2010 la 10:32 am
Oare unde gasesc malt ca vreau sa fac si eu…
16/09/2010 la 2:38 pm
@anca, Pentru a obtine acel malt mergi la un plafar si intreaba de orz…
17/09/2010 la 8:37 am
Asa o sa fac.Sper sa gasesc.
23/09/2010 la 4:58 pm
Foarte interesant
20/06/2011 la 2:42 pm
Foarte interesant. Trebuie sa incerc si eu bautura asta :)