Furtuna la palat – Episodul 48

Written by koreafilm. Posted in Arhiva, Furtuna la palat

Tagged: , ,

episodul 48

Published on decembrie 19, 2009 with 3 comentarii

Lee San tine o consfatuire legata de foametea generata de iernile grele, unele voci din consiliu argumentand ca ar trebui sa stopeze distributia de hrana catre saraci pentru a reface rezervele nationale. Inspectorul Hong propune infiintarea unei agentii insarcinate cu securitatea palatului, pentru care selecteaza militari priceputi din cele 5 armate, fara legaturi politice cu factiunea Noron si care urmau sa actioneze ca garda personala pentru Lee San, insa acesta nu accepta pe militarii selectati de Hong in urma unui proces riguros, spre surprinderea inspectorului…Cand Hong guk-young prezinta aceasta propunere in fata oficialilor de la Curte, Lee San ii anunta ca aceasta Agentie nu va intra in subordinrea nici unuia din cele sase ministere, ci va fi in subordinea sa personala, numindu-l pe inspectorul Hong in functia de secretar si totodata de comandant al Agentiei garzilor imperiale.
Decizia lui Lee San genereaza comentarii in randul membrilor factiunii Noron, ministrul Choi Seok-ju numind-o un favoritism facut de rege lui Hong, care nu va face decat sa creeze haos.
Ingrijorata de lipsa unui mostenitor, mama lui Lee San il invita pe inspectorul Hong impreuna cu mama si sora acestuia la o discutie privata, printesa Hye-bin fiind incantata de sora acestuia, sugestia tatalui ei de a o numi sotie a lui Lee San parandui-se una potrivita.

episodul 48
Intre timp insa regina Hyo-eui (sotia lui San) o cheama pe Song-yeon sa ia masa impreuna cu Lee San, in semn de multumire… Cand regina Hyo-eui o informeaza pe printesa Hye-bin de decizia de a o face pe Song-yeon a doua sotie a lui Lee San, aceasta se opune cu inversunare acesei idei.
Auzind de acest plan regina Jung-soon intelege ca trebuie sa isi urgenteze scaparea.

episod_48

Intre timp Dae soo si cele doua garzi sunt promovati la nivelul 5, traind un vis nesperat… Promovari au loc si la Biroul de arte, artistii Tak si Lee fiind numiti artisti regali.

episod_48_

Cand Lee San descopera ca nou numitii in pozitii administrative, membri ai factiunii Namin sunt exclusi din sedintele de guvern, fiindu-le incredintate doar treburi marunte, merge imediat sa ceara socoteala celor din factiunea Noron pentru excluderea acestora, interesandu-se totodata de excluderea celor din factiunea soron din toate cele sase ministere. Cu aceasta ocazie afla ca s-au depus petitiii prin care se cerea ca numirea oricaror oficiali sa se faca de catre ministri Noron in mod direct, acestia respingand practic toate numirile facute de rege..Lee San ordona sa intoarca petitiile celor doua consilii, punandu-si in aplicare propriul plan de a contramanda influenta Noron.

Ingrijorati de aparitia neasteptata a regelui in sedintele celor sase ministere, oficialii Noron sunt incurajati de ministrul Choi seok-ju, care le spune ca factiunea Noron are radacini puternice atat in fundamentarea guvernului, dar mai ales a structurilor academice care au guvernat practic natiunea coreeana de-a lungul istoriei. Choi seok-ju accentueaza faptul ca Lee San ar trebui sa inteleaga ca nu se poate lipsi de sprininul mediului academic, regele nefiind pionul principal cand vine vorba de guvernarea tarii.

Lee San insa stie la randul sau planurile factiunii Noron cu privire la cartea pe care intentioneaza sa o joace, si anume controlul pe care il detin asupra mediului academic, si ii marturiseste lui Hong planul pe care il are: finalizarea unei biblioteci regale, dotata cu un numar impresionant de manuscrise rare din China.

Lee San il insarcineaza pe batranul clarvazator cu administrarea bibliotecii regale, insa temerea acestuia este ca membri guvernului si ai Academiei nu vor permite ca aceasta pozitie sa revina cuiva fara titlu nobiliar.

furtuna la palat - episodul 48

Cand ministrii incep sa il acuze pe Lee San ca a luat decizii de unul singur si in mod arbitrar, argumentand ca tara nu este condusa doar de rege ci si de ministere, acesta raspunde fara sa isi mai ascunda dezgustul fata de ipocrizia ministrilor Noron, care monopolizasera toate functiile din guvern, excluzand participarea oricaror alte partide la guvernare.

Este randul lui Lee San sa ii acuze pe ministri de respingerea oricarui dialog care ar fi insemnat opinii diferite, anuntandu-i totodata ca daca vor continua sa ignore deciziile regelui vor fi demisi, pozitiile lor urmand sa fie oferite altor candidati calificati pentru astfel de functii. 

In ciuda temerii ca ministri Noron puteau genera o blocare a activitatilor in guvern, Lee San este hotarat sa mearga pana la capat cu planul sau.

Cand Choi seok-ju si ministri afla ca regele va selecta un numar impresionant de doua mii de candidati la examenul civil, se gandesc ca Lee San planuieste sa schimbe tot guvernul…

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

3 comentarii

There are currently 3 comentarii on Furtuna la palat – Episodul 48. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. si aici prima!!

  2. Şi singura

  3. eu sunt alaturi de tine dani!

Leave a Comment