Dong Yi – Investitura Prinţului Moştenitor

Written by carina72. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Published on iulie 17, 2010 with 24 comentarii

În ultimele episoade din „Dong Yi” aţi tot auzit că se aşteaptă acceptarea oficială a Prinţului Moştenitor, din partea Chinei. De ce Prinţul Moştenitor al Joseon avea nevoie de recunoaşterea oficială a Imperiului chinez pentru ca succesiunea sa la tron să fie legitimă?
Image and video hosting by TinyPic

Totul a început în 1636, în al 14-lea an de domnie a regelui Injo. Hwang Taiji, a urmat tatălui său la conducerea poporului jurchen, iar oficialii au denumit dinastia Qing după numele lui. El a schimbat numele poporului jurchen în manciurieni.
La început, Hwang Taiji a încearcat să informeze Joseon că s-a format un nou imperiu şi a sperat să obţină ajutor de la Joseon pentru a se extinde. Dar Joseon n-a fost interesat şi a mers în continuare pe mâna dinastiei Ming, care era mult mai civilizată decât dinastia manciuriană.
Hwang Taiji s-a înfuriat şi a decis să invadeze Joseon, mai ales că era cunoscut faptul că cele două popoare au aceiaşi strămoşi.
În 1637, regele Injo a fost nevoit să se predea dinastiei Qing şi s-a ajuns la Tratatul de la Samjeondo, care prevedea că Injo trebuie să se plece de nouă ori în faţa lui Taiji Hwang, ca vasal al său, iar primii lui doi fii au fost luaţi ca ostateci politici în China. Joseon a trebuit să denunţe dinastia Ming şi a devenit stat tributar Qing, care a cucerit dinastia Ming în 1644.
Prin urmare, Joseon trebuia să îndeplinească toate condiţiile care se aplică unui stat tributar şi astfel, regele era nevoit să propună Qing şi să aştepte aprobarea imperială, pentru a permite investitura Prinţului Moştenitor
Dinastia Qing aproba şi valida succesiunea şi era evident că recunoaşterea imperială era văzută ca o chestiune importantă.

Image and video hosting by TinyPic

Totul a durat până în tipul domniei regelui Gojong. Amintiţi-vă şi în „Yi San” când datorită relaţiilor lui Song Sung-yeon cu chinezii a evitat criza provocată de furtul tributului Joseon către Qing.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

24 comentarii

There are currently 24 comentarii on Dong Yi – Investitura Prinţului Moştenitor. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. interesant

 2. Interesant. Dar am si eu o intrebare in CHUNO este vorba de rege Injo si de mai multe invazii?

 3. Nu stiu sa-ti raspund ca n-am vazut filmul. In realitate, in timpul lui Injo au fost doua unvazii manciuriene

 4. multumim pentru informatii carina!

 5. bravo carina, explicatii importante.Vot

 6. foarte interesant carina!!!

 7. N-am vrut sa fie neaparat o lectie de istorie, dar m-am gandit ca si voi, ca si mine, v-ati intrebat de ce e necesar ca Joseon sa astepte o confirmare de la imperiul chinez, deoarece era o tara de sine statatoare…si cititnd am aflat…

 8. Iti multumim!!

 9. vot carina ,interesante inf,multumim

 10. Ma bucur ca ai citit si ne-ai povestit si noua. asa am mai aflat si noi lucruri importante.
  multumim carina!

 11. De ce nu a aparut si comm-ul meu in care am dat si vot?

 12. Interesant Carina. ms

 13. Livia… am obs ca se mai intampla. Mai scrie o data si incearca sa votezi sa vezi daca poti. Oricum eu iti multumesc :)

 14. Buna Carina. Chiar ma intrebam ce mai faci ca nu te-am “vazut” de mult.

 15. Ce se mai aude cu Dong Yi. An reusit sa vad 34 de ep.Au mai aparut si altele?

 16. Carina sti de unde pot descarca filmul cu Printesa Ja Myong?

 17. Este pe starshare.ro

 18. Vot Carina si pentru recenzie si pentru munca depusa la traducerea acestui minunat serial. Felicitari si multumiri!

 19. super carina!vot

 20. Pentru cine n-a vazut ep 33, va anunt ca l-am terminat de tradus. Scuze pentru intarziere, dar am foarte mult de lucru zilele acestea.

 21. Interesant subiectul abordat.Dar mi-se pare o tampenie sa-mi intreb vecinul daca pot sa-i las mostenire ceva lui fiimiu.

 22. Pai, tocmai asta e LIvia. Nu era doar vecin. Joseon era in perioada respectiva un fel de vasal si de aceea avea nevoie de aprobarea Chinei.

 23. Interesant Carina.Foarte bine ca neai spus asa aflam si noi lucruri pe care nu le stim

 24. A si am uitat sa spun ceva.Ce bine ii sta lui Ji Jin Hee in rolul de tata.Se vede in prima poza ca este foarte grijuiu.Ii sta foarte bine in rolul de tatic grijuliu.

Leave a Comment