Coreea – mancarea celor 4 anotimpuri

Written by alexandrubidam. Posted in Hanshik - Gastronomie, Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Coreea – mancarea celor 4 anotimpuri

Published on iunie 24, 2010 with 7 comentarii

“Kimchi”, un preparat din legume fermentate şi condimentate, este de obicei servit la fiecare masă. Gastronomia coreeană implică de multe ori asezonarea din plin cu ulei de susan, “doenjang” (pastă de soia fermentată), sos de soia, sare, usturoi, ghimbir şi “gochujang” (pastă de chili roşu). Coreea, cu cele patru anotimpuri distincte ale sale, s-a bucurat întotdeauna de mâncăruri de sezon, cu preparate specifice celor 24 de faze lunare. Astfel, la prima lună plină a calendarului lunar se obişnuieşte să se mănânce cinci feluri de orez. În cea de a treia zi a celei de a treia luni se prăjesc în tigaie un fel de clătite mici, mai groase, pe fiecare dintre ele fiind aşezată câte o floare de azalee. Chifteluţele de orz în punch Omija sunt specifice pentru cea de-a şasea lună plină a calendarului lunar. În vreme ce în aşa-numita “cea mai caldă zi a anului” din vară se mănâncă supă de pui cu ginseng.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

7 comentarii

There are currently 7 comentarii on Coreea – mancarea celor 4 anotimpuri. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Alex, ne faci pofta!

  2. ce interesant!mananca in functie de anotimp s-au luna

  3. Scuze,am gresit trebuia sa scriu “sau” nu “s-au”.Gramatica asta

  4. sper sa ma votATI . ASTA E DOAR O PRIMA PARTE din ceea ce am scris eu pe blogul meu . in curand am sa postez restul articolului prin recenzii .

  5. EU TE VOTEZ ALEX! BRAVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!

  6. eu am trimis si adoua parte a recenziei . mai am inca 3 de trimis

  7. 1:Ai dreptate Deokman

Leave a Comment