Bucataria coreeana

Written by virginia. Posted in Arhiva recenzii utilizatori

Tagged: ,

Bucataria coreeana

Published on mai 10, 2010 with 2 comentarii

Urmarind Giuvaierul palatului cred ca toti suntem uimiti de bucataria coreeana si pot spune ca arata foarte frumos ceea ce gatesc ei in film si ma fac sa doresc sa fiu acolo sa gust.
In bucataria coreeana pestele este ingredientul de baza si pot spune ca au la indemana o nesfarsita sursa de peste, fructe de mare si alge, pe care coreenii le mananca de secole, la care se adauga o gama variata de verdeturi aromate, ciuperci, legume si radacinoase, carnea de vita, si, sa nu uitam orezul.
De cand urmaream emisiunea Bazar am facut cunostiinta cu bucataria coreeana si am ramas un pic surprinsa cat de multe condimente folosesc si cat de picanta este mancarea.
Din cauza climei s-a nascut traditia de a conserva pestele si legumele pentru a-si asigura rezerva de hrana pe perioada iernii. Toate felurile de peste si fructe de mare, ca ansoa, creveti, stridii,  cod, caracatite sunt murate, sarate si uscate, in timp ce legumele sunt murate si transformate in kimchi, ambalate in vase de pamant ce sunt ingropate in pamant afara si lasate acolo pana sunt folosite. Pe terasa jang stau uriasele vase de pamant cu ingredientele de baza folosite: kanjang(sos de soia), twoenjang (pasta de fasole soia fermentata) si konchujang (pasta de fasole soia si ardei iuti).
Fiecare persoana are propiul sau vas pentru orez de bronz este traditional, betisoare lungi, de lemn sau metal, lingura si sunt servite foarte multe feluri de mancare.
Toate felurile unei mese se servesc odata, mai ales seara, cea mai importanta masa a zilei. O masa simpla, de familie, poate include, de exemplu,20 de panchan (garnituri) continand o gama variata de namul (legume crude sau gatite rapid, asezonate), nibles (cum ar fi legume uscate si creveti, peste sarat, alge fripte), sosuri si kimchi. Supa este si ea un element esential al mesei.
Sunt prea multe de spus despre bucataria coreeana ce nu se cuprinde aici, dar este o bucatarie care m-a fascinat intru totul!

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

2 comentarii

There are currently 2 comentarii on Bucataria coreeana. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. yummy yummy! vreau si eu!

  2. Bucataria coreeana ne incanta cu o explozie de culori si gusturi. As incerca orice fel de mancare din aceasta categorie(sper sa am ocazia vreodata).
    Pana atunci ma multumesc sa citesc si sa ma gandesc la gustul delicios:)

Leave a Comment