Pe platourile de filmare MBC („Munhwa Broadcasting Corporation”)

Written by koreafilm. Posted in Hallyu, Istorie si cultura

Tagged: , , , , ,

Productii de succes ale MBC

Published on ianuarie 12, 2010 with 6 comentarii

Postul de televiziune sud-coreean MBC (aici informatii site oficial) este cunoscut sub numele „regatul serialelor” datorita celor peste 730 de ore de seriale de calitate produse pe an, multe dintre ele fiind exportate in tari de pe 5 continente! Este, de asemenea, postul TV aflat in topul audientelor din Coreea din ultimii 50 de ani.
Seriale precum Giuvaerul palatului, Jumong, Coffee Prince sau Lee San (Furtuna la palat), care s-au bucurat de ratinguri impresionante, sunt produse de acest grup mediatic (site oficial) ce si-a inceput activitatea in 1969, cand aparea prima transmisie TV alb-negru in Coreea de Sud.

Odata cu inaugurarea in 2004 a unui parc tematic dedicat serialului Giuvaerul palatului, MBC a dezvoltat investitia in crearea platourilor de filmare pentru a fi utilizate ulterior cu scop turistic. Este vorba despre locatii precum MBC Cultural Valley, un parc cultural creat in provincia Gyunggi, orasul Yongin (locatie), unde s-au aflat si platourile de filmare ale serialului Furtuna la palat, zona devenind atractie turistica, in urma succesului inregistrat de serial.

Furtuna la palat a inregistrat o audienta remarcabila in perioada difuzarii sale in Coreea (in prima jumatate a anului 2008), ratingul* depasind 30%! (*procent din nr. total de persoane care urmaresc un program TV intr-un interval de timp)
Locatia ce se intinde pe o suprafata de 7 700mp si recreaza palatul din timpul dinastiei Chosun, din perioada domniei regilor Yeongjo si Jeongjo (Lee San).
Construita in anul incoronarii regelui Jeongjo, 1776, biblioteca regala Gyujanggak(imagini locatie) era locul in care regele isi petrecea mare parte din timp, Jeongjo fiind de altfel cunoscut pentru faptul ca era un rege foarte cultivat. Gyujanggak era locul in care erau tinute decretele, picturile si lucrarile de arta create la palat, functionand ca biblioteca nationala totodata, Dohwaseo fiind biroul guvernamental („Biroul de Arte”, imagini aici) unde erau produse picturile in timpul dinastiei Joseon, contribuind la pregatirea marilor artisti ai secolului 17.


Povestea a doi artisti care au fost pregatiti la Dohwaseo este recreata in serialul Painter of the Wind. ( prezentare serial aici)

Pe platouri se regaseste si o reconstituire a garnizoanei unde garzile regelui au reusit sa opreasca rebeliunea pusa la cale de regina Jeong-sun.
In apropiere vizitatorii se pot delecta cu o colectie impresionanta de plante gazduita de Gradina Botanica Hantaek.
Tot in apropiere se afla unul dintre cele mai mari parcuri de distractii din Coreea, Everland.
La 50 de minute de platourile unde a fost turnat Lee San poate fi admirat Muzeul Satului, locatie unde au fost filmate numeroase seriale coreene.


Revista Hallyu prezinta in cel mai recent numar detalii despre filmarile Furtuna la palat in aceasta locatie, aflata la 40 de km sud de capitala Coreei, Seul.

Mai multe imagini de la locatie aici .

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

6 comentarii

There are currently 6 comentarii on Pe platourile de filmare MBC („Munhwa Broadcasting Corporation”). Perhaps you would like to add one of your own?

  1. prima

  2. ce putine comm uri..pfff
    interesanta recenzia

    XD

  3. hehe, mi=e dor de recenziile astea

  4. chiar foarte dor

  5. Si mie!

Leave a Comment