DMZ–ul Coreean

Written by oana_bc. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged:

Published on septembrie 21, 2010 with 5 comentarii

Zona Demilitarizata Coreeana este suprafata care imparte Peninsula Coreeana in Coreea de Nord si Coreea de Sud. Este lunga de 248 de km si lata de 4 de km. Din cauza dimensiunii si tensiunii dintre cele 2 tari, este cosiderata a fi cea mai supravegheata granita din lume, din punct de vedere militar.

DMZ-ul Coreean a fost creat in 1953 in urma unui armistitiu intre Nord si Sud. Chiar daca Razboiul Coreean s-a sfarsit cu acest armistitiu, nu exista niciun tratat de pace asa ca, cele doua tari sunt inca in razboi (unul rece). Ambele tari au fost de acord sa nu treaca de DMZ, dar de-a lungul timpului au existat violari ale acestei intelegeri.

Pana acum, au fost descoperite 4 tuneluri de-a lungul granitei, facute de nord coreeni cu scopul de a se infiltra in Sud.

Anul trecut in Octombrie un fermier sud coreean, a facut o gaura in gardul DMZ-ului si a fugit in Nord, pentru ca era cautat de politie pentru atac.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

5 comentarii

There are currently 5 comentarii on DMZ–ul Coreean. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. când am văzut pozele astea mi-am amintit de jocurile băiatului meu pe comp cu soldaţi (canter strike şi Wolffinstein..nu ştiu dacă am scris corect) este tare sinistru ceea ce se întâmplă acolo. vot

  2. interesant,pacat ca exista aceste animozitati intre ei

  3. Ce diferenţă între soldaţii din nord şi cei din sud, fizic! Cei din nord par aşa de hămesiţii, săracii!

  4. Chiar se observa diferenta intre cele 2 tari .. Chiar din atitudinea soldatilor poti sa deduci multe….

  5. Am vazut un documentar pe National Geographic in care se vorbea despre zona asta. Documentarul era despre animalele care traiesc in DMZ.
    Se pare ca, de la terminarea razboiului, zona s-a transformat intr-un adevarat paradis al florei si faunei coreene.

Leave a Comment