Bucataria coreeana
O trasatura unica a bucatariei coreene este accentul pe care il pune pe radacinoase, ciuperci salbatice si ferigi adunate din paduri si regiuni muntoase. Acestea sunt bogate in minerale.
In general, coreenii nu sunt un popor bautor de ceai. In antichitate, apa din China si Japonia trebuia fiarta ca sa fie buna de baut – iar ceaiul era adaugat pentru a face apa fierbinte mai buna la gust. In Coreea insa apa era pura si nu avea nevoie de fierbere, asa ca obiceiul ceaiului n-a avut succes.
Desi bucataria coreeana este influentata de cea chineza, difera intr-un aspect foarte important – se bazeaza pe vita ca fiind sursa principala de carne. In China cea mai consumata carne este cea de porc, pe cata vreme in Japonia pestele detine locul intai. Coreenii mananca si ei cantitati mari de fructe de mare si porc, dar si pui. Insa caracteristica distinctiva a acestei bucatarii este utilizarea foarte frecventa a carnii de vita.
Ouale sunt un ingredient important in mai multe feluri traditionale de mancare si nu sunt rezervate doar pentru micul dejun. Coreenii nu fac diferenta prea mare intre cele trei mese principale ale zilei si nu este un lucru iesit din comun sa manance acelasi lucru dimineata, la pranz si seara. Soia este un alt ingredient frecvent, folosit ca agent de ingrosare. Orezul este principala sursa de glucide si se prepara fiert sau la abur, dupa ce a fost lasat la inmuiat o noapte intreaga. Orezul e folosit si pentru prepararea unor prajiturele colorate.
11/05/2010 la 4:19 pm
frumos!
exista cumva vreun restaurant cu specific coreean in bucuresti?
11/05/2010 la 4:29 pm
bravo chiar e interesant ,ai votul meu
11/05/2010 la 4:32 pm
Un vot si din partea mea!
11/05/2010 la 4:46 pm
Felicitari. Ai un vot de la mine :)
11/05/2010 la 6:13 pm
ai un vot si d l mine
11/05/2010 la 7:39 pm
votez da pentru adda
11/05/2010 la 7:42 pm
adda bravo!
11/05/2010 la 7:44 pm
oare putem primi retete de mancare?
11/05/2010 la 7:48 pm
ar fi bine
11/05/2010 la 7:53 pm
Adda mi-ai facut pofta.Ai votul meu : )
11/05/2010 la 9:40 pm
un vot de la mine ..am acasa o carte care te invata cum sa agatesti mancare cu specific coreean dar pacat ca nu prea am gasit ingriedentele din ea:D:(
12/05/2010 la 1:06 am
Va multumesc tuturor pentru voturi :*
(^-^)
ANTONELA:
pe internet am gasit si nite retete :)
daca vrei,iti dau cateva :D ^-^
12/05/2010 la 8:37 pm
Fascinanta bucataria lor, arata extraordinar, dar oare noua ne-ar place gustul? Mie nu-mi place prea mult sosul de soia, il folosesc doar la orez, nu-mi place la legume, in rest imi place mult ghimbirul, il folosesc des (chiar si in ceai), multe alte condimente se gasesc si la noi, iar apropo, culoarea din kimchi care se face in partea sudica este rosiatica datorita ardeiului iute rosu (chili) care se pune in cantitate mare. Am vazut o emisiune pe Discovery despre bucataria lor si o reteta de kimchi traditionala, si in afara de faptul ca foloseau si fructe de mare in compozitie si bineinteles varza chinezeasca condimentele sunt cunoscute si la noi, oricum ai votul meu.
12/05/2010 la 9:25 pm
szcorina:
multumesc (^-^)
Oricum,bucataria coreeana este foarte interesanta ;)