Secretele de la palat – Episodul 29

Written by koreafilm. Posted in Secretele de la palat

Tagged: , ,

ep 29

Published on martie 16, 2010 with 1,437 comentarii

Deokman isi face aparitia la palat in timpul eclipsei si este recunocuta ca fiica a regelui Jinpyeong si a reginei Maya. Ea este stapana celor Sase Stele, cea urma sa instaureze o noua era in Gyerim prin vointa cerurilor, asa cum fusese profetit de fondatorul regatului Shillei.

Cu ajutorul lui Bi Dam, care aduce o completare la profetia referitoare la nasterea gemenilor in familia regala, Deokman este recunoscuta de catre regele Jinpyeung si de catre supusii acestuia ca Printesa Deokman, sora printesei Cheon Myeung.

 In uralele multimii care o aclama pe Deokman, Kim Yu Shin intelege ca a pierdut-o pentru totdeauna.

Mi Shil, in stare de soc, realizeaza ca pentru prima oara a fost pacalita…

Are loc prima discutie intre tata si fiica. Deokman ii spune tatalui sau ca s-a intors pentru a se lupta cu Mi Shil in locul surorii sale, Cheon Myeong.

Mi Shil, constienta ca pierde din putere, este hotarata sa o recunoasca imediat pe Deokman drept Printesa, dar, in acelasi timp, face tot ce este posibil sa nu piarda niciun om, nobil sau nu, care a fost pana acum de partea ei…

Oamenii lui Mi Shil ii propun regelui o scadere a taxelor platite de catre nobili catre casa regala. Prin aceasta Mi Shil se asigura de loialitea nobililor care ii fusesera alaturi.

Are loc ceremonia de confirmare a lui Deokman ca Printesa a Shillei si ca Preoteasa Divina, in locul lui Mi Shil. Deokman il numeste pe Al Cheon garda sa de corp si regimentul acestuia, Zbor ceresc, devine regiment de garda.

Mi Shil ii ordona lui Seol Won sa il aduca pe calugarul Wolcheon, viu sau mort, stiind ca daca acesta este in mana lui Deokman, o poate ajuta foarte mult pe aceasta. Kim Yu Shin si Al Cheon reusesc in ultima clipa sa-l scape pe Wolcheon din mainile lui Bo Jong.

Deokman doreste insa sa renunte la titulatura de Preoteasa Divina. Regele nu-i intelege decizia…
Deokman il insarcineaza pe calugarul Wolcheon sa construiasca un observator astronomic si un calendar in centrul Shillei, in asa fel incat toti oamenii sa poata observa si intelege notiunile de astronomie.

Are loc o discutie intre Deokman si Mi Shil, in care Mi Shil incearca sa o convinga pe printesa ca daca va renunta la titlul de preoteasca, ii va fi foarte greu sa-si conduca supusii…

(Observatorul construit din porunca lui Deokman si denumit Cheomseongdae este una dintre cele mai vechi structuri din Coreea care se mai pastreaza si astazi. Avand forma unei sticle, observatorul masoara la baza 5,7 metri latime si are o inaltime de 9,4 metri. In China Antica, Pamantul era reprezentat printr-un patrat si Cerul printr-un cerc, asadar, observatorul care privea spre cer si spre stele trebuia sa aiba forma circulara, asemanator unui horn. Chiar observatorul modern de astazi pastreaza aceasta forma).

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

1,437 comentarii

There are currently 1,437 comentarii on Secretele de la palat – Episodul 29. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Mami pe unde esti?

 2. Denix ,la 30.

 3. am vazut si eu serialaul de 3 ori o data cand a fost difuzat la televizor si de 2 ori la PC…………………………BRAVO

 4. am revenit

 5. denix, enbuno, ce dor mi-e de tine pe aci

 6. si sister miru

 7. ce dor mi0a fost sa vad scris: trimiteti comentarii prea repede.

 8. of of.

 9. buna angy

 10. hwarangii de la secrete…

 11. buna lov

 12. ce mai faci?:d

 13. Bună tuturor, ce mai faceţi? De mult nu am mai văzut comentarii la secrete, mă bucur k nu ati uitat de acest serial superb cu atâtea seriale noi la TV. Să aveţi o sâmbătă plăcută

 14. sa uit? niciodata! flacara secretelor nu s-a stins inca ;)

 15. mi-e dor de bidam

Leave a Comment