Romania loves Daejanggum

Written by koreafilm. Posted in Noutati

Tagged:

daejanggum01

Published on aprilie 12, 2010 with 99 comentarii

Cu un rating care a plasat televiziunea nationala in top 3 audiente inregistrate pe segmentul 17.00-18.00, conform datelor de audienta inregistrate in luna septembrie anul trecut, serialul coreean Daejanggum (Giuvaerul palatului) putem spune ca a fost un real succes de public.

La cererea telespectatorilor romani, televiziunea romana va redifuza aceasta serie, incepand cu 4 Mai, 2010, pe intervalul de difuzare a prezentului serial coreean, Secretele de la palat.

Bazata pe o figura istorica descrisa in “Analele dinastiei Joseun”, Giuvaerul palatului (54 de episoade) prezinta povestea tinerei Janggum, interpretata de Lee Young Ae, prima femeie medic  la curtea regala. Serialul urmareste povestea acesteia, din momentul in care este angajata la bucataria regala ca novice, pana la momentul in care devine medic, surprinzand si povestea de dragoste dintre acesta si unul din ofiterii regelui, interpretat de Ji Jin-Hee (v. Dong Yi).

Povestea are loc in Coreea din timpul domniei regilor Seongjong, Yeonsan-gun (1494-1506) si Jungjong (1506-1544), debutand cu scena in care regina Yun, mama regelui Yeonsan-gun (printul mostenitor la acel moment) este otravita din porunca regelui, de un grup de garzi de la palat.

Pentru cei care au indragit acesta serie, este un prilej de reintalnire cu eroina Janggeum, dar si cu intrigile de la palat derulate pe fondul conflictului dintre cele doua rivale, doamna Choi si doamna Han.

Pentru cei care nu au reusit sa urmareasca povestea lui Janggum, luna mai va oferi acest prilej.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

99 comentarii

There are currently 99 comentarii on Romania loves Daejanggum. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Sunt putin dezamagita, ma asteptam sa dea un serial nou, pentru ca, cum s-a spus si mai sus deja stim ce se intampla si nu va fi suspansul acela,ce te tinea lipit de tv.Oricum o sa il revad cu drag pentru ca mie mi-a placut foarte mult,mai ales fazele cand se facea mancarea si miar placea sa aflam de la KoreaFilm mai multe despre bucataria coreana.

  2. Probabil acesta este si motivul va fi si redifuzat. E multa lume care l-a descoperit tarziu.

  3. Ma bucur ca va fi reluat serialul. Eu nu l-am vazut si am aacum ocazia sa il urmaresc. Oricum sunt foarte multumita de difuzarea Secretelor de la Palat . Un serial extraordinar. Mi-a placut din prima clipa.

  4. din cate observ in pozele de mai sus, coafurile doamnelor de la curte difera mult fata de cele din celelalte seriale…sau doar mi se pare…

  5. ce bine:D eu nam vz nici onceputul nici cateva episoade mai pe la sfarsit… deci il voi revedea cu placere:D

  6. Eu am urmarit Giuvaerul palatului inca din anul 2006,de vreo 6 ori.

  7. Eu sunt fooooarte fericita ca-l difuzeaza din nou.Eu Am inceput sa ma uit la acest serial din ep 40.

  8. Da coafurile sunt diferite de cele din Furtuna la palat , si veti observa o diferenta si la haina doamnelor insotitoare.

  9. Iar pe TVR2 in loc de Cronicile frumoasei luptatoare incepe un serial italian stupid. It’s the end of the world. Pot sa arunc televizorul, oricum nu ma prea uitam la altceva in afara serialelor coreene.

  10. Initial l-am prins de la jumatate dar mai apoi am cules ce nu vazusem de pe net. Mi s-a parut cel mai bun din cele 3 difuzate pana acum. La fiecare serial am cautat pe net informatii despre personajele istorice. Din pacate acestea nu sunt prea bogate. Exista vreo pagina pe acest site sau in alta parte, cu informatii de acest gen sau cu linkuri catre paginile care contin astfel de informatii?

  11. ce pacat ca in locul serialului ” Secretele de la palat” da din nou serialul asta, care e superb , dar multi dintre noi l-am mai vazut …de abia asteptam sa vad un alt serial corean de buna calitate …poate se razgandeste tvr-ul …

  12. Eu am vazut serialul si este foarte bun.
    Dar totusi nu-mi place ideea de a-l redifuza pe tvr1 la aceasta ora. Spun cam acelasi lucru ca si Cata: TVR nu mai are bani de alt serial? Aceasta redifuzare va scadea mult audienta. DE ex eu n-am timp sa ma uit in timpul saptamanii la un serial pe care l-am vazut deja.
    TVR ati vazut ca aceste filme au succes si v-ati gandit sa-l redifuzati pe acesta. Spus sincer (si la un mod putin mai urat dar nu gasesc alta exprimare) v-ati gandit sa ne fraieriti sa facem rating cu ceva ce am vazut si totodata probabil ne pregatiti pt Dong Yi. Mai bine ati difuza acest serial in locul lasat liber de Damo si ati cumpara Jumong.
    E placut sa revezi un serial sau film bun dar nu la diferenta de un an. Cred ca multa lume ar fi privit acest serial cu nostalgie daca l-ar fi revazut peste 2-3 ani. Dar asa mi se pare ca vreti sa ne bagati pe gat (scuze de exprimare dar n-am gasit altceva) un lucru pe care l-am mai vazut doar pentru a avea audienta mare fiindca la primul serial nu ati avut aceasta audienta caci lumea inca nu stia de valul coreean. E o strategie buna dar mie una nu-mi place.

  13. @Kitty, va fi redifuzat la mai putin de un an…Sunt surprinsa si eu de audientele mari din aceea perioada…Ironia face ca in Japonia, spre exemplu, Yi San a detronat Daejang Geum. Nu pot nega insa faptul ca e un serial minunat.

  14. Claudia sunt de acord, e un serial minunat, si mie mi-a placut foarte mult dar nu-mi place ca se redifuzeaza atat de devreme dupa ce seria s-a incheiat. Inteleg ca unii nu l-au vazut si altii doresc sa-l revada, dar nu-mi place soluia celor de la tvr de a-l difuza la aceasta ora…poate daca mai asteptau macar putin. Cu toate ca asa cum a spus Mirabel probabil si eu imi voi incuraja prietenii sa priveasca acest serial.

  15. Daca nu veti aduce un serial coreean nou va fi o dezamagire enorma pentru noi fanii serialelor coreene. Nu zic ca nu ma bucur pentru reluarea Giuvaierului..asa o sa vad si eu primele episoade. Dar sincer sunt atatea seriale coreene incat chiar nu credeam ca nu veti continua seria… eu una m aintrebam doar care va fi urmatorul …

  16. N-am vazut decat a doua jumatate a serialului, deci eu ma bucur foarte mult. Eu care cunosc o multime de lucruri despre mirodenii si plante voi fi chiar incantata, iar bucataria coreana este foarte sofisticata, am vazut pe Discovery si-am ramas uimita. Multumim koreafilm si tvr1!

  17. Ma asteptam la altceva…La Hwang Jin Yi sau Dong Yi …. a avut un oarecare succes si Giuvaerul Palatului, dar nu trebui sa fie data reluarea asa repede!

  18. daca imi aduc bine aminte, GP a fost difuzat tot pe perioada de vara, si a facut audienta foarte buna tocmai pentru ca…era ceva nou.Acum nu cred ca va ajunge la acelesi cote de audienta, desi este un serial foarte bun.Totusi cred ca TVR-ul va difuza ceva nou dupa GP, pentru ca va fi nevoie de ceva noi pentru a castiga oameni in fata televizoarelor.Si cum sunt drame istorice de unde pot alege linistiti, le doresc la multi bani si inspiratie :))

  19. Eu una,cu toate ca as vrea sa vad Dong Yi pentru ca e intr-o stransa legatura cu Yi San sunt destul de bucuroasa ca televiziunea romana va relua acest serial care le-a placut atat de mult romanilor.A fost primul serial coreean pe care l-am vazu si care m-a facut sa ma indragostesc de Coreea de Sud deci vreau sa-l revad mai ales ca prima data cand l-am vazut nu l-am vazut de la inceput.Acum voi avea aceasta ocazie.Vreau sa multumesc site-ului Koreafilm si televiziunii romane.

  20. Este o actrita minunata.
    Merita tot respectul pentru munca care a depus-o.
    Ce bine ca va fi difuzat din nou.

  21. Pentru mine Dae Jang Geum va ramane cel mai frumos serial.Am vazut de 4 ori deja si inca as vrea sa ma uit. Dar este la fel de bun si Yi San si Queen Seon Duk. Apropo actrita Lee Young Ae este foarte buna!!! Parca ai fi acolo(in film) si ai simti si ea!! Sper ca Kfilme raman in top !!

  22. scz..”si ai simti ce simte si ea”

  23. este o idee…buna sa o se redea giuvaerul palatului dar de ce la acasta ora tvr1 nu mai are serile?….orcum si giuvaerul palatului este minunat a fost primul meu serial coreean si pot sa zic ca “m-am indragostit” de acest serial …dar sper sa ma aduceti si altele:D

  24. Buna tuturor,
    Pentru mine “Giuvaerul palatului” a fost primul film serial vazut la o televiziune romaneasca.
    Obisnuiam sa ma mai uit la KBS , un canal coreean, international, acolo reuseam sa vad in reluare duminica filmele seriale, de obicei erau mai mult filme de razboi si nu intelegeam foarte bine particularilatile acestui minunat popor.
    In momentul in care am descoperit acest film, am inceput sa inteleg mai multe despre obiceiurile lor, despre caracterul aparte al acestor oameni, am realizat ca practic totul la ei este o arta.
    Fiind pasionata de arta gatitului, nu mai ma puteam satura privind minunatul stil de care dadeau dovada maestrele bucatariei regale.
    Cat despre personajul principal.. pot spune ca este un model pentru orice tanara femeie, un model de ambitie , abnegatie, devoatment si nu in ultimul rand curaj. Am descoperit ca acest personaj a existat cu adevarat in istoria Coreei si a fost prima femeie medic.
    Va multumim pentru acest cadou.
    Astept cu nerabdare sa vad ce alte filme istorice vor mai fi transmise de TVR1!

  25. Nu am vazut serialul de la inceput,l-am urmarit dupa alte cateva episoade dar Marea Janggeum m-a fascinat.Era o femeie frumoasa,desteapta si buna la toate.Cum sa nu te indragostesti de ea ?Cum sa nu iubesti acest serial?
    Mi-au placut si celelalte 2 seriale,”Furtuna la palat” si “Secretele de la palat” dar bineinteles,debutul este mai important.

  26. Chiar daca nu am vazut inceputul la daejanggum sunt un pic dezamagita. Credeam ca cei de la tvr o sa cumpere un nou serial. poate ca pe tvr2 o sa ruleze un altul.
    Ah si chiar ma gandeam dc oamenii cred ca daejanggum a fost chiar asa interesant. Da, mi-a facut placere sa-l urmaresc si a fost fascinant dar fiind obisnuita cu filmele coreene nu mi-a facut o asa mare impresie. Cred ca l-am urmarit pentru a ma mai obisnui cu limba coreeana si pentru ca imi lasa gura apa intr-adevar filmul e ‘suculent’. Cred ca multi romani o sa tina foarte mult la Giuvaierul Palatului pentru ca le-a deschis un fel de portita spre lumea coreeana dar daca ar urmari si alte seriale si-ar schimba un pic parerea (sa nu credeti ca totul era finut, sensibil si subtil la palat – la fel ca si in occident aveaul loc multe intrigi)
    Abia astept sa vad ce dau nou pe TVR.

  27. nu stiu de ce spui ca nu era nu stiu ce.parerea mea este ca a fost un serial mai mult decat excelent

  28. Buna ziua, Chiar daca am vazut si revazut Giuvaerul Palatului (l-am prins si pe alte posturi TV, dintr-o tara vecina) imi face placere faptul ca se reia la TVR. Imi da posibilitatea de a privi si din alt unghi povestirea. Daca la inceput am trait filmul din punctul de vedere al eroinei principale, acum voi avea ocazia sa urmaresc mai pe indelete reactiile actorilor secundari si sa savurez tot ce e in fundal. Amanunte mici, care la prima vizionare mi-au scapat. Probabil ca ar fi fost mai indicat din partea TVR sa relueze filmul pe TVR 2, in locul filmului DAMO, iar pe TVR 1 sa difuzeze un alt serial corean. Dar, mai bine mai tarziu, decat niciodata, nu? (Putea fi mai rau si sa difuzeze un serial latino, spre exemplu :)) )

  29. Parintii mei urmaresc seara de seara serialul Secrete de la palat. Mi-ai spus ca mult din cele petrecute acolo seamana cu viata politica de la noi, intrigi si jocuri de culise.M-au facut si pe mine curios de intrigile de acolo. Am privit cateva episoade si imi place atitudinea actorilor dar si jocul lor.Sunt interesante si costumele si obiceiurile culturii coreene care te fac un pic sa te desprinzi de lumea de aici. Observ ca filmele acestea coreene pun in evidenta si in prim plan omul, reactiile si gandirea lui. Ce e sarac totusi sunt scenele cu natura incredibila, cu peisajele de acolo cat si o oarecare rigiditate care denota ca actorii nu fac totul de la sine, ca pe un ceva natural. Sunt oarecum prea gandite reactiile lor, prea studiate! E doar o simpla si prima constatare a mea! Cristi

  30. lam urmarit si e foarte tare:XX:* deci dak naveti ce face va sugerez sa urmariti seriale coreene sunt cele mai de succes seriale sunt foarte tari leam urmarit petoate pan akm:X:X

  31. @CristiChisu: In ceea ce-i priveste pe actori, mie mi se pare ca transmit mult, chiar daca acele reactii ar fi mult prea gandite, cu spui tu.:)

  32. @miuta12: Sunt persoane care chiar daca au ceva de facut, urmaresc.

  33. Eu sincer nu mai vreau sa se difuzeze acest serial pentru ca lam mai vazut si numi place sa revad tot aceleasi episoade.Eu ma astepta ca Kfilm sa difuzze ceva nou! Sunt foarte dezamagita.Na fiecare cuparerea lui!

  34. buna
    eu una sunt extrem de dezamagita,TVR ca de obicei isi bate joc de propriile ratinguri, sau pe romaneste cum sa scapi de ahjumas care stau la tv la ora aia… cum sa pui in locul QSD o reluare, decat daca ne pun ceva nou la ora 18-19 cum ar fi Chuno(24 ep) care cred ca deja e cam prea scump pentru banii TVR-ului bani pe care noi ii platim lunar, deci TVR ce faci cu banii mei?
    sau eventual IRIS care se desfasoara in zilele noastre, Coffee Prince nu suna rau… ok eu le-am vazut pe astea
    Jumong intr-adevar mi se pare cel mai potrivit pentru acest slot, dar ma indoiesc ca au banii respectivi, iar Chuno s-ar preta la week-end-uri

    si asa ajung sa ma uit la siturile de streaming online…la tot ce-mi place mie…

  35. mey mi se pare mie sau si-au schimbat cei de la tvr exprimarea? prima data cand am citit anuntul scria clar ca de la aceeasi ora vor redifuza Dae JAngumen… Acum nu spun decat ca luna mai va reveni cu acest serial…parca lasa loc de interpretare. Sa ne faca ei o surpriza frumoasa? Mie una mi-ar placea si ar si trebui tinand cont ca noi le-am facut atata raiting incat sa se situeze pe locul 3 in acel interval orar…Si e cam dificil pentru ca e atat prostime la noi in tara care prefera sa se uite la porcaria de “acces direct”…si altele de genul asta…

    Incercati TVR sa nu ne dezamagiti. Daca va veti regandi stilul poate veti reveni in top.

    Multumesc frumos!

  36. a si inca ceva…in general cand se apropia sfarsitului serialului dadeau reclama la noul serial…si eu pana acum nu am vazut deloc reclama la Dae Jangumen…voi?

  37. @uniques Lady Man Myeong
    Daca dau Chuno… whoaaa asta da premiera!!!

  38. Giuvaerul Palatului a fost un real succes…mie mi’a placut foarte mult…si abia astept sa’l revad…chiar ma gandeam cand o sa’l mai vad:)…ohh…sugestie…dupa terminarea serialului “Giuvaerul Palatului” ati putea difuza “a love to kill” o drama koreeana cu adevarat fascinanta…:)

  39. haideti ca plec…incepe filmu’:))

  40. i-mi pare rau ca nu dati alt serial nou cind am vazut programul de saptamina viitoare m-am intristat deoarece asteptam alt serial . i-mi pare rau ca se termina serialul secrete la palat m-am intristat asaparca mi-ar fi murit cineva drag dar sper ca dupa ce se termina giuvaerul palatului speram sa ne da-ti alt serial cum ar fi LOVERS am inteles ca a mai fost pe tvr1 va multumesc

  41. Se apropie, mai este o ora si ceva si incepe, cred ca multa lume inca mai jeluieste serialul care s-a terminat, altii ar vrea sa vorbeasca dar asteapta sa vada unde, sa avem rabdare koreafilm va veni la un moment dat cu solutia; inceputul tuturor lucrurilor este mic. Celor nemultumiti ca se reda acest serial minunat am a le spune doar – in viata nu primesti totdeauna tot ceea ce iti doresti, insa nimic nu este intamplator, deci fie vor urmari iar acest “giuvaer” fie vor gasi ei altceva de facut.
    Vizionare placuta tuturor!

  42. Mi-a placut foarte mult Giuvaierul Palatului ,si imi pare bine ca il dati din nou…

  43. pentru cei ce nu lati vazut uitativa este un MUST chiar trebuie sal vedeti vil recomand din toata inima se merita ;))

  44. Eu ma bucur ca ma pot uita la “Giuvaierul palatului” caci am inceput sa ma uit la filme coreene numai cand “Secrete de la palat” era pe la mijloc…Si daca repeta filmele ma pot uita la secrete de la inceput!Apropo…am zona zoster(cu toate ca am numai 11 ani!!!ma rog..aproape 12^^)si ma bubur ca pot uita de boala pentru o ora…cand ma uit la film!He he…oricum peste o saptamana imi trece,dar de uitat desigur ca nu ma voi opri! A ma uita la film face parte din viata mea de zi cu zi…!(Bine:Dinteles ca nu si sambata si duminica…:)). Chiar imi place filmul! :-* :x

  45. Eu sunt si pro si contra GP
    Sunt pro pentru ca nu am vazut decat (poate nu o sa credeti!) ultimele doua episoade. Si asa am luat microbul filmelor coreene.
    Sunt contra pentru ca , urmare a celor scrise de voi, am descoperit o multime de alte filme pe care imi doresc sa le vad.
    Sper ca tfv sa ne faca o surpriza cat mai placuta in vara asta

  46. stiti unde pot gasi subtitrare la serialul korean Coffee Prince ? multumesc !

  47. Dae Janggum este o adevarata capodopera sud-coreana. Desi am inceput sa ma uit la acest serial dupa ce a inceput am ramas fascinat de istoria minunata a Joseon-ului. Am ramas uluit de felul in care se gatea in secolul XV la Curtea Regala a Joseon-ului.

  48. da, intr-adevar…eu m-am bucurat de redifuzarea “Giuvaierului”, pentru ca eu nu il vazusem. Pe vremea aceea, nu imi placeau, adik nu acordam nicio atentie serialelor coreene (in ciuda parintilor mei care nu se mai dezlipeau de tvr). De-abia odata cu “Secretele de la palat” am inceput sa prind drag de serialele coreene.
    Si mi-a placut foarte ,,mult “Giuvaierul”…oricum…preferatele mele raman “QSD” si “CHUNO”. Pe cel din urma l-am vazut pe net, titrat in engleza…mi-as dori f mult sa-l dea pe tvr…si sa revad QSD…:p
    app: stiti vreun site unde pot vedea Chuno complet in romana?

  49. Pentru mine Lee Young Ae este actrita mea preferata.M-am uita la Guvaerul Platului cu emotia si placerea pe care la alte filme nu am simtit-o.As vrea sa ii scriu si sa ii spun cat o pretuiesc si cat de mult inseamna ea in ochii mei si pentru asta sunt pregatita sa ii invat si limba.Toti actorii care au jucat in filmul acesta au facut o treaba minunata,iar filmul a fost EXCELENT!Pentru mine Lee Young Ae inseamna actrita mea preferata si primul film care m-a tinut in suspans de la cap la coada de 4 ori.

Leave a Comment