Comori naţionale – Coroanele din Baekje (II)

Written by carina72. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged: , ,

Published on august 21, 2010 with 41 comentarii

Comoara naţională nr.155
Geumjegwansik (ornamente de aur pentru diadema reginei) sunt identice ca formă şi mărime şi au fost găsite tot în mormântul regelui Muryeong. Ele reprezintă Comoara naţională nr. 155, din 1974. Diademele au fost găsite în sicriu, la capul reginei, plasate de o parte şi de alta.
Image and video hosting by TinyPic

Ele au 22,6 cm înălţime şi 13,4 cm lăţime. Aceste diademe au fost făcute prin tăierea foilor de aur. Ele sunt ornamentate prin sculpatrea în aur , iar modelul elaborat al ramurii a fost anexat la aceste plăci. Motivele caprifoiului şi a lotusului dau impresia unei flăcări. Ca şi ornamente regelui, se crede că aceste două diademe au fost ataşate în lateralele calotei. Spre deosebire de diademele regelui, cele ale reginei nu erau împodobite cu paiete.
Image and video hosting by TinyPic

Comoara naţională nr. 295
Coroana din bronz aurit from din Sinchon Tumulus-ri (Naju sincholli chuldogeum donggwan gobun) este din perioada celor Trei regate. Aceasta a fost desemnată ca tezaurul national nr 295, în 1997 şi este în prezent găzduită la Muzeul Naţional al Coreei. A fost descoperită în timpul săpăturilor din 1917-1918.
Image and video hosting by TinyPic
Coroana este de aproximativ 25,5 cm în înălţime. Aceasta coroana pare să urmeze tradiţia generală a coroanelor din Silla, dar este totuşi diferită. Interiorul coroanei este un capac de cupru realizate din două plăci cilindrice.

El este similar cu cele descoperite în Ipjeom-ri, provincia Jeollabuk-do din Japonia şi este o dovadă a legăturii culturale puternice între Baekje şi poporul Yamato. Coroana exterior are trei vârfuri arborescente, plasat pe banda exterioară, dar, spre deosebire cele din Silla, care sunt foarte stilizate, aceste ramuri sunt elaborate şi ornamentale în stil.
Nu există încă certitudini cui a aparţinut coroana. Se crede că era a liderului unei regiuni şi este puţin probabil că a fost o coroană de rege. Este posibil ca ea să fi fost făcută în regiunea unde a fost descoperită sau să fi fost trimisă ca un cadou de la regele Baekje unui vasal al său.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

41 comentarii

There are currently 41 comentarii on Comori naţionale – Coroanele din Baekje (II). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Multumesc, koreafilm. Azi ati fost harnicuti si ati recuperat de ieri :)

 2. esti ca o enciclopedie carina asa mai aflam si noi ceva istorie coreana ,bravo ,mi-ar fi luat mult sa caut eu inf astea ,vot si mai astept si alte recenzii

 3. Sigur, continui seria Comori nationale

 4. Koreea ne atrage atat de mult.Adica au atatea comori nationale.Eu sunt romanca si habar nu am ce comori nationale are Romania:))

 5. Desi m-am plimbat prin toata tara si am citit destul de multa istorie, recunosc ca nici eu nu le stiu. Nici nu au fost promovate. Poate ar trebui sa invatam cate ceva de la coreeni si nu numai despre cum iti conservi patrimoniul national si cum il promovezi

 6. ai dreptate carina

 7. Doamne ,Carina cata dreptate ai,in primul rand trebuie sa invatam ce e bunul simt ,loialitatea,iubirea,ura si apoi restul vine de la sine.

 8. Nu stiam unde sa -mi exprim uimirea,dar cred ca aici e bine. Stiu ca nu are legatura cu recenzia dar e un lucru care m-a frapat in timpul vizionarii ,Imparatul marii.Este o tanti Jeni acolo care are o gramada de coafuri si o gramada de flu-fluri care se aplica la uimitoarele ei coafuri,merita vazut ca doar e tradus de CARINA!

 9. Ai observat ce bijuterii are? La fel ca doamnele din Ja Myung. Pe mine m-au fascinat!

 10. Bijuterii,toalete.singutele care nu mi-au placut au fost placintele alea ca o bascasi cocurile imense care o faceau sleampata.

 11. Deja sant la ep 34,mai are multe frizuri de aratat?

 12. Ca si mimica ,mod de a gandi se poate compara cu Mishil.

 13. Of Carina greu film ai mai tradus.Daca apucam sa-l vad inaintea lui Jumong poate nu-mi era asa de greu.Efectiv sufar si pentu bine si pentru rau

 14. De ce ti se pare greu?
  Si da, Livia, mai are niste coafuri. Pana la ep 51 mai este :))

 15. Pe aceeasi actrita s/o urmaresti apoi in Empress Chun Chu

 16. Am ajuns sa ma implic emotional in filme traiesc actiunea alaturi de personaje.Faza dura ieri ,la o scena pe mare in care batea vantul nu intelegeam de ce i-mi este asa cald ca doar e vant,dupa cateva secunde am realizat ca ma uit la film,ciudat nu?

 17. Livia, sa stii ca pt acest film a trebuit sa invat si ceva comert si notiuni de navigatie… sa nu mai vorbim de strategii de razboi… Hahaha…

 18. Esti figura!

 19. Asta inseamna ca te-a cucerit cu totul filmul!

 20. Pai mi-e drag tare Jumong,chiar daca e rau are si el nobletea lui.Pe de alta parte nu pot sa raman indiferenta la tot ce a suferit Greu de ucis 1,2,3,4

 21. DAAAAAAAAAAAA!

 22. Pai chiar ma gandeam ca e o buna metoda de a invata Marketing,vizionand acest film.

 23. Ai in planul tau o continuare la Printesa?

 24. Mai esti?

 25. Da. Azi termin DY ep 36 si apoi ma apuc de KSR ep 12

 26. Sa vedem zilele urm cat timp am sa mai fac un episod din Ja Myung

 27. neatza lume!!…ce faceti?:)

 28. Neata e la tine ca altii s-au saturat de munca :))

 29. Carina felicitari. Pe mine , inca de la inceputurile in ale istoriei si culturii koreene, m_a frapat faptul ca ei si_au denumit comori nationale aceste mosteniri ale trecutului si le_au si numerotat.Adica fiecare este atat de important…

 30. si aceasta parte o votez din inima!

 31. Multumesc pt aprecieri si pt voturi. Ma bucur atat de mult cand vad ca si altora le plac aceste minunatii!

 32. carina, sa stii ca i eu am muncit:>
  aproape am reminat ep 9 din GOS:))

 33. din cate am inteles aveam si noi, romanii, ceva bratari dacice, cred ca 12 dar noi, inteligentul popor roman, le-am vandut strainilor:)

 34. avem un mare tezaur dacic, dar este la Moscova!

 35. dar le apartine lor sau noua totusi?

 36. este al nostru, dar l-am dat lor spre pastrare si nu vor sa ni-l mai dea inapoi

 37. şi ei nu vor să-l mai returneze. se duc tratative în acest sens. Dar cum nu suntem în relaţii prea bune cu aceştia o să vedem tezaurul la ….nu vreau să mă exprim urât.

 38. ce-i frumos e frumos pacat ca nu putem vota de mai multe ori vot si mai asteptam minunatii

 39. Carina esti fantastica! Nu incetezi sa ne uimesti (in sensul bun al cuvantului). Cand ai timp pentru toate? N-am mai intrat de cateva zile pe site si am descoperit acum ca am cam ramas in urma. Abia daca am timp sa citesc atatea lucruri interesante! Multumim pentru recenzii si pentru traducerile serialelor! Vot, desigur.

 40. tocmai m-am intors de la munte si vad din nou avalansa de recenzii
  carina,superbe recenziile tale

 41. multumim pentru informatiile pretioase pe care le aduni aici pentru noi!

Leave a Comment