koreafilm

Pe platourile de filmare: Daejanggeum

Written by koreafilm. Posted in Istorie si cultura

Tagged: ,

changdeok

Published on iunie 14, 2010 with 125 comentarii

Serialul Daejanggeum, (Giuvaerul palatului) a doborat un record dupa altul, de la difuzarea sa pentru prima data in Septembrie 2003 in Coreea. Cu rating-uri care au depasit adesea media de 47% inregistrata pe parcursul intregii serii, ajungand pana la un procent de 57.8%, nivel greu de imaginat pentru orice program televizat, serialul si-a continuat drumul plin de success intr-o serie de alte tari si teritorii in afara Asiei.

Povestea primei femei medic la curtea regala a fascinat multi telespectatori, care au avut ocazia sa urmareasca, dincolo de istoria propriu-zisa a unei perioade marcate de constrangeri sociale cum era dinastia Choseon, peisaje de vis cum sunt cele filmate in insula Jeju, care au determinat multi fani sa le si viziteze.

Muzeul satului de langa Seul, Fortareata Hwaseong, palatele Haenggung si Changdeokgung sunt doar cateva dintre locatiile unde a fost filmat serialul.

Seul:

Palatul Changdeokgung

Palatul Changdeokgung ( intrat in patrimoniul UNESCO) este unul dintre cele 5 palate ale familiei regale din perioada Choseun (detalii in articolul http://koreafilm.ro/blog/2010/06/arhitectura-palatelor-changdeok/) si apare inca din primul episod, in timpul procesiunii regelui regent Yeonsan, apoi in episodul 3, in timpul procesiunii regelui Jungjong. Vom revedea scene cu acest palat in episoadele 51 si 52, in timpul discutiilor pe care regele le care cu Jang-geum.

Muzeul SatuluiNumeroase scene din serial au fost turnate in aceasta locatie, aflata in apropierea capitalei Seul. Printre acestea amintim scenele din episodul 51 in care Jang-Geum se ingrijeste de recuperarea bolnavilor dintr-un sat afectat de varicela, sau din episodul 54 in care eroina va naste un copil

Palatul Haenggung

 

O locatie in care s-au filmat scene pentru multe episoade, in special cele din perioada pregatirii tinerei Jang-Geum si a competitiilor de la palat (episoadele 3,4,8). De asemenea tot aici au fost filmate pregatirile tinerelor asistente medicale, locatia servind drept centru medical al palatului, Naeuiwon

Jeju:

Plaja Hyeopjae

Cunoscuta pentru azuriul apei marii, plaja Hyeopjae apare in  episodul 28, unde Min Jung-ho priveste deznadajduit spre mare, pentru a o vedea pe Jang-geum plecand cu barca

Oedolgae

 
Oedolgae, una din cele mai vizitate atractii ale insulei Jeju, ofera o perspectiva spectaculoasa a marii, aceasta locatie fiind folosita pentru episoadele 30 si 31, in care Jang-geum se afla la marginea scancilor de deasupra apei, privind marea in larg.

Pestera Jinjigul

 
Faimoasa pestera este folosita pentru filmarea scenei din episodul 54 in care Jang-geum o ajuta pe o femeie aflata in travaliu sa dea nastere unui copil, realizand prima operatie de cezariana.

Pestera Jinjigul nu este insa o formatiune naturala si are o istorie interesanta, avand conotatii istorice mai degraba decat geografice. In incercarea de a folosi insula Jeju ca un avanpost trupele japoneze au excavat aceasta pestera in 1945.

Astazi pestera adaposteste expozitii  ale diverselor echipamente folosite de militarii Japonezi, devenind o atractie turistica.

Alte locatii

Muzeul satului Naganeupseong

Aceasta locatie a gazduit scenele din primul episode in care tatal lui Jang-geum este nevoit sa o otraveasca pe regina, constituindu-se de asemenea si in teren de antrenament pentru garzile de la palat sau in piata de comercianti in stilul specific perioadei.

Templul Seonunsa


Templul cunoscut pentru peisajul de exceptie a oferit locatia potrivita pentru episodul 2, in care mama lui Jang-geum se ascunde impreuna cu fiica sa de urmaritorii trimisi de Choi. Tot in aceste imprejurimi au fost filmate si scenele de la mormantul mamei lui Jang-Geum din episoadele 23, 27 si in episodul 48, in care doamna Choi isi cere intertare la mormantul acesteia.

Relicve ale personalitatilor istorice

Seonjeongneung, mormantul regelui Jungjong si Taeneung, mormantul reginei Munjeong, sotia regelui Jungjong

Pentru ca este insa perioada vacantelor va lasam in adierea brizei de pe insula Jeju :)

 

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

125 comentarii

There are currently 125 comentarii on Pe platourile de filmare: Daejanggeum. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. @Deokman, la vremea respectiva cand imi povestea tatal meu despre Coreea eu nu prea eram interesata :))) O sa il intreb mai multe si o sa povestesc.

  2. ador serialele coreene. ma bucur ca tvr1 a inventat ”ora de coreeana” . imi place ca in istoria lor nu sunt numai batai…ci lucruri interesante

Leave a Comment