Makgeolli este cel mai stravechi si in acelasi timp cel mai reprezentativ vin traditional coreean. Acest tip de vin preparat din orez este cunoscut si sub denumirea de Makuly (takju). Este cremos, de culoare albicioasa si foarte gustos. Un rol important, in afara de ingredientul principal mentionat anterior, il au apa, drojdia si nu in ultimul rand nuruk, un compus extras dintr-o ciuperca care ajuta la procesul de fermentare. Acest ingredient este disponibil in majoritatea magazinelor alimentare din Coreea sub denumirea Enzima Nuruk
Exista multe scrieri despre acesta care dateaza din perioada celor Trei Regate iar in perioada dinastiei Chosun, makgeolli s-a putut bucura de o mare popularitate.
In zilele noastre este ambalat in sticle de plastic sau in cutii de carton si de obicei se serveste intr-un vas de lemn sau metal din care, cu ajutorul unui polonic, se umple fiecare castron individual.
In comparatie cu alte bauturi alcoolice este bun pentru sanatate datorita continutului de proteine, fibre si acizi organici. Vinul de orez previne cancerul si bolile de inima
11/07/2010 la 12:59 pm
Conteaza cate puncte ai acum, nu cred. Este doar un top intermediar. Cred ca va conta nr de puncte la finalul primei etape
11/07/2010 la 1:05 pm
Atentie! Incepand de Luni Giuvaierul isi va relua programul normal,18:30.
11/07/2010 la 1:15 pm
Era normal pentru ca se termina Campionatul de fotbal
11/07/2010 la 2:21 pm
Se mai blocheaza la cineva calculatorul cand se logheaza si intra pe blog? Am incercat de 5 ori si tot se blocheaza nu stiu unde-i baiul…
11/07/2010 la 2:35 pm
@Sora, la mine nu se blocheaza…de obicei intru cu mozilla
12/07/2010 la 8:22 pm
Foarte bun!Si un vot de la mine!
20/09/2010 la 3:18 pm
Foarte interesant!