Pentru cheollyeop (천렵, care în sens strict înseamnă pescuit în apă curgătoare) oamenii se adunau pentru a-și petrece întreaga zi pescuind pe un râu. Această activitate de petrecere a timpului liber, care în mod obișnuit consta în a te scălda în râu, a pescui și a frige peștele pescuit, a fost practicată primăvara și toamna, dar a fost foarte populară în timpul verii, în special în perioada cea mai fierbinte a Sambok-ului (삼복, cele mai fierbinți 3 zile ale anului din luna a șasea și a șaptea din calendarul Lunar). De exemplu, pe insula Ganghwa, sătenii mergeau la pescuit cu echipamentul de pescuit, inclusiv plase sau coșuri împletite din bambus, iar după pescuit, frigeau peștele și se bucurau de un pahar sau două de băutură, se scăldau în râu și își încercau puterile “luându-se la trântă” (wrestling-ul de astăzi). În Coreea tradițională, cheollyeop împreună cu mulmaji (물맞이, care în sens strict înseamnă a face baie în apă), takjok (탁족, cufundarea picioarelor într-o apă curgătoare) și baia cu nisip, a fost unul dintre cele mai populare moduri de petrecere a timpului liber în căldura sufocantă a verii.
Sursă : folkency.nfm.go.kr/eng
17/07/2017 la 9:00 pm
De Sambok (cele mai fierbinți 3 zile ale anului), felul principal de mâncare preferat de către coreeni este Samgyetang care este o supă preparată din carne de pui cu ginseng. Potrivit “Dongui Bogam” (1613), “să mănânci carne de pui, ajută la controlul setei excesive și a urinării excesive, vitalizează cele cinci viscere (conform medicinei chineze cele cinci viscere sunt: inima, ficatul, splina, plămânii și rinichii), crește energia yang și încălzește intestinul subțire, iar ginseng-ul completează cele cinci viscere, stabilizează spiritul și sufletul și umple aoclo unde sunt lipsuri și tonifiază ce este slab în corpul nostru”.