Regatul Puyo

Written by symona. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged:

Published on iulie 02, 2010 with 6 comentarii

Image and video hosting by TinyPic
Buyeo sau Puyo a fost un vechi regat coreean stituat astăzi de la Manciuria pâna la Coreea de Nord.În aproximativ secolul al doilea î.Hr. la 494. rămăşiţele sale au fost absorbite de regatul vecin,Goguryeo.Deşi evidenţele sunt rare şi contradictorii, este speculat că în 86 î.Hr., Dongbuyeo (Buyeo de Est)se ramnifică,după care originalul Buyeo este uneori menţionat ca Bukbuyeo (Buyeo de Nord).Fondatorul regatului Buyeo a fost, probabil, Dongmyeong, care nu a avut relaţii cu Jumong.Regele din Bukbuyeo(Buyeo de Nord) moare iar fratele său,Hae Buru îi succede la tron.Hae Buru îl numeşte pe Geumwa prinţ moştenitor.
Geumwa devenit rege, o întâlneşte pe Yuhwa,fiica lui Habeak,şi o aduce în palat.Se spune că Yuhwa a fost impregnată de lumina soarelui şi a depus un ou de aur.Din ou a eclozat Jumong,cel care fondează mai târziu regatul Goguryeo.Jumong fuge din Bukbuyeo după numeroase tentative de asasinare puse la cale de cei 7 fii al Regelui Geumwa.
Fiul cel mare,Daeso,devine următorul rege.Daeso atacă Goguryeo în timpul domniei regelui Yuri.Regele Daemusin(nepotul lui Jumong) atacă Dongbuyeo şi-l ucide pe Daeso.După lupte interne, Dongbuyeo cade, iar teritoriul său e absorbit în Goguryeo.
Puyo în drama Jumong Image and video hosting by TinyPic
În “Jumong” Regatul Puyo este prezentat în timpul domniei Regelui Geumwa şi Regelui Daeso(dupa ep. 76).Regatul Puyo trebuie să moara ca Goguryeo să răsară.Arcul Damul,vrăjitoarea de pe Muntele Sacru şi eclipsa de soare o dovedesc.Totuşi,Puyo nu moare pe parcursul celor 81 de episoade.Puyo şi Goguryeo,în frunte cu Regele Daeso şi Împăratul Jumong,îşi unesc forţele pentru a învinge Imperiul Han.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

6 comentarii

There are currently 6 comentarii on Regatul Puyo. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Felicitari pentru o lectie de istorie…. Un vot.

  2. foarte interesant tocmai acum ma uitam la Kingdom of the Winds si eram curioasa sa vad cum arata harta.Ma bucur mult ca am citi recenzia ta!Un vot sui de la mine :D

  3. Symona, multumim mult. Tocmai acum vizionez Jumong asa ca mi-ai reintregit tabloul.Votez pentru tine!

  4. Muhyul din Kingdom of the winds va cuceri Buyeo

  5. Si eu am vazut Jumong si Imperiul vanturilor. Chiar ma intrebam cam pe unde se petrece actiunea, harta e mai mult decat binevenita.

  6. Am votat,chiar voiam sa vad o harta.

Leave a Comment