koreafilm

Legendarul doctor Hur Jun (Legendele palatului)

Written by koreafilm. Posted in Povestea

Tagged: , ,

intro0

Published on august 20, 2010 with 747 comentarii


Unul dintre serialele de referinta ale coreenilor, realizat in 1999 si care a reusit sa se claseze in topul celor mai populare seriale ale tuturor timpurilor, Hur Jun (Legendele palatului), ajunge si in Romania.

Topul celor mai populare seriale coreene ale tuturor timpurilor:

 1. First Love (producator KBS2, 1996) - 65.8% (1997-04-20)
 2. What Is Love? (producator MBC, 1992) - 64.9% (1992-05-24)
 3. The Sandglass (producator SBS, 1995) - 64.5% (1995-02-06) (mai multe detalii aici: http://koreafilm.ro/blog/2010/07/ko-hyun-jung-de-la-revolutie-la-lovitura-de-palat/ )
 4. Huh Joon (producator MBC, 1999) - 64.4% (2000-06-27)
 5. A Sunny Place of the Young (producator KBS2, 1995) - 62.7% (1995-11-12)

Iata si povestea din spatele unui serial ambitios pentru perioada in care era difuzat, si care isi propunea sa dea viata unei legende a medicinii orientale.


Regizor: Lee Byeong Hun

Actori in roluri principale: Jeon Gwang Ryeol, Hwang Su Jeong , Im Hyun-Shik
Heojun! Cine este el?


Heojun este un personaj real născut în 1546. S-a stins din viaţă la vârsta de 69 de ani, în 1615. Statutul său a creat o barieră socială, făcând ca drumul său spre succes sa fie dificil. Cu toate acestea, Heojun a început să studieze medicina orientală la o vârstă fragedă, iar la 20 de ani devenise deja un medic foarte cunoscut în medicina traditională în Coreea. La vârsta de 29 de ani, el a ajuns la palat şi, ca doctor al curţii, a deservit doi regi, până la moartea sa. El a petrecut o lungă perioadă de timp în serviciul regelui Seonjo, fiindu-i deosebit de credincios şi având grijă de sănătatea lui chiar şi în timpul invaziei japoneze când majoritatea medicilor curţii îl părăsise deja pe rege pentru a se refugia.

Motivul pentru care acesta este respectat chiar şi până în ziua de astăzi nu este numai din cauza faptului că el a fost un medic foarte bun, ci şi din cauza seriei sale de cărţi în domeniul medicinei, Donguibogam. Heojun, a completat seria sub numele regelui Seonjo, primul rege pe care acesta l-a servit. A început să scrie cartea la ordinele regelui în 1596, şi a terminat întreaga serie, după cincisprezece ani, în 1610. Donguibogam este o compilaţie din medicina orientală din Coreea, din trecut până în timpul său, şi este considerată o realizare de necontestat în medicină chiar şi în zilele noastre. (pentru mai multe detalii cititi si http://koreafilm.ro/blog/2010/07/heo-jun-hur-jun-si-comoara-medicinei-orientale/ )

Povestea

Hur Jun înfruntă multe bariere sociale, pe care le învinge în scopul de a deveni un lider în medicină,  învăţat de maestrul Yoo Eui Tae.

Heojun, se întâlneşte şi, ulterior, se îndrăgosteşte de asistenta unui medic, Yejin. Heojun, este recunoscut pentru abilităţile sale şi devine medicul curţii regale.

El îl însoţeşte pe rege în refugiul său din timpul invaziei japoneze, confruntându-se cu multe greutăţi de-a lungul drumului. După război, el este răsplătit pentru vitejia sa.Heojun devine un subiect de invidie pentru mulţi oameni, care încearcă să îi întindă capcane prin ipoteze false despre relaţia sa cu Yejin, dar Yejin dispare pentru a-i salva reputaţia lui Heojun. Heojun şi Yejin nu s-au mai întâlnit niciodată. Heojun este trimis în exil după moartea regelui Seonjo. În timpul exilului, el termină Donguibogam iar ,mai târziu, este chemat înapoi de noul rege, Gwanghaegun. Cu toate acestea, Heojun refuză convocarea regelui, pe motiv că doreşte să îi slujească pe cei săraci. Izbucneşte o epidemie, în timp ce Heojun trăia în unul din satele sărace şi practica medicina.


Fiind ocupat să îi îngrijească pe cei bolnavi, Heojun îşi neglijează propria sănătate şi, în cele din urmă, devine victima epidemiei pe care chiar el o tratase. Renunţă la medicamentele care i s-ar fi cuvenit, în favoarea săracilor şi moare. După moartea sa, Yejin vizitează mormântul lui împreună cu fetiţa pe care o strangea in brate. Fetiţa o întreabă al cui mormânt îl vizitează, iar Yejin răspunde: “Este al cuiva pe care l-am iubit toată viaţa”. După acest răspuns, copilul o întreabă dacă acea persoană a iubit-o pe ea, deasemenea. Ea a răspuns: “Nu ştiu, va trebui să îl întreb într-o viaţă viitoare.” Şi astfel, serialul ajunge la final.

Distribuţie

Heojun – Jeon Gwang Ryeol

Jeon Gwang Ryeol a dezvăluit că atât regizorul (Lee Byeong Hun) cât şi scriitorul, au fost două persoane pe care acesta le-a respectat foarte mult. Prin urmare, el a intrat în serial cu o dedicaţie nemaîntâlnită. Asemenea lui Heojun, Jeon Gwang Ryeol este o persoană cu inima caldă, cu o voinţă puternică şi valori de nezdruncinat. Aceasta i-a permis ca personajul lui Heojun sa ii vina ca o manusa.


Yeijin – Hwang Soo Jung

Yeijin învaţă sub tutela profesorului lui Hur Jun, Yoo Eui Tae, ca asistenta şi reuseste mai târziu sa îşi recapete statutul social. Diferenţele de statut social dintre ea şi Hur Jun le determina pe cele două personaje să îşi ascundă dragostea unul faţă de celuilalt pentru tot restul vieţii lor. Yeijin îngrijeşte bolnavii din zonele sărace, alaturi de Hur Jun.

Din distributie:

Lee Soon Jae – in rolul doctorului Yoo Ee Tae


Jung Wook in rolul lui Kim Min Se

Jung Hye Sun – in rolul doamnei Son


Park Jung Soo – in rolul doamnei Oh


Han In Soo – in rolul Ahn Kwang

Hwang Soo Jung in rolul Ye Jin
Hong Chun Min in rolu Dahui
Im Hyun Sik in rolul secretarului doctorului Ee Tae

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

747 comentarii

There are currently 747 comentarii on Legendarul doctor Hur Jun (Legendele palatului). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. suntem la misaeng!

 2. a pai spuneti asa

 3. este cel mai frumos film corean este ca o poveste de viata care a început cu ceva rau dar sper sa se termine cu ceva frumos toti actori sunt super mai ales doctorul care este extravagant de destept. le doresc tot succesul tuturor actorilor sa stiti ca

 4. este cel mai tare film pe carel-l vad e ceva minunat imi place mult uitativa e superb

 5. Referitor la Legendele palatului; poate o sa va surprinda, dar am descoperit pe youtube ca sunt 112 episoade(binenteles,traduse in alta limba) si nu 64, cat se difuzeaza la noi. Nu stiu de ce se intampla acest lucru, probabil sunt scurtate, asa cum am observat din ultimele doua episoade. Am dedus chiar din secventele din episodul anterior si din cel urmator, desi se incearca sa se faca o legatura intre evenimente(si implicit intre episoade).

 6. Unde ai gasit pe youtube episoadele acelea?

 7. As dori sa vizionez cat mai multe seriale istorice coreene pentru ca imi plac foarte mult si le urmaresc cu mult interes, atat eu, cat si familia, prietenii si cunostintele.

 8. trebuie sa spun ca stiu si eu ca are mai multe episoade dar asta pt ca altfel se difuzeaza episoadele in alte tari de exemplu la serialele indiene si anume zarra intr-un interval de 1h si 30 minute sunt difuzate 2 episoade si aproape jumatate si nu se specifica comasarea, lipirea episoadelor ……. asa si aici avem alt mod de difuzare alt tipar …..acelasi luvru s-a intamplat si la serialul banoo mein teri dulhaan “a ta pt totdeauna” unde au fost comentarii cum ca national tv a taiat din episoade cam asta e nu vreau sa iau apararea nimanui ca nu castig nimic vca spun doar ce am vazut si ce am aflat eu …..unele seriale au episodul original de 30 ,45 50 sau 60 de minute…. socotiti si voi intervalul de difuzare si scadeti 12 minute intervalul reclamelor din totalul intervalului alocat filmului ….sa stiti ca depinde mult de intervalul alocat reclamelor care legal dureaza 12 minute…. la tvr 1 nu este cazul de intercalare a promolui in intervalul de difuzare a filmelor si asta e foarte bine

 9. FILMELE KOREENE SUNT CELE MAI B UN FILME DIN CATE AM VAZUT DESCRIU PERFECT VIATA OAMENILOR DIN VREMEA ACEEA.VREAU SA FIE DIFUZARE ABSOUT TOATE FILMELE KOREENE DE GENUL:GIUVAERUL PALATULUI DAMO SECRETELE DE LA PALAT LEGENDELE PALATULUI DOCTORUL HUR JUN:x LE IUBESC SI LE VIZONEZ DE APROAPE 1 AN.

 10. :DD scuzati greselile de ortografie :D:D

 11. S-a terminat :((( Si nici macar nu au fost 64 de episoade cat scrie pe programul tv al TVR1, ci doar 60. A fost un film superb, as putea sa-l revad la nesfarsit!

 12. buna dimineata!va implor spunetimi cum se numeste regele si concubina care a murit. please

 13. dorim cu totii sa vedem cit mai multe filme coreene isorice sa aflam cit mai mult despre istoria,cultura ,modul de viata din acea perioda dar Koreea film nu vrea sa ne lamureasca cu ce anume o sa vedem de ce? meritam noi fanii infocati asta,Koreea film?

 14. felicitari este unfilm foarte frumos este ca o poveste de viata.În special Hur-Jun este un actor super mi se pare cel mai bun actor din cate filme am vazut,dar îi felicit pe toti actori toti stiu sa joace rolurile ca si cum ar fi o întamplare adevarata felicitari ancuta

 15. o altfel de telenovela, inspitata din istorie, prezentata cu mult bun simt si personaje bine lucrate, m-a uns pe inima.

 16. daca vreti sa stiti … dupa aceea va incepe serialul LEGENDELE PALATULUI : PRINTUL JUMONG …. acolo va juca si HUR JUN si am impresia ca si PRINTUL MOSTENITOR va juca

 17. Damoo,deja stie toata lumea aceste lucruri

 18. chiar acum ma uit la primul serial din Jumong, dar aseara m-am uitat la el prima data shi a fost mai mult, deoarece aici la TVR1 vad ca se cam tae din serial se face rezumatul rezumaturilor! pacat de ele…mai bine le lasau asa cum erau! na! uite ca acum sa si terminat serialul!:))=))

 19. daca as putea sa le clasific dupa cum mi-au placut mie ar fi cam asha: secretele palatului, giuvaerul palatului, doctorul hur jun, cronicile frumoasei luptatoare asta nou cu Jumong shi apoi furtuna la palat! secretele palatului: cu gemenele era cel mai fain dar shi Jangeum cu Jun!:d:P:P:PPPPP

 20. dar shi primul serial din JUMONG(tot Hur Jun imi vine sa ii spun-obisnuinta)l-am vazut pe net(PeTeava.ro) shi era mai intreg…cum sa-i spun dar pe tvr1 e taiat din lupta aia de la inceput,ca nu o da..shi altele. ca serialul de fapt are mai multe sute de episoade dar la tv doar 65(la Hur Jun ma refer cu 65 )

 21. Imi cer iertare dar nu mai stiu unde am gasit pe youtube 112 episoade la filmul Legendele palatului, dr. Hur Jun, nu mai gasesc. In orice caz s-ar putea sa aiba dreptate Dana. Daca este vorba de un clasament al acestor filme coreene, eu as pune pe primul loc Giuvaerul, dupa care Jumong, apoi Furtuna la palat si celelalte. Jumong, o sa vedeti e un film foarte bun, dar care la un moment dat ia conturul unei povesti(basm), cum au fost pt. noi povestile nemuritoare ale lui Ispirescu, chiar daca personajul este istoric.

 22. Daca nu aveti incredere ca Tvr-ul da episoadele intregi, va dau o adresa de link, dupa care puteti descarca ce film coreean doriti. Exista o lista intreaga cu filme coreene, istorice, dar si moderne.Adresa este: http://datingsandmoneyearn.blogspot.com/

 23. Elisa miltumesc mult sper sa mearga

 24. MERCI ELISA!
  O SA DESCARC!!

 25. foarte frumos filmul!!!! am plans si am ras o data cu ei.

 26. stiu filmu asta ca si multe altele as foarte pasionat de acest tip de film am vazut toate de la janguman ghivaerul palatului dar acuma vreau sa ma mai uit la ele dar pe net si nu gaasesc pe net calumea spune ca au fost indepartate din nustiu ce cauze
  care stiti o adresa sau ceva la care lea putea urmari ??!!!??

Leave a Comment