koreafilm

Hanbok in Vogue (1)-Full Moon Story

Written by koreafilm. Posted in Coreea azi, Fashion, Han style, Hanbok, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii

Tagged: ,

1

Published on august 20, 2017 with 2 comentarii


de Celine_blue

Se pare că hanbok-ul este o sursă infinită de inspiraţii fel de fel pentru artişti şi designeri vestimentari.
Odată cu acest articol dau startul unei miniserii de articole închinate hanbok-ului şi povestea creaţiilor ce derivă din conceptul acestuia.
Prima poveste pe care vreau sa v-o prezint este prezenta numită “Full Moon Story” creată de Kim Kyoung soo pe care a aşezat-o cum se cuvine în paginile revistei Vogue în octombrie 2008.
Vogue este o revistă americană de modă care a fost înființată în anul 1892. Este deținută de compania media Condè Nast Publications care deține și revista Vanity Fair. Revista Vogue a avut un tiraj mediu de 1 287 561 exemplare în S.U.A, în 2007 şi are sedii atât în America de Nord şi cea de Sud (Mixic, Brazilia), dar şi în Europa (Anglia, Paris, Germania, Spania, Italia, Olanda, Grecia, Turcia, Ucraina), în Asia (India, China, Japonia, Coreea de Sud) şi în Australia.


Când Vogue Coreea i-a cerut lui Kim Kyung soo, un renumit fotograf în lumea modei din Coreea de Sud (şi nu numai) să realizeze o serie de portrete de modă care ar reactiva costumul tradiţional, el a decis să-şi realizeze seria numită “Full Moon Story”.

Modelele sale sunt organizate elegant purtând somptuosul Hanbok, pozând graţios, având tunsorile şi machiajul făcut perfect în aşa fel încât să transmită vibraţia mesajului ascuns în hanbok…
În această poveste expusă de Kim Kyoung soo există o seninătate, poezie şi blândeţe emanată şi care îl pune pe privitor într-o stare contemplativă de spirit.

“În trecut în timpul festivităţilor tradiţionale naţionale cum ar fi de exemplu “Chuseok”, mulţi dintre coreeni purtau hanbok. Am vrut să arăt această ambianţă obişnuită atât cu o atingere lirică cât şi cu stil modern. Am vrut o scenă neutră…doar umbrele şi reflexiile aveau o importanţă mare pentru mine: culorile, chipurile şi modelele au fost îmbunăţite de tonurile reci şi uşoare, creând un sentiment aproape ireal. De obicei se ştie că această ţinută tradiţională este produsă din culori vii şi linii simple. Culoarea topului este întotdeauna diferită de cea de jos. Hanbok-ul a fost zilnic purtat până în 1960.” declara Kyoungsoo când a fost întrebat de ce a acceptat această provocare pe care Vogue i-a înmânat-o.

Dacă privim mai atent imaginile în care sunt expuse aceste hanbok-uri cu viziuni moderne putem deduce că autorul poveştii lor a folosit nu numai un cadru simplu dar şi culorile acestor costume fiind pastelate, unele părând şterse ceea ce poate fi impusă modestia şi emoţia persoanei ce ar putea îmbracă un astfel de hanbok.

Dacă un lucru de o însemnătate naţională profundă cu rădăcini în trecut rezistă erei moderne indiferent câte modificări îi aduce această era atunci timpul înseamnă că nu lucrează împotriva acestuia ci doar îi aduce ceva un surplus de frumuseţe în ton cu vremurile noi.


Surse: wikipedia, agonistico.com, fashionproduction.blogspot.ro, honestlywtf.com, cerclemagazine.com, civilizaţia.ro.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

2 comentarii

There are currently 2 comentarii on Hanbok in Vogue (1)-Full Moon Story. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Foarte frumos articol! Imi plac mult fotografiile, coafurile simple a manechinelor nu atrage atentia despre costumele delicate, simple, elegante, despre culorile pastelate. Multumesc pentru prezentare Celine si astept urmatorul articol. Te asigur ca voi citi cu siguranta :)

  2. multumim pentru prezentare, coafurile par putin ciudate dar rochiile sunt superbe

Leave a Comment