Comori naţionale – Sala Geunjeongjeon

Written by carina72. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged: , ,

Published on august 16, 2010 with 10 comentarii

Gyeongbokgung, cunoscut sub numele de Palatul Gyeongbokgung sau Palatul Gyeongbok, este un palat regal situat în nordul capitalei Seul. Iniţial a fost construit în 1394 şi reconstruit în 1867, acesta fiind principalul şi cel mai mare dintre cinci mari palate construite de dinastia Joseon. Numele palatului, „Gyeongbokgung”, se traduce prin “Palatul binecuvântat de Ceruri”.
Palatul a fost construit în 1394 de regele Taejo, primul rege şi fondatorul dinastiei Joseon, iar numele Gyeongbokgung a fost creat de către un ministru influent, pe nume Jeong Dojeon. Gyeongbokgung a fost extins continuu în timpul domniei regelui Taejong şi regelui Sejong cel Mare, dar majoritatea a palatului a fost ars în timpul invaziei japoneze din Coreea (1592-1598).
Image and video hosting by TinyPic

Clădirile originale ale Palatului Gyeongbokgung construite în sec. al XIX-lea, care au supravieţuit atât ocupaţiei japoneze, cât şi războiului coreean, sunt Geunjeongjeon (Sala Tronului Imperial) – Comoara naţională nr. 223, Pavilionul Hyangwonjeong, Sala Jagyeongjeon, Sala Jibokjae, Sala Sajeongjeon, Sala Sujeongjeon şi Pavilionul Gyeonghoeru – Comoara naţională nr 224. Cercetările arheologice moderne au scos la lumină 330 de fundaţii de clădiri, în incinta palatului.

Geunjeongjeon
Image and video hosting by TinyPic
Geunjeongjeon (Sala tronului)

Geunjeongjeon cunoscut sub numele de Sala Geunjeongjeon, este Sala tronului din Palatul Gyeongbokgung, unde regele acorda în mod formal audienţe funcţionarilor lui, dădea declaraţii de importanţă naţională şi întâmpina emisarii străini şi ambasadorii, în timpul dinastiei Joseon.

Clădirea a fost desemnată ca şi Comoara naţională nr. 223, pe 8 ianuarie 1985.
Image and video hosting by TinyPic

Geunjeongjeon a fost iniţial construit în 1395 în timpul domniei regelui Taejo, dar a ars în 1592 atunci când japonezii au invadat Coreea. Actuala clădire a fost ridicată în 1867, când Gyeongbokgung a fost reconstruit. Numele Geunjeongjeon, creat de ministrul Jeong Dojeon, se traduce prin “sârguinţa ajută la guvernare”.

Image and video hosting by TinyPic

Construit în principal din lemn, Geunjeongjeon este situat în centrul unei mari curţi rectangulare, pe partea de sus a unei platforme de piatră cu două niveluri. Această platformă este înconjurată cu balustrade şi este decorată cu numeroase sculpturi reprezentând animale imaginare şi reale, cum ar fi dragoni şi păsări Phoenix. Bucăţile de piatră care pavează curtea sunt aşezate pe două rânduri numite pumgyeseoks, indicând locul unde stăteau oficialii Curţii în funcţie de rangul lor.

Image and video hosting by TinyPic

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

10 comentarii

There are currently 10 comentarii on Comori naţionale – Sala Geunjeongjeon. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. si uite ca cu jutorul tau prin aceste frumoase imagini putem vedea si moi aceste minunatii! multumim carina!

 2. noi scz

 3. Impresionant, vot

 4. daaaaaa,f.impresionant!cata migala si talent!votat!

 5. Si pe mine ma fascineaza de fiecare data cand privesc fotografii de acest gen arta si maiestria cu care au fost realizate aceste constructii :)

 6. si pe asta o recunosc :)

 7. cred ca in aceasta sala s-au filmat multe scene din filmele istorice
  in painter of the wind sigur s-au filmat aici scenele in care regele Jeongjo-interpretat de Lee Seo-bin ii certa pe ministrii

 8. Te lasa fara suflare… Atat frumusete… Iti multumesc foarte mult Carina ca ai ai impartasit cu noi aceste splendori… Un vot mare mare de tot din partea mea… Pupik…

 9. minunate imagini. vot

 10. Multumesc mult pentru voturi :)

Leave a Comment