Cadourile traditionale coreene (II)

Written by claudia. Posted in Cultura, Recenzii utilizatori

Tagged:

Published on iunie 29, 2010 with 5 comentarii

La evenimente mari precum nuntile sau inmormantarile, coreenii pregatesc plicuri cu bani. La nunti, spre exemplu, se va intalni o persoana responabila pentru colectarea plicurilor de la oaspeti sau va exista un tabel plasat la intrare unde vor fi inregistrate toate darurile primite de la fiecare invitat in parte. Totusi, coreenii, in zilele noastre, prefera mai degraba sa cumpere drept cadou articole de uz caznic. Daca o familie ar intampina probleme financiare altii ar contribui cu bani sau ajutor casnic stiind ca, daca, ulterior, aceasta ar avea nevoie de ajutor, alte persoane i-ar intoarce favoarea.
Fructele, ciocolata, florile sau orice alt gen de cadou trebuie sa fie impachetate frumos iar ambalajul este la fel de important ca si continutul. De multe ori, felul in care este ambalat un cadou este mai important decat continutul in sine. In mod traditional, cadoul se deschide in momentul in care acesta este primit, in fata celui care l-a oferit sau se lasa pe masa gazdei de catre vizitator. Un cadou reprezinta aprecierea celui care este invitat la cina in casa cuiva si este totodata un gest de multumire pentru ospitalitatea cu care a fost primit.
Image and video hosting by TinyPic
Un coreean care ofera un dar, de obicei, isi va cere scuze pentru simplitatea acestuia chiar si atunci cand e vorba de ceva de valoare. Nu este indicat sa se ofere un cadou scump unei persoane care nu isi va putea permite sa faca acelasi lucru. Orice fel de cadou poate fi refuzat si restituit.

Superstitii, obiceiuri:
-hartia pentru impachetat de preferat sa fie rosie sau galbena deoarece acestea sunt considerate culorile regale. Se poate folosi si combinatia galben cu roz care simbolizeaza fericire.
-cadourile nu se infasoara materiale de culoare verde, alb sau negru.
-se folosesc ambele maini atunci cand ofera un cadou.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

5 comentarii

There are currently 5 comentarii on Cadourile traditionale coreene (II). Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Drăguț, Claudia. Plicul cu bani pt. nuntă nu mă miră, având în vedere că și la noi e tot așa, însă pt. înmormântare tre’ să recunosc, m-a cam mirat.

  2. @Annie, eu am vazut in cateva seriale acest obicei, cand rudele celui decedat sunt ajutate cu bani…

  3. fiecare popor are propriile obiceiuri ,vot clau

  4. @Mihaela, multumesc! :)

  5. Foarte interesant! Vot!

Leave a Comment