18 MAI

Written by andreea. Posted in Arhiva recenzii utilizatori

Tagged: ,

18mai

Published on aprilie 21, 2010 with 6 comentarii

Un film realizat dupa o intamplare adevarata, 18 mai relateaza masacrul de la Gwangju.
Min Woo (Kim Sang Kyeong) duce o viata linistita impreuna cu fratele sau Jin Woo (Le joon Ki) in orasul Gwangju. Acesta este indragostit de Shin Ae (Lee Yo Won), fara sa stie ca este fiica sefului sau Park Heung Soo (Ahn Seong Gi), un fost militar, acum in rezerva. Insa cursul linistit al vietii tuturor cetatenilor acestui oras este dat peste cap in ziua in care soldatii invadeaza Gwangju si incep atacul, mai intai asupra studentilor (in randul carora se afla si Jin Woo), extinzandu-se mai apoi asupra tuturor oamenilor din oras. Oamenii formeaza un grup hotarat sa ii apere pe cei dragi si Min Woo se trezeste prins in mijlocul faptelor.
18 Mai este un film dramatic care, daca va fi vizionat de persoane mai in varsta, le va aduce aminte de zilele revolutiei din ’89.
Filmul a fost realizat in memoria victimelor, dar si ca un strigat impotriva comiterii unor astfel de atrocitati intr-o lume contemporana asa-zisa democratica.


http://www.hancinema.net/voir_une_photo.php?table=films&id_objet=645&id=37161&typephoto=&episode=&copyright=

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

6 comentarii

There are currently 6 comentarii on 18 MAI. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. puteai pune si o poza,doua k linkul nu merge

  2. Desigur te-ai straduit; ai atatea poze ca am impresia ca am vazut filmul. Vazand c omm -ul de sus trebuie sa-ti spun sa ai grija sa lasi spatiu inainte si dupa adr4esa link-ului daca vrei sa functioneze link-ul bine. Daca il ei cu copy-past si il separi de literele de inainte functioneaza link-ul. Bravo pt munca ta.

  3. un vot din partea mea

  4. Citit, notat si punctat in acelasi timp :) Este un film realist in care se relateaza evenimente dramatice…Nu sunt in varsta insa imi aduc aminte si acum de anumite momente din decembrie ’89, aveam noua ani pe atunci…In general oamenii sunt marcati de anumite evenimente petrecute in copilarie.

  5. Foarte interesant filmul,e plin de un dramatism evident dar mie una mi-ar placea sa-l pot vedea mai ales ca joaca si Lee Yo Won,acum am alte seriale/filme coreene pe care vreau sa le urmaresc dar in vitorul apropiat cred ca voi incerca sa vizionez si acest film.Aaa,era sa uit un vot si de la mine.

  6. Ai un vot de la mine.

Leave a Comment