Comorile naţionale – Altarul din Templul Godalsa

Written by carina72. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged: , ,

Published on august 14, 2010 with 19 comentarii

Godalsajibudo este altarul funerar din timpul dinastiei Goryeo situat în Templul Godalsa din regiunea Yeoju. Altarul este octogonal şi se află într-un colţ al templului. Cele mai multe părţi s-au păstrat cu excepţia decoraţiunilor superioare. Piedestal care susţine toată greutatea este compus din trei părţi, iar sculpturile în piatră de la mijloc atrag în special atenţia.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Templul Godalsa a fost un punct de trafic, cu mult timp în urmă. De-a lungul râului Namhangang sunt amplasate multe alte temple precum Beopcheonsa, Heungbeopsa, Gangnimsa şi Munjusa, precum şi Sinsa. Aceste temple au fost construite la sfârşitul perioadei Silla period şi începuturile Goryeo. Faptul că în această zonă au fost ridicate atât de multe temple arată că apele interioare ale râului Namhangang erau folosite ca important mijloc de transport. Dintre toate templele, Godalsa pare să fi jucat un rol-cheie în trafic.
Se pare că Templul Godalsa a fost ridicat în anul 764, în al 23-lea an al domniei regelui Gyeongdeok din Silla, dar nu există dovezi istorice care să confirme acest lucru.
La sfârşitul perioadei Silla, preotul Jingyeongdaesa, fondatorul sectei Bongnimsan care aparţinea Gusanseonmun, a urmat învăţăturile profesorului Wongamguksa, care a slujit ca preot şef la Templul Godalsa timp de 29 de ani. El a spus că Wonjongdaesa a fost în graţiile familiilor regale ale dinastiei Goryeo din timpul regelui Taejo şi până în timpul domniei regelui Gwangjong. Aşa Templul Godalsa a devenit cel mai bun teplu Zen Buddhist. Conform documentelor, templul s-a bucurat timp de 100 de ani de prosperitate. Aici se găseau 100 de călugări.

Image and video hosting by TinyPic

Muzeul din Gyeonggi-do a cercetat acest site de două ori între 1998 şi 2000, şi a găsit 21 de locuri de construcţii, două urme de perete, un felinar din piatră şi un pavilion monument.
Felinarul din piatră este susţinut de doi lei, în loc de picioare, aceasta făcându-l unic în felul său.

Piatra de mijloc este aproape rotundă, mai degrabă decât de formă octogonală, iar pe suprafaţă sunt sculptaţi patru dragoni, iar între fiecare doi estecâte o broască ţestoasă. Restul spaţiului este umplut cu nervuri.
Prima şi a treia piatră au un design fin cu flori de lotus.
Image and video hosting by TinyPic

Acoperişul de piatră, care acoperă altarul este destul de gros, la fel ca cele opt colţuri ale feţei superioare. O floare mare sculptură agaţă la fiecare colţ.
Dar ele sunt atât de subţiri în comparaţie cu mărimea astfel că efectul de decorare este mic.
Un baldachin care arată ca un acoperiş miniaturizat este aşezat pe o piatră rotundă în partea de sus a acoperişului.
Întreg altarul are 3,4 m înălţime. Altarul pare să fi fost construit în secolul 10, la începuturile perioadei Goryeo, deoarece respectă cu fidelitate forma standard din Silla şi prezintă, în acelaşi timp, tehnici caracteristice ale Goryeo în fiecare sculptură. Tehnica aranjării pietrelor este excelentă, iar sculpturile sunt rafinate.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

19 comentarii

There are currently 19 comentarii on Comorile naţionale – Altarul din Templul Godalsa. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. frumos altarul,dar despre templu nu scrii?

  2. sa vedem niste poze si cu templul

  3. Ba da. Voi scrie si despre templu.

  4. Desi sunt foarte putine informatii, iar imagini deocamdata n-am gasit :(

  5. aha,stiu cat de greu sa gasesc informatiile

  6. *se gasesc

  7. Carina,unde le gasesti? Vot.

  8. “cotrobai” pe internet :)

  9. ana, te-ai lamurit ca nu este acelasi templu cu cel din celelalte doua recenzii :)

  10. Lumea Zen poate fi denumita a fi cea mai speciala si totusi ,cea mai obisnuita.Un vot special de aceasta data!

  11. vot carina

  12. Daaaaaaaaaaaaaaaaaa!

  13. carina după câte văd vrei să ne aduci toate comorile şi frumuseţile Coreei, din capătul celălalt al lumii, aici în România. Adevărul este că pentru unii dintre noi, deşi îşi doresc foarte mult, nu există nici o speranţă că ar putea vizita vreodată aceste minunăţii pe care ni le arăţi tu. Felicitări pentru munca depusă şi mulţumesc din tot sufletul.

  14. Foarte interesant!!!!Kamsahamida!!!

  15. Ma bucur ca va plac. Le gasiti pe toate la tag-uri Arhitectura, Shilla, Goguryeo, Baekje si traditii… ma refer la cele din seria Comori nationale

  16. Cata grija au avut de ele … La noi s-au daramat o gramada de biserici… iar la ei cu cata grija se pastreaza… ( dar sa nu facem comparatii) nu-i asa ? ;)

  17. la noi nu sunt bani nici sa faca sapaturi sa le scoata la lumina si apoi sa le conserve :))

  18. Da asa este ( din pacate)….

  19. VOT cARINA

Leave a Comment