Despre regele Sukjong(III)-Familia regelui,Reginele Ingyeong si Inwon

Written by ana_ruse. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged:

Despre regele Sukjong(III)-Familia regelui,Reginele Ingyeong si Inwon

Published on iulie 08, 2010 with Un comentariu

Regina Ingyeong(1661-1680)
A fost prima regina consoarta a lui Sukjong.
Ea a fost fiica lui Kim Man Gi si Lady Han.S-a maritat la varsta de 10 ani cu Sukjong(la acel timp print mostenitor “wangseja”),si a primit titulatura de Printesa consoarta a Printului mostenitor “wangsejabin”.In 1674,odata cu ajungerea la tron a sotului ei devine Regina consoarta.In 1680,la doar 19 ani da semne de varicela si moare 8 zile mai tarziu in Palatul Gyeongbok.Este ingropata in Ikneung,provincia Gyeonggi.A avut 2 fiice,ambele murind la nastere.

Regina Inwon(1687-1757)
Fiica lui Gim Joo-shin si Lady Jo,s-a maritat si a devenit a treia regina consoarta a lui Sukjong la varsta de 15 ani,in 1702,dupa moartea reginei Inhyeon.A devenit regina-mama,dupa moartea lui Sukjong,pentru fiul ei vitreg(fiul lui Jang Hee-bin)care devine rege,iar dupa ce moare si acesta devine regina-mama pentru Yeongjo,celalalt fiu vitreg al ei(fiul lui Choi Suk-bin)care devine rege.Nu a avut nici-un copil si a murit in 1757 la 70 de ani,fiind ingropata langa regele Sukjong si regina Inhyeon.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

Un comentariu

There are currently Un comentariu on Despre regele Sukjong(III)-Familia regelui,Reginele Ingyeong si Inwon. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Niciun macar comentariu la aceasta recenzie? Acum inteleg de ce ai fost suparata Ana…:(

Leave a Comment