koreafilm

Muzica traditionala coreeana la Opera Nationala Bucuresti

Written by koreafilm. Posted in Istorie si cultura, Noutati

Tagged:

dansul evantaileor00

Published on iunie 17, 2010 with 518 comentarii

Pansori, Sanjo, Puchaechum...Pentru cei care au urmarit filme avand ca tema muzica traditionala coreeana precum Sopyonje, aceste cuvinte au rezonante familiare…

Pansori, repezentand un gen al muzicii coreene traditionale avand la baza percutia si vocea, care a aparut in timpul dinastiei Choseon printre oamenii de rand, a facut cunoscut odata cu lansarea filmului Sopyonje, prima dintre lucrarile regizorului Im Kwon-taek (Chihwaseon). Filmul a avut atat de mare success incat a generat asa-numitul sindrom pansori, umpland salile de cinema, dar si institutele culturale care ofereau cursuri de pansori.

Detalii aici: http://koreafilm.ro/blog/2010/04/sufletul-coreei-vibreaza-prin-muzica/


Sanjo este un gen de muzică populară tradiţională coreeană ce asociaza elemente de improvizaţie, asemenea jazzului, si foloseste diverse instrumente precum Gayageum (ţiteră lungă cu douăsprezece corzi), Geomungo (ţiteră cu şase corzi), Ajaeng (instrument cu nouă corzi), Daegeum (flaut mare transversal din bambus cu şase orificii pentru degete), Haegeum (scripcă cu două corzi) şi Piri (un oboi din bambus) şi fiecare formă diferită de Sanjo a fost numită ca atare, în funcţie de instrumentul care este folosit, de exemplu Gayageum Sanjo sau Geomungo Sanjo.

Puchaechum, dansul evantaielor: extrem de spectaculos prin abilitatile demonstrate de dansatoare, dar si prin frumusetea costumelor acestora.

Dansatoarele poarta dangui  şi o podoabă pentru cap folosita de mirese, si incanta spectatorul cu miscari uluitoare ale evantaielor pictate cu motive florale si ornamentate cu pene. Dansul diafan degaja o eleganta care taie respiratia, asemenea unui peisaj pictat care se deruleaza prin fata noastra.

Acestea, dar si alte stiluri de dans si muzica traditionala coreeana vor fi ascultate si admirate live in Bucuresti!

Pe data de 30 iunie, ora 19.00 si pe data de 1 iulie ora 19:00, are loc Turneul de interpretare artistică tradiţională coreeană 2010, la Opera Naţională din Bucureşti.

Evenimentul este Oferit de către Administraţia Patrimoniului Cultural din Coreeaşi Fundaţia Patrimoniului Cultural Coreean si organizat de către Ambasada Republicii Coreea in Romania, in colaborare cu Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional din Romania.

Pentru doritori punem la dispozitie, prin amabilitatea Ambasadei Republicii Coreea,  5 invitatii (a cate 2 locuri) la evenimentul de gala de pe data de 30 iunie!

Va rugam sa le solicitati printr-un comentariu la acest post, ele urmand a fi epuizate pe masura ce vor fi solicitate!

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

518 comentarii

There are currently 518 comentarii on Muzica traditionala coreeana la Opera Nationala Bucuresti. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Andreea: au fost niste momente in concert in care muzica i-a cam speriat pe pitigoi, asa ca s-au distrat facand comparatia cu Felicia Filip. I-am torturat odata ducandu-i la Carmen

 2. *de la

 3. Ce ar putea sa-i sperie pe pitigoii tai?De ce s-au speriat.A tipat o cantareata pe scena sau ce?

 4. *De ce s-au speriat?

 5. Nu a fost o cantareata.

 6. ha ha mihu! si au rezistat pana la final? la carmen?

 7. La Carmen am crezut ca ma scalpeaza, ca a durat 3 ore jumate si erau lesinati

 8. Ieri s-a intamplat o mare nenorocire vecinului meu

 9. erau nemancati si cu timpanle ciuruite.

 10. Annyo!!!Vad ca toata lumea e pe-aici…..

 11. A fost ansamblul Sanjo, cu instrumente traditionale coreeane. Unele sunete si inlantuirea lor i-au cam perturbat pe pitigoi:)

 12. Salut Daniela.Vad ca ti-ai schimbat numele putin

 13. jal jaseyo dragilor! eu ies!

 14. Annyeong, Daniela!

 15. 499:Ce i s-a intimplat???

 16. Jal jaseyo, Andreea. Am cautat A brand new life, vreau sa-l vad. Nu l-am gasit. Multumesc pt recomandare. Dau eu de el cumva

 17. salut dani!

 18. Nenorocirea vecinului meu a fost ca a fost un incendiu la el acasa.Ce ult fum a fost .Din fericire probabil ca n-a murit nimeni,poate doar un catel sau doi

 19. Sandra,l-am corectat putin

 20. *mult

 21. Andreea pleci???deja???

 22. Sandra,vad ca suntem doar noi doua….nu vrei sa ne mutam la Giuvaer???pt ca la mine se incarca pagina fff greu….ce zici,ok???

 23. Sigur

 24. Eu ma mut la GIUVAER!!!!

 25. Salutare! gata am revenit, acum sa recuperez si sa vad pe unde suntei si ce-ati mai postat.
  Intr-adevar a fost o seara minunata, de fapt amandoua seri :)
  Multumim tare mult koreafilm, pentru momentele unice. Abia astept urmatoarea ocazie. care o sa fie cred la balet.
  Ma bucur Andreea ca ai ajuns cu bine, dar imi pare rau ca nu esti mai aproape.

 26. @koreafilm: Scuze pentru intarzierea cu care va multumesc pentru seara minunata de la Opera. Ce mai pot spune, a fost ceva foarte frumos, mai ales dansurile si m-am simtit extraordinar cand toata sala era in picioare. Va multumesc din suflet inca odata:):*

 27. As fi vrut sa fiu si eu acolo… Cred ca a fost mirific.

Leave a Comment