Ramona J. [KF]

The King Loves (k-drama,2017)

Written by Ramona J. [KF]. Posted in K-drama, Noutati, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii

Tagged: , , , , , , , , ,

012

Published on iulie 15, 2017 with Un comentariu


Melodrama The King Loves este noul sageuk în întregime produs înainte de lansarea sa pe micile ecrane de către cei de la canalul MBC. Acțiunea melodramei este plasată în era Goryeo și ne va relata revolta teribilă a unui prinț moștenitor al regatului Goryeo dar și “frumoasa dar tragica lui poveste de dragoste”, poveste în care sunt implicați prietenul său cel mai apropiat și tânăra pe care amândoi o iubesc.

Prietenia strânsă dintre doi bărbați cu sânge regal, prințul Wang Won și nobilul Wang Rin se va transforma într-o rivalitate acerbă atunci când cei doi se vor îndrăgosti de Eun San, fiica celui mai bogat om din Goryeo și astfel cei doi vor ajunge să lupte unul împotriva celuilalt pentru a câștiga atât dragostea cât și tronul. Această dragoste a celor doi prieteni pentru frumoasa Eun San va conduce de fapt țara către distrugerea sa. Dacă Wang Won a existat în istorie, Eun San și Wang Rin sunt două personaje fictive.

Regizorul dramei este Kim Sang Hyub cel care a regizat : Glamorous Temptation, Mama, Dong Yi iar scenariul este asigurat de Song Ji Na, care a scris scenariul pentru Healer, Faith și Kim Yi Ryung și are la bază romanul “Wangeun Saranghanda” scris de Kim Yi-Ryung (publicat în 19 august 2011 de către Paranmedia). Acesta este ultimul proiect a lui Im Siwan înainte efectuarea stagiului militar obligatoriu (în 10 iulie 2017, acesta a început stagiul militar).

Povestea mea, cel care te-a iubit mai mult decât propria persoană.

Distribuție

Im Siwan: Wang Won
Im Yoona: Eun San
Hong Jong-hyun: Wang Rin
Park Hwan Hee: Wan Dan
Choo So Hyun
Nam Da Reum: Wang Won (copil)
Yoon Chan Young: Wang Rin (copil)
Lee Seo-yeon: Eun San (copil)
Jung Bo Suk: regele Chungryeol
Jang Young Nam: regina Jangmok
Uhm Hyo Sup: Lee Seung Hyoo
Jae Ho: Jin Quan
Ki Do Hun: Jang Eui
Lee Ki Young: Eun Young Baek
Park Ji Hyun: Bi Yeon
Kim Ho Jin: Wang Young
Yoon Jong Hoon: Wang Jeon
Choo Soo Hyun:Ok Boo Yong
Choi Jong Hwan: Song Bang Young
Ahn Se Ha: Gae Won
Kim Kyung Jin: Yeom Bol
Kim Jung Wook
Kim Byung Choon


El era singurul meu prieten și ea era singura femeie din viața mea

Im Siwan îl va interpreta pe prințul moștenitor Wang Won, prinț care devine mai târziu cel de al douăzeci și șaselea rege al Goryeo, regele Chungseon (la începutul secolului al XIV-lea). Este un tânăr cu o personalitate dublă (mai bine zis un om cu două fețe), izbitor de frumos, dar frumusețea și virtutea lui exterioară ascunde o sete mare pentru putere. “Înțelept” ca un șarpe, are un temperament șocant, este de asemenea foarte “iscusit la vorbă”, dar mai ales are talentul de a-i aduce pe oameni de partea sa. Un tânăr chinuit care a fost lipsit de afecțiune fiind un pachet de contradicții: sensibil, fermecător, capabil, crud și lacom.

Wang Won este fiul regelui Goryeo și nepotul împăratului Yuan, Khublai Khan. Devine prinț moștenitor la vârsta de 3 ani. Pentru că are “un sânge amestecat”, poporului îi este teamă de el și nimeni nu este dispus să-l accepte. A fost tot timpul singur până la vârsta de 12 ani când îl întâlnește pe Wang Rin care-i devine prieten. Pentru că nu-i place să-i urască pe ceilalți, nu-i place nici puterea și pentru asta se vede nevoit să-și ascundă firea inteligentă.

Nu are niciun atașament față de lume așa că nu-i este teamă să o părăsească. Însă întâlnește o tânără domniță și vede cum viața lui și a ei este legată cu un fir roșu de către destin. Târziu, tânărul prinț va afla că de fapt destinul nu a legat cu fir roșu două suflete ci trei. Atunci își aduce aminte de momentele fericite petrecute alături de Eun San și Rin: “Dragul meu prieten, în care am avut încredere mai mult decât în mine, a început să mă înșele. Iar între mine și iubirea mea este un râu de netrecut care a început să-și iasă din matcă și să curgă zgomotos. El era singurul meu prieten iar ea era singura mea iubire și de când au început aceste două persoane să-și ferească privirile unul față de celălalt?”


Acum știu de ce inima mea vrea să bată cu putere dar să și fie rănită.

Yoona îi va da viață pe micul ecran lui Eun San, singura fiică a lui Eun Young Baek, cel mai bogat om din Goryeo, tatăl ei provenind și el din familia regală. Și-a pierdut mama în copilărie, în timpul unui atac al unor tâlhari. Din acel atac Eun San abia a scăpat cu viață iar din cauza acestui incident tatăl ei îi schimbă identitatea cu cea a unei servitoare deoarece crede că acesta este cel mai bun lucru pe care-l poate face el ca părinte pentru a-și proteja unicul copil. Crește ca învățăcel al unui vestit cărturar din acea vreme și nu-i poate uita pe cei doi tineri care i-au adus ultimele rânduri scrise de mama ei pentru ea, înainte ca aceasta să părăsească această lume. Îi va întâlni și-și va deschide sufletul către ei, iar timpul petrecut alături de ei este preafrumos pentru a fi adevărat și începe să tremure la gândul că va trebui să se despartă de ei. Însă vremuri tulburi vin peste ei și peste întregul regat, dar dragostea care a început nu mai poate fi oprită.

Eun San îl cunoaște de mult timp pe prințul moștenitor, iar acesta o recunoaște încă de prima dată când o revede, însă ea are motivele ei pentru care-și păstrează identitatea secretă și-l amenință că o să-l omoare dacă mai apare vreodată în fața ei. Dar amenințările ei nu-l impresionează sau îl sperie pe prințul moștenitor Wang Won, ba acesta chiar îi dă cu plăcere permisiunea să-l omoare: “Aceasta este povestea despre modul cum am ajuns să te iubesc mai mult decât pe mine”.

Și se pare că prințul moștenitor Wang Won, nu pune prea mult preț pe valoarea altor persoane, plin de sine acesta îi spune lui Eun San că ar trebui să fie recunoscătoare că o persoană minunată așa cum este el și-a adus aminte tocmai de ea. Însă nici una nici două acesta se trezește trântit la pământ și lăsat să zacă acolo aruncat ca o cărpâ zdrențuită, nefolositoare.

La început Eun San nu-l place pe Wang Won, mai ales că din vina lui pachetul ei cu mâncare ajunge pe fundul unei prăpăstii și bineînțeles că-i va reproșa acest lucru foarte supărată. Wang Won se întoarce înapoi către ea și îi spune că este totuși vina ei, dar frustrat o întreabă cât costă mâncarea ei pentru că mai degrabă ar plăti acel pachet cu mâncare decât să mai aibă de a face cu ea. Însă replica usturătoare a lui Eun San vine imediat : “A cui bani? Ai tăi sau a părinților tăi? Ar trebui să-ți fie rușine … “


Cum se poate opri o inimă la mijlocul poveștii de iubire?”

Hong Jong-hyun va fi Wang Rin,un tânăr cu descendență regală, descris ca fiind o persoană elegantă, rafinată și care are “coloană vertebrală” dar care pierde totul pentru cel mai bun prieten al său, prințul moștenitor. Singurul lucru de care-și dă seama că nu-l poate avea și prințul, este dragostea unei femei și astfel va deveni o figură tragică ce va distruge o prietenie pentru iubire.

Wang Rin este cel de al treilea fiu al lui Susagong și familia regală de prim rang din Goryeo. Fiind un “sânge-pur” regal Goryeo și un tânăr care posedă o minte sănătoasă într-un trup sănătos, el ar fi candidatul ideal pentru moștenirea tronului. El este mai mult legat sufletește de prietenul său prințul moștenitor decât de câștigarea tronului. Din prima clipă când s-au întâlnit, el îl privește pe Won ca pe un stăpân.

Dar acum există o tânără în viața stăpânului și acea tânără este tânăra căruia el i-a dăruit inima sa înainte ca stăpânul său să o facă. Se gândea că-și poate îngropa această dragoste adânc în inima lui dacă nu poate să o arate persoanei dragi însă acest lucru nu se întâmplă. Dragostea la care ar trebuie să renunțe pentru prietenul și stăpânul său devine tot mai mare pe zi ce trece. “Îl păcălesc pe Maiestatea Sa. După cum era de așteptat el încă nu știe asta.”

Jung Bo-seok va fi regele Chungryeol, căruia i se aranjează o căsătorie politică cu o prințesă din Yuan, o femeie mult mai tânără decât el. Această căsătorie fiind făcută pentru a stabiliza puterea politică regatului Goryeo. Deși strămoșii săi au fost războinici care au luptat pentru cucerirea ținuturilor Goryeo, regele Chungryeol este un rege slab, preferând să primească din partea celorlați statutul de bărbat, doar prin cheltuirea trezoreriei regatului pe vin,  tinere domnițe și vânătoare.

Nici ca figură paternă nu se descurcă deloc, nefiind un bun exemplu pentru prințul moștenitor pe care nu-l iubește iar când tânărul prinț Wang Won îi spune cu tatălui său că poporul nu-l mai suportă pe regele aflat pe tronul Goryeo, adevărata fire a regelui Chungryeol iese la iveală atunci când îi răspunde furios acestuia: “Pe mine? Acești oameni sunt poporul meu, corcitură barbară ce ești.”

Trist,Wang Won începe să se gândească dacă n-ar fi mai bine pentru Goryeo sa aibă un rege cu un sânge pur, neamestecat, dar prietenul lui cel mai bun Wang Rin îi spune ferm să nu-și alunge acele gânduri din minte pentru că persoana și nu sângele dă valoare unui tron. Plin de duioșie Won spune: “În această lume există doar o singură persoană care ar vărsa lacrimi pentru mine. Și voi continua să trăiesc și asta doar pentru că altfel l-aș face să plângă din cauza mea.”


Actrița Jang Young-nam, va fi regina Jangmok, mama prințului moștenitor Wang Won și fiica împăratului din Yuan. Lee Ki-young îl va interpreta pe Eun Young Baek, tatăl lui Eun San, cel mai bogat om din Goryeo, un nobil condus de ambiție și lăcomie și care ar face orice pentru a acumula cât mai multă avere.


Park Hwan-hee o va interpreta pe Wang Dan, frumoasa și eleganta soră a lui Wang Rin, aceasta îl iubește foarte mult pe prințul Wang Won, dar se pare că acesta nu are ochi pentru ea. Iar Oh Min-seok este Song-in, sfătuitorul regelui Chungryeol și cel care mânuiește din umbră frâiele politicii Goryeo.

Filmările pentru această dramă au durat 6 luni iar după terminarea lor, actorii principali au făcut câteva declarații referitoare la acestă dramă și implicit la timpul petrecut pe platoul de filmare.
“Mulți actori și membri ai staff-ului tehnic am petrecut ultimele șase luni filmând acest proiect cu toate bucuriile și necazurile sale. Am fost împreună în fiecare zi, așa că sunt în același timp și fericit dar și trist pentru că s-a terminat. Am muncit foarte mult pentru acest proiect și sper ca telespectatorilor să le placă” declara Im Siwan.


Yoona declara că: “Sunt fericită și recunoscătoare că am lucrat cu oameni atât de profesioniști în ultimele șase luni. Personajul meu, Eun San, a fost o nouă provocare pentru mine și am avut foarte  multe emoții în timp ce filmam pentru acest proiect. Sper ca telespectatorii să iubească personajul interpretat de mine și această dramă”.


Hong Jong Hyun la rândul lui a adăugat și el :“Am început să filmăm când era înghețat afară până când vremea a devenit fierbinte. Am plâns și am râs foarte mult în aceste luni și mă bucur că am dus această provocare până la capăt împreună cu tot staff-ul care s-a ocupat de acest proiect. În prezent nu pot să cred că filmările s-au încheiat deja. Îmi va fi dor de toată echipa și aștept cu nerăbdare ca proiectul să ruleze pe micul ecran, însă sunt totodată și temător. La fel ca și telespectatorii, voi aștepta cu mari speranțe premiera dramei. “

Pe data de 3 iulie 2017 la Seoul Mapo-gu Sang-am MBC, a avut loc conferința de presă pentru lansarea oficială a dramei The King Loves și a fost organizată o conferință de presă la care au fost prezenți regizorul Kim Sang Hyup, Im Siwan, Im Yoona, Hong Jong Hyun și Oh Min Suk.


La această conferință Im Yoona a fost întrebată cum a fost să lucreze cu Im Siwan și Hong Jong Hyun la care ea a răspuns: Siwan oppa seamănă foarte bine cu Won și Jong Hyun oppa este exact ca Rin. Imaginea fină a lui Siwan oppa iese foarte bine în evidență dar în realitate, atunci când îl interpretează pe Won, carisma lui capătă o personalitate puternică și masculină. Pe de altă parte, cred că și personajul lui Jong Hyun oppa, a avut o imagine puternică, dar are foarte multe laturi circumspecte și unele părți răutăcioase. În realitate însă el a avut mare grijă de mine și a fost așa de adorabil încât nu puteam decât să mă distrez la filmări fără să simt filmarea ca o corvoadă”.

Drama The King Loves va avea 40 de episoade (2 episoade legate unul după altul de aproximativ 30 de minute fiecare) și va fi transmis pe canalul de televiziune MBC începând cu data de 17 iulie 2017, în zilele de luni-marți după terminarea serialului Lookout.

Surse: dramabeans, allkpop,asianwiki,soompi

Despre Ramona J. [KF]

Ramona J. [KF]

Ramona J., s-a născut în liniştitul oraş de la poalele Tâmpei, Braşov. Prima întâlnire cu valul coreean s-a intamplat odata cu difuzarea pe TVR1 a serialului „Giuvaierul Palatului”. Deşi nu l-a văzut de la primul episod, a simţit „fluturaşi în stomac” (acei mii de fluturaşi pe care-i simţi când te îndrăgosteşti), iar rezultatul este simplu: s-a „îndrăgostit iremediabil” de acea Coree în care a descoperit mult bun simţ şi candoare .

Browse Archived Articles by Ramona J. [KF]

Un comentariu

There are currently Un comentariu on The King Loves (k-drama,2017). Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Vad ca regizorii coreeni prefera din nou povestiln de iubire cu un sfarsit tragic si trist dupa cateva seriale care s-au terminat daca nu cu happy end, macar neutru (MTETS, Love in the Moonlight, Scarlet Heart Ryeo). Oare publicul coreean intr-adevar prefera acest fel de sfarsit? Se pare ca da… Multumesc pentru prezentare, Ramona! Nu stiu multe despre istoria regatului Goryeo, dar ma documentez legat de fiecare serial si asa mai aflu informatii noi :)

Leave a Comment