Ramona J. [KF]

Soseo (소서)

Written by Ramona J. [KF]. Posted in Istorie si cultura, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii, Traditii

Tagged: ,

Soseo

Published on iulie 06, 2017 with Un comentariu

Soseo (소서, care în sens strict înseamnă căldură mai mică sau cele mai fierbinți zile de vară sunt pe cale să vină) este cel de al unsprezecelea din cei douăzeci și patru de termeni solari. Ziua de Soseo este situată între Haji (하지) și Daeseo (대서, care în sens strict înseamnă căldura cea mare). În calendarul Gregorian, Soseo cade în jurul datei de 5 iulie (anul  acesta cade pe data de 7 iulie) atunci când Soarele se află la 105° pe traiectoria în mişcarea sa aparentă. După cum sugerează și sensul strict al numelui său, Soseo semnalează începutul unei “căldurii de vară arzătoare”.

Această perioadă este marcată de un grad ridicat de umiditate cu multe ploi datorită frontului de aer umed care traversează în această perioadă mijlocul Peninsulei Coreene. Răsadurile de orez care au fost plantate în jurul Solstițiului de Vară, încep de obicei să prindă rădăcini în jurul zilei de Soseo. Prima lor plivire are loc în această zi, iar verdeața sau iarba plivită va fi folosită mai târziu ca îngrășământ natural. Totodată și fermierii care recoltează două culturi într-un an încep acum să cultive a doua cultură. Cultivă soia, mei sau fasole roșie pe câmpurile în care au cultivat orzul de iarnă. În această perioadă foarte multe feluri de fructe și legume încep să se coacă, iar primele recolte de orz și grâu pot fi colectate și folosite pentru a produce mâncare sau conserve.

Sursă : folkency.nfm.go.kr/eng

Despre Ramona J. [KF]

Ramona J. [KF]

Ramona J., s-a născut în liniştitul oraş de la poalele Tâmpei, Braşov. Prima întâlnire cu valul coreean s-a intamplat odata cu difuzarea pe TVR1 a serialului „Giuvaierul Palatului”. Deşi nu l-a văzut de la primul episod, a simţit „fluturaşi în stomac” (acei mii de fluturaşi pe care-i simţi când te îndrăgosteşti), iar rezultatul este simplu: s-a „îndrăgostit iremediabil” de acea Coree în care a descoperit mult bun simţ şi candoare .

Browse Archived Articles by Ramona J. [KF]

Un comentariu

There are currently Un comentariu on Soseo (소서). Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Foarte interesant cu doua culturi pe an! Mai ales pentru noi, locuitorii ,,Siberii mici” unde se mai intampla sa ninga si in mai, si in septembrie.

Leave a Comment