Songpyeon sunt prăjituri de orez traditionale coreene in forma de semiluna care conţin diferite tipuri de umpluturi dulci sau demi-dulce,cum ar fi seminte de susan şi miere, pastă dulce de fasole rosie şi pastă de castane aburita peste un strat de ace de pin,care le confera un miros parfumat
.Se mananca in timpul sarbatorii recoltei(Chuseok).In mod traditional se fac cu orez din prima recolta a anului.
Ingrediente
orez necleios-cinci cesti
(pentru zece cesti de pulbere)
* Sare (15ml)
* pelin (50g), sare (1 ml)
* seminţe Gardenia & omija ()
suc, după cum este necesar
* Castane (200g)
* Zahar (30ml)
* Soia tinere (100g)
* Sare (1ml)
* Susan (100g)
* Miere (45ml)
* Fasole Mung 1 ceasca
* Miere (75ml), sare (2.5ml)
* Scorţişoară pudră (15ml)
* Ace de pin (300g)
* Ulei de susan, după cum este necesar
Instrucţiuni de gatire
1. Se spală orezul de 3 – 4 ori şi lasa la inmuiat în apă pentru 8 -
12 ore.Se scoate orezul ud din apa , se presara sare peste si se
piseaza într-o pulbere fină. Puneti pelinul în apă clocotită cu sare,
îndepărtaţi şi apoi taiati în bucăţi fine.
2. Luati praful, pentru tort si impartiti-l in 4 părţi. Lasăti o parte
aşa cum este, o altă parte pentru pelin.. În privinţa celorlalte două
părţi, se amesteca una cu apă de la endodermis de pin, iar ultimaparte se amesteca cu suc de omija şi se framanta pentru a face aluat.
3. Castanele se taie în 3 sau 4 piese,se adauga zahăr şi abur uşor.
Se ia soia se, cojeste şi se adăuga un pic de sare. Se spală susanul
şi dupa ce se usuca se prajeste si se amesteca apoi cu miere.
Fasolea roşie, care a fost înmuiata în apă, se fierbe, apoi se macină
şi se amestecă cu miere, sare, praf de scortisoara, pentru a face
umplutura.
4. Luaţi bucăţi mici de aluat .Puneti degetul mare în mijlocul
bucatii de aluat pentru a face un cerc, bucată plană. Lasati
suficient loc de umplutura in mijloc, şi apăsaţi pe capete pentru a
face un songpyeon frumos.. Apoi, spalati acele de pin şi apoi
lasati-le sa se usuce
5. Într-un vas din ceramică, puneti acele de pin pe suprafaţa de
aburi şi prajiturile deasupra. Asezati mai multe ace de pin şi
repetaţi procesul pentru a adăuga cat mai multe straturi de songpyeon
în aburi . Cand aburul se evapora, se pune capacul deasupra. Apoi,
scoate-ti acele de pin, puneti prajiturile in apa rece, spalati-le
rapid şi aplicati putin ulei de susan. Apoi se acopera cu o carpa
umeda subtire pentru a preveni uscarea.
13/08/2010 la 9:49 pm
Frumoase imagimi.Vot.
13/08/2010 la 9:58 pm
foarte muncite aceste minunatii. un desert sanatos dar cam complicat pentru noi. Deasemeni sunt sigura ca sunt delicioase.
13/08/2010 la 10:19 pm
vreau si euuuuuuu
13/08/2010 la 10:23 pm
tocmai am inghitit in sec!
13/08/2010 la 10:25 pm
Trebuie sa fie ffffff gustoase!!!
13/08/2010 la 10:27 pm
subscriu Andreea! arata f apetisant!
13/08/2010 la 11:00 pm
Arata atat de bine ca imi lasa gura apa :)) Mi-au facut o pofta mie care nu sunt pofticioasa de obicei. Vot!
13/08/2010 la 11:13 pm
Aoleu ce de bunataturi…. Votez si salivez… ;)
14/08/2010 la 12:36 am
Doamne,acestea sant adevarate bijuterii culinare,cu toata pofta cred ca mi-ar fi mila sa le mananc,atat sunt de frumoase ,de gust nici nu mai vorbesc,mmmmmmmmmmm!Vot
14/08/2010 la 3:41 am
Waw! Ca bunatati!trebuie sa fie foarte bune la gust! Superbe poze. Tare pacat ca la noi nu se gasesc toate ingredientele!Vot si de la mine!
14/08/2010 la 10:30 am
sunt si aspectoase si cred si buneeee!Un pic prea complicat pentru zilele noastre!Un vot si o inghititura in “”sec”"
14/08/2010 la 10:31 am
complicata reteta,dar as manca vreo cateva
vot
14/08/2010 la 7:26 pm
prea complicat pt mine, dar arata formidabiö
14/08/2010 la 8:23 pm
vai cum arata ,imi ploua in gura ,vot anamaria
14/08/2010 la 9:48 pm
Multumesc pentru voturi si pentru comentarii,ma bucur ac va plac ,sincera sa fiu mie imi e mila sa mananc asemenea delicatese.
21/08/2010 la 10:47 pm
nici nu-ti vine sa le mananci desi la felul cum arata nu te poti abtine vot
10/09/2010 la 11:17 pm
de unde se pot comanda?? pt k sunt extrem de complicate
23/09/2010 la 10:41 pm
[...] This post was mentioned on Twitter by º✿노진아, Kim Byung Soo. Kim Byung Soo said: Songpyeon(Prajituri traditionale coreene) – http://t.co/MjSBp0Q [...]