Regatul vântului

Written by carina72. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged: , , , , , , ,

Published on iulie 28, 2010 with 144 comentarii

Image and video hosting by TinyPic

Unul dintre serialele coreene care a devenit cunoscut în întreaga lume şi a cucerit şi pe iubitorii acestui gen de la noi este “Regatul vântului” (Kingdom of the Winds / Land of the Wind). Sunt sigură însă, că mulţi dintre voi nu l-au văzut încă. Pentru mine, a fost primul film coreean pe care l-am urmărit cu sufletul la gură şi de atunci am descoperit această lume fermecătoare, Coreea.

Image and video hosting by TinyPic

„Regatul vântului” este un serial istoric cu un buget mare, care a captivat audienţa şi a câştigat mai multe premii KBS în 2008. Pe lîngă un scenariu bine pus la punct, el conţine scene cu bătălii grandioase, conspiraţii, intrigi politice şi tentative de asasinat. O parte dintre secvenţele din serial au fost filmate în China.

Povestea serialului este despre Muhyul, al treilea rege al Goguryeo căruia i se mai spunea “Zeul războaielor”. Muhyul este nepotul lui Jumong, întemeietorul Goguryeo. Se spunea că Muhyul s-a născut blestemat să-şi ucidă părinţii, fraţii, fiul şi să distrugă ţara. Tatăl său, regele Yuri, a fost îngrozit de profeţie, dar nu s-a îndurat să-şi ucidă propriul copil, aşa că a ordonat fiului mai mare, Haemyung, să-l ia pe bebeluş şi să-l ducă undeva departe de Palat, pentru a trăi ca om de rând, fără să ştie cine este de fapt.

De-a lungul celor 36 de episoade Muhyul trece printr-o mulţime de probe şi încercări pentru a-şi depăşi soarta nefastă şi, în cele din urmă, ajunge un rege puternic. El va realiza, ceea ce n-a reuşit tatăl lui: să împlinească visul lui Jumong de a cuceri regatul Buyeo al regelui Daeso.

Din serial nu lipseşte nici povestea de dragoste interzisă dintre Prinţul Muhyul şi Prinţesa Yeon din regatul duşman Buyeo. Cu toate acestea, din iubirea lor va apărea viitorul Prinţ Hodong, despre care s-a realizat un alt serial „Ja Myung Go”. În această poveste nu sunt doar ei doi, ci, ca în multe kdrame istorice, există un triunghi amoros… mai este şi Dojin, prietenul din copilărie al lui Yeon, care o iubea în tăcere. Bineînţeles, că se produce inevitabilul şi prietenia care îi leagă pe Muhyul şi Dojin se rupe şi devin duşmani.

Image and video hosting by TinyPic

Vă spuneam la început că acesta a fost prima kdrama pe care am văzut-o, iar Song Il Gook m-a impresionat foarte mult ca actor. El suferă o extraordinară transformare, de la copilul-pictor crescut într-o peşteră, la prinţul Muhyul şi apoi la regele Daemusin.

Image and video hosting by TinyPic

La un moment dat în film, apare o scenă în care Muhyul face un portret al iubitei lui, Yeon. Ce nu ştiţi probabil e că desenul este realizat chiar de Song Il Gook, care dovedeşte că este talentat nu numai la actorie, ci şi la desen!

Image and video hosting by TinyPic

Din distribuţie fac parte Song Il Gook (prinţul Muhyul / regele Daemusin), Choi Jung Won (prinţesa Yeon), Jung Jin Yung (regele Yuri), Park Gun Hyung (Do Jin) şi mulţi alţi actori. Pe o parte dintre ei îi veţi recunoaşte, cu siguranţă.
Coloana sonoră a filmului este extraordinar de frumoasă şi am exemplificat cu câteva melodii într-o altă recenzie.
„The Kingdom of the Winds” a fost inspirat după cele 25 de volume ale cărţii de benzii desenate realizate de Kim Jin.
Image and video hosting by TinyPic

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

144 comentarii

There are currently 144 comentarii on Regatul vântului. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. sunt la ep 6.super,ce frumos e.te tine numai in suspans
    .

    • e foarte frumos !

    • Fain serialul. L-am urmarit pe tot dintr-o suflare. Vi-l recomand.
      Numai bine.

  2. Tare rau de tot filmul pt prima data vad si eu o scena cu un sarut ca in primele doar se priveau in ochi si in rest ei stiu ce au facut.
    Sper ca dupa filmul concubina regelui dong yi sa urmeze acest film.
    Daca filmul jumong a avut cea mai mare audienta va dati seama cum va fi continuarea?
    Super!

  3. Serialele coreene istorice sunt fascinante, iar prestatia actorilor, in mare parte destul de tineri, este minunata!

  4. Superb fimul, desi putin dezamagitor deoarece nu ne au spus ce s-a intamplat cu fratii de cruce alui Jumong, iar actorul ce interpreta pe unu din frati erain tabara adversa:d…In rest unfilm cuoputernica incarcatura emotionala, si o poveste fantastica:Dnu stiu daca dupa Jumong si Regatul vanturilor as putea sa l vad pe Song Il gook intr-o alta postiura.
    Fascinanta drama lui yuri care l-a urmarit pana in ultima clipa a vietii lui, si de asemeneapoveste alui desoha si ura lui pt jumong care a continuat si in regat.
    Superb filmul ca si toate celelate coreene

  5. cum pot gasi filmu?

  6. Mi’au mancat zilele coreeni astia:)) Ce sa zic serialele astea nu se vor compara cu orice serial de la noi….Numai porcarii ..nu se invatza nimic din porcariile noastre…decat copii care imita niste prostii a 2′a zi..

  7. Am vizionat si eu serialul l-am terminat de curand.
    M-ia placut prietenia lui Muhyul cu Maro si de toti oamenii care i-au ramas alaturi.Dar cel mai mult povestea de iubire dintre el si YEON din care a rezultat Hodong.
    Coloana sonora minunata iar scenele de lupta ce au fost mai putine le-am iubit acum am ramas cu un gol in suflet la fel ca dupa terminarea lui Jumong.

  8. Ar trebui sa ne unim mai multi si sa cerem TVR sa difuzeze Regatul Vanturilor ! Daca au dat Jumong, nu cred ca nu pot da si continuarea. Ambele sunt magnifice, insa si la Jumong am remarcat ca traducerea de la TVR era mai buna decat cea de pe net. De aceea, as vrea sa vad (sa revad) Regatul… la TVR, pentru traducere.

  9. Din câte am înţeles,îl puteţi viziona pe site-ul peţeavă.ro.

  10. nu prea face cu ochiul filul asta:-j

  11. Alex,e un film de colecţie.

  12. Pentru mine aşa este…

  13. Are un OST de poveste!

  14. RV THE BEST!

  15. Alex,urmăreşte primul episod. După aceea îmi spui ce crezi. SIGur îţi va plăcea!

  16. Este cea mai frumoasă recenzie a RV!

  17. CARINA,ADOR LA NEBUNIE RECENZIA TA!

  18. Am urmărit acest serial în 5 zile.

  19. M-a cutremurat moartea lui Maro.:-(

  20. Cum poţi arde pe rug un general inamic?

  21. Ce rege fără principii a fost Daeso!

  22. Mă reîntorc la o super recenzie!

  23. Acum am alt nume.:-D

  24. CE VIDEOCLIPURI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  25. Urmăresc episodul 17…

  26. S-a rănit atât de rău.

  27. cred ca il voi vedea si eu. 36 de episoade nu e asa mult

  28. dragilor, e un serial minunat. odata ce incepi sa te uiti nu te mai poti opri.Aproape tot concediul meu, si asa scurt, l-am petrecut la pc pt. vizionarea serialului si nu sunt deloc dezamagita. e un serial foarte captivant iar actorii…sunt si joaca fenomenal. Pupici!

  29. Ioana,ai mare dreptate. Nu pot număra de câte ori am văzut serialul şi tot mai vreau să îl văd. Fiecare clipă petrecută în compania acestor minunaţi actori a meritat.

  30. *revăd.

  31. Acum văd episodul 27. Îl urăsc pe Baegeuk!

  32. Cum poate un om să fie atât de lacom? Puterea vine şi pleacă,nu e veşnică.

  33. Sunt fericita ca au dat Regatul Vanturilor la tvr si il vad si eu. Era de mult pe lista mea de must see:)

  34. foarte frumos serial:X:X:

  35. a aprut filmul pe tv 1. este foarte bine descrisa perioada de atunci. este minunat

    • Da, este. Istora Goguryeo-ului este foarte ofertanta . Mai ales inceputurile sale…
      Chiar a avut o ascensiune uluitoare daca stau bine sa ma gandesc.
      Este un regat care a pus intotdeauna probleme chinezilor.
      Chiar imi aduc aminte o faza de la inceputul episodului 1 din Regele Gwanggaeto cel Mare , cand in anul 344, daca nu ma insel , Murong Huang, tatal viitorululi rege al Houyanului, a invadat Goguryeo-ul şi a vandalizat mormantul regelui Micheon…furand ramasitele sale.
      Nu imi vine sa cred cat de jos au putut sa cada chinezii…

      lasand la o parte toate astea, Rv e un serial ce merita urmarit din plin. ar fi frumos sa il dea in reluare dupa Jumy.

  36. *istoria

Leave a Comment