Ramona J. [KF]

Daeseo (대서)

Written by Ramona J. [KF]. Posted in Istorie si cultura, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii, Traditii

Tagged: ,

daeseo

Published on iulie 21, 2017 with 2 comentarii


Daeseo (대서, care în sens strict înseamnă căldura cea mare) este cel de al douăsprezecelea din cei douăzeci și patru de termeni solari. Ziua de Daeseo urmează după Soseo (소서) și precede Ipchu (입추). Daeseo cade în a șasea lună din calendarul Lunar iar în calendarul Gregorian cade în jurul datei de 23 iulie (anul acesta cade în data de 22 iulie) atunci când Soarele se află la 120° pe traiectoria în mişcarea sa aparentă.
Acest termen solar marchează perioada cea mai fierbinte a anului dar și sfârșitul sezonului ploios, astfel ivindu-se și o veche zicală: “chiar și coarnele de capră se topesc în ziua de Daeseo.” Această zi se suprapune deseori cu Jungbok (중복, a doua din cele trei mai fierbinți zile ale anului), atunci când se pregătesc mâncăruri și băuturi speciale de sărbătoare și localnicii pot scăpa de căldură, ducându-se în văile din apropiere unde se află cascade sau ape curgătoare cu apă răcoroasă. Atunci când sezonul musonic începea mai târziu, Daeseo putea aduce cu el și o ploaie torențială.
Daeseo este momentul în care fermierii pregătesc pregătesc îngrășământul natural din buruienile și iarba plivită . Conform unei credințe populare fructele zemoase de vară cum ar fi pepenele galben, pepenele verde dar și legumele care se coc în această perioadă, au un gust mai bun acum decât în ​​oricare altă perioadă a anului. Grâul și orzul, de asemenea, sunt gata să fie recoltate în preajma zilei de Daeseo.

Sursă : folkency.nfm.go.kr/eng

Despre Ramona J. [KF]

Ramona J. [KF]

Ramona J., s-a născut în liniştitul oraş de la poalele Tâmpei, Braşov. Prima întâlnire cu valul coreean s-a intamplat odata cu difuzarea pe TVR1 a serialului „Giuvaierul Palatului”. Deşi nu l-a văzut de la primul episod, a simţit „fluturaşi în stomac” (acei mii de fluturaşi pe care-i simţi când te îndrăgosteşti), iar rezultatul este simplu: s-a „îndrăgostit iremediabil” de acea Coree în care a descoperit mult bun simţ şi candoare .

Browse Archived Articles by Ramona J. [KF]

2 comentarii

There are currently 2 comentarii on Daeseo (대서). Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Pe vremea asta, merge foarte bine un pepene rosu si zemos :)

    • Daaa…un pepene tinut la rece! Mersi frumos, Ramona!

Leave a Comment