Songpyeon(Prajituri traditionale coreene)

Written by anamaria. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged:

Published on august 13, 2010 with 17 comentarii

Songpyeon sunt prăjituri de orez traditionale coreene in forma de semiluna care conţin diferite tipuri de umpluturi dulci sau demi-dulce,cum ar fi seminte de susan şi miere, pastă dulce de fasole rosie şi pastă de castane aburita peste un strat de ace de pin,care le confera un miros parfumat
Image and video hosting by TinyPic
.Se mananca in timpul sarbatorii recoltei(Chuseok).In mod traditional se fac cu orez din prima recolta a anului.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Ingrediente
orez necleios-cinci cesti
(pentru zece cesti de pulbere)
* Sare (15ml)
* pelin (50g), sare (1 ml)
* seminţe Gardenia & omija ()
suc, după cum este necesar
Image and video hosting by TinyPic

* Castane (200g)
* Zahar (30ml)
* Soia tinere (100g)
* Sare (1ml)
* Susan (100g)
* Miere (45ml)
* Fasole Mung 1 ceasca
* Miere (75ml), sare (2.5ml)
* Scorţişoară pudră (15ml)
* Ace de pin (300g)
* Ulei de susan, după cum este necesar
Instrucţiuni de gatire
1. Se spală orezul de 3 – 4 ori şi lasa la inmuiat în apă pentru 8 -
12 ore.Se scoate orezul ud din apa , se presara sare peste si se
piseaza într-o pulbere fină. Puneti pelinul în apă clocotită cu sare,
îndepărtaţi şi apoi taiati în bucăţi fine.
2. Luati praful, pentru tort si impartiti-l in 4 părţi. Lasăti o parte
aşa cum este, o altă parte pentru pelin.. În privinţa celorlalte două
părţi, se amesteca una cu apă de la endodermis de pin, iar ultimaparte se amesteca cu suc de omija şi se framanta pentru a face aluat.
3. Castanele se taie în 3 sau 4 piese,se adauga zahăr şi abur uşor.
Se ia soia se, cojeste şi se adăuga un pic de sare. Se spală susanul
şi dupa ce se usuca se prajeste si se amesteca apoi cu miere.
Fasolea roşie, care a fost înmuiata în apă, se fierbe, apoi se macină
şi se amestecă cu miere, sare, praf de scortisoara, pentru a face
umplutura.
4. Luaţi bucăţi mici de aluat .Puneti degetul mare în mijlocul
bucatii de aluat pentru a face un cerc, bucată plană. Lasati
suficient loc de umplutura in mijloc, şi apăsaţi pe capete pentru a
face un songpyeon frumos.. Apoi, spalati acele de pin şi apoi
lasati-le sa se usuce
5. Într-un vas din ceramică, puneti acele de pin pe suprafaţa de
aburi şi prajiturile deasupra. Asezati mai multe ace de pin şi
repetaţi procesul pentru a adăuga cat mai multe straturi de songpyeon
în aburi . Cand aburul se evapora, se pune capacul deasupra. Apoi,
scoate-ti acele de pin, puneti prajiturile in apa rece, spalati-le
rapid şi aplicati putin ulei de susan. Apoi se acopera cu o carpa
umeda subtire pentru a preveni uscarea.
Image and video hosting by TinyPic

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

17 comentarii

There are currently 17 comentarii on Songpyeon(Prajituri traditionale coreene). Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Frumoase imagimi.Vot.

  2. foarte muncite aceste minunatii. un desert sanatos dar cam complicat pentru noi. Deasemeni sunt sigura ca sunt delicioase.

  3. vreau si euuuuuuu

  4. tocmai am inghitit in sec!

  5. Trebuie sa fie ffffff gustoase!!!

  6. subscriu Andreea! arata f apetisant!

  7. Arata atat de bine ca imi lasa gura apa :)) Mi-au facut o pofta mie care nu sunt pofticioasa de obicei. Vot!

  8. Aoleu ce de bunataturi…. Votez si salivez… ;)

  9. Doamne,acestea sant adevarate bijuterii culinare,cu toata pofta cred ca mi-ar fi mila sa le mananc,atat sunt de frumoase ,de gust nici nu mai vorbesc,mmmmmmmmmmm!Vot

  10. Waw! Ca bunatati!trebuie sa fie foarte bune la gust! Superbe poze. Tare pacat ca la noi nu se gasesc toate ingredientele!Vot si de la mine!

  11. sunt si aspectoase si cred si buneeee!Un pic prea complicat pentru zilele noastre!Un vot si o inghititura in “”sec”"

  12. complicata reteta,dar as manca vreo cateva
    vot

  13. prea complicat pt mine, dar arata formidabiö

  14. vai cum arata ,imi ploua in gura ,vot anamaria

  15. Multumesc pentru voturi si pentru comentarii,ma bucur ac va plac ,sincera sa fiu mie imi e mila sa mananc asemenea delicatese.

  16. nici nu-ti vine sa le mananci desi la felul cum arata nu te poti abtine vot

  17. de unde se pot comanda?? pt k sunt extrem de complicate

  18. [...] This post was mentioned on Twitter by º✿노진아, Kim Byung Soo. Kim Byung Soo said: Songpyeon(Prajituri traditionale coreene) – http://t.co/MjSBp0Q [...]

Leave a Comment