Joseon Wangjo Sillok(Analele Dinastiei Joseon)

Written by anamaria. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Published on august 13, 2010 with 8 comentarii

Joseon Wangjo Sillok(Analele dinastiei Joseon) acoperă 472 ani din istoria celor 25 de regi,de la fondatorul dinastiei Regele Taejo la Regele Cheoljong.În ordine cronologică,afacerile regelui,
rapoartele funcţionarilor
Curţii de
zi cu zi la rege,comenzile regelui,şi alte probleme de zilnice tratate în birourile publice sunt compilate în în 888 de cărţi.
La elaborarea Analelor au fost implicaţi mai mulţi istorici, istoriografii,şi cenzorii,care au fost responsabili pentru redactarea proiectelor de zi cu zi,ediatarea si imprimarea volumelor rezultate.
Image and video hosting by TinyPic
Aceşti scriitori au participat la fiecare conferinţă naţională şi se păstrează înregistrări cu privire la detaliile reale de afaceri naţionale care au fost decise în discuţie între rege şi funcţionarii. Libertatea de exprimare şi de a menţine secretul au fost garantate constituţional.Cu excepţia istoricilor,nimanui nu i permitea să le citesca.Orice istoric care a divulgat conţinutul a fost pedepsit ca un infractor.
Când murea un rege,un birou temporar de elaborare a Cronicilor era înfiinţat şi analele domniei sale erau publicate postum şi se păstrau în arhivele istorice.Pentru a le proteja,un set de anale a fost depus în fiecare din cele patru arhive situate în patru locaţii cheie montane la nivel naţional:Jeongjoksan, Taebaeksan,Jeoksangsan,şi Arhivele Odaesan.Unele au fost distruse in timpul invaziilor dar au fost reconstituite si retiparite.
Joseon Wangjo Sillok acoperă aspectele istorice şi culturale ale dinastiei Joseon,inclusiv politica si
diplomatia,afacerile militare, dreptul,economia,industria, transporturile,comunicatiile, sistemele sociale,obiceiurile şi manierele,artelele si religia.Aceste resurse enorme istorice şi culturale,servesc drept enciclopedie a societăţii Joseon.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

8 comentarii

There are currently 8 comentarii on Joseon Wangjo Sillok(Analele Dinastiei Joseon). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Uite ca a aparut si recenzia mea.Sper sa va palca.

 2. sigur ca ne place. f intresant. adevarate comori si surse importante de inspiratie pentru mult indragitele filme si seriale.

 3. hei ana sa stii ca am citit undeva ca analele dinastiei joseon vor fi in curand disponibile pe internet! nu-i asa ca-i fain! daca ar fi ain engleza mai ca mi-as baga si eu putin nasul pe acolo!

 4. in anale s-a scris si despre jang-geum
  am scris eu o recenzie candva

 5. Foarte interesan!Mi-a placut si ideea de a proteja istoria in cele 4 locuri .Destepti tipii astia !Vot pentru un subiect inedit.Speram la o continuare.

 6. @ana stiu ca in anale e mentionat numele lui Janggeum de 7 ori daca nu ma insel,imi amintesc de recenzia ta,am citit-o si ti-am dat si un vot
  @Andreea foarte interesant ahbar n-aveam ca analele vor fi disponibile pe net

 7. interesant si uite asa datorita celor care muncesc pt aceste recenzii noi cititorii ne mai imbogatim cunostintele .mii de multumiri si la mai multe . vot

Leave a Comment