Acupunctura-o metoda straveche de peste 3000 ani

Written by stefana. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged:

Published on august 16, 2010 with 3 comentarii

Image and video hosting by TinyPic Acupunctura este o metodă de tratament cu o vechime de peste 3000 de ani. Născută şi dezvoltată în China, metoda a cunoscut o răspândire uluitoare în toată lumea abia în ultimele decenii, în urma vizitei efectuate de preşedintele Nixon în anii ‘70 în China. Acolo preşedintele Americii a suferit o criză de apendicită şi a trebuit operat neîntârziat, medicii chinezi asigurându-i o anestezie excelentă folosind numai puncte de acupunctură.
Mecanismul de acţiune al acupuncturii nu este pe deplin cunoscut. Metoda este integrată într-o amplă filozofie extrem-orientală. Principalele idei ale Medicinei Tradiţionale Extrem Orientale sunt:
– Viaţa şi sănătatea sunt menţinute de o “energie” sau “suflu”, numită “Qi” (se citeste “ci”) a cărei sursă este pe de o parte ancestrală, iar pe de altă parte dobândită din alimente, aer şi apă.
- Energia “Qi” are o anumită circulaţie în corp de-a lungul unor canale preferenţiale numite meridiane.
-Bolile apar fie prin tulburarea (blocarea) unor meridiane, fie prin substituţia sau, mai degrabă, alterarea energiei “Qi” de către forme perverse de energie.
-Asupra meridianelor se poate acţiona prin inţeparea anumitor puncte, astfel deblocând circulaţia sau “chemând în ajutor” energia Qi.Image and video hosting by TinyPic

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

3 comentarii

There are currently 3 comentarii on Acupunctura-o metoda straveche de peste 3000 ani. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Este interesant. Eu am vazut-o aplicata practic. Vot!

  2. Foarte interesant,ma fascineaza acest subiect.Eu intentionam sa scriu despre Su Jok (acupunctura coreeana).Kamsahamnida Stefana!Vot!

  3. ana asta voiam sa fac si eu :)):))

Leave a Comment