Ramona J. [KF]

Queen For Seven Day (k-drama, 2017)

Written by Ramona J. [KF]. Posted in K-drama, Noutati, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii

Tagged: , , , , , ,

026

Published on mai 30, 2017 with 9 comentarii


Bazată pe o legendă tragică din timpul Joseon-ului, legendă care se referă la povestea de dragoste dintre regele Jungjong și regina Dangyeong, care a fost încoronată și deposedată de titlul de regină în doar 7 zile, datorită luptelor dintre unele facțiuni politice rivale care dețineau controlul asupra a tot ceea ce ținea de aprobarea legilor.

Din distribuție fac parte:

Yeon Woo Jin- Prințul Jinseong
Park Min Young- Doamna Shin
Lee Dong Gun- Lee Yoong
Chansung- Seo No
Jang Hyun-Sung- Shin Soo-geun
Do Ji-Won- Regina Jasoon
Son Eun-Seo- Jang Nok-soo
Yoo Min-Kyu- Ki Ryong (garda de corp a regelui Lee Yoong)
Ko Bo-Gyeol- Myung-hye
Kang Shin-Il- Im Sa-hong
Park Won-Sang- Park Won-jong
Kang Ki-Young- Jo Gwang-jo
Baek Seung-Hwan- Lee Yeok (copil)
Park Si Eun- Shin Chae-kyung (copilă)


Serialul ne spune povestea tristă de dragoste a reginei care a avut cea mai scurtă domnie din istoria Joseon-ului. Povestea de dragoste dintre regele Jungjong și regina Dangyeong este o poveste de dragoste tragică și are loc în mijlocul unor mari tulburări politice, tulburări provocate de tirania sângeroasă a fratelui vitreg al lui Jungjong, regele Yeonsangun.

Atunci când Jungjong își dă seama de cruzimea și nebunia fratele său vitreg, se hotărăște să dea o lovitură de stat iar pentru asta are nevoie de aliați puternici. Așa că o alege pe Myung-hye ca și concubină regală, aceasta fiind la început pentru el o parteneră foarte importantă din punct de vedere politic.

Myung-hye este o tânără dintr-o familie nobilă, care datorită tatălui ei a trăit în lumea diplomatică încă de când s-a născut. Tatăl ei a fost unul dintre aliații puternici ai prințului Jinseong în lupta lui pentru obținerea tronului. După ce își detronează fratele și obține în cele din urmă tronul, regele Jungjong nu poate evita detronarea iubitei sale regine Dangyeong și exilarea ei în afara palatului.

Conform înregistrărilor instorice, regina Dangyeong din clanul Geochang Shin (1487-1557) s-a căsătorit cu Marele Prinț Jinseong (care începând cu anul 1499 a devenit cunoscut sub numele de Jungjong) și a devenit Regină Consoartă în anul 1506, dar a fost deposedată de acest titlu la doar 7 zile de la încoronarea ei, din cauza unor conflictelor politice.

Tatăl reginei Dangyeong,Shin Su Geun, a fost cumnatul regelui Yeonsangun. Regina Shin, regina consoartă a regelui Yeonsangun care a fost deposedată de titlu (1476 -1537), a fost mătușa părinților reginei Dangyeong (astfel 2 frați: Yeonsangun și Jungjong s-au căsătorit cu mătușa, respectiv cu nepoata).

Când Yeonsangun a fost detronat, bineînțeles că membrii clanului Shin au fost investigați și în cele din urmă acuzați de trădare, iar oamenii loiali regelui și care l-au ajutat să câștige tronul, i-au cerut regelui Jungjeong să o investigheze și pe regina Dangyeong care aparținea clanului Shin. Regina nu a putut scăpa de acuzația de trădare și asta doar datorită faptului că aparținea clanului Shin, fiind astfel deposedată de titlul de regină și exilată în afara palatului.

Regele Jungjong n-a avut o voință puternică așa cum a avut regele Sejong cel Mare, atunci când a refuzat să o înlăture de la putere pe regina Soheon din clanul Shim, motivând că este mama Prințului Moștenitor dar și a copiilor lui, făcând aceasta chiar și după ce tatăl ei Shim On, a fost acuzat “într-un mod josnic” de trădare, fiind mai apoi executat.

Lee Dong-gun va interpreta în această dramă rolul lui Lee Yoong, cel de al zecelea rege al Joseon-ului. Personajul său este descris ca fiind un rege trist, care nu poate câștiga inima tinerei pe care o iubește și astfel personajul său va trece de la stadiul de iubire la cel de obsesie ajungând în cele din urmă la stadiul de nebunie.


Lee Yoong, cunoscut și sub titulatura de tiranul rege Yeonsangun, a fost cel care a făcut o epurare sângeroasă printre cărturari și a transformat practic palatul într-un loc doar pentru plăcerile sale. Nu a putut câștiga inima lui Chae-kyung, iar asta a devenit o obsesie pentru el, neacceptând pe altcineva lângă ea, mai ales dacă era vorba de fratele lui vitreg, Lee Yeok : “Nu pot permite această dragoste”.


Yeon Woo Jin îl va interpreta pe prințul Lee Yeok (prințul Jinseong și viitorul rege Jungjong), fratele vitreg al lui Lee Yoong. Tânărul Lee Yeok este un prinț care a trăit cea mai mare parte a vieții sale în liniște ca și cum ar fi fost mort, fiind mereu sub supravegherea vigilentă a fratelui său vitreg, tânărul rege Yeonsangun și a făcut tot posibilul pentru a nu-și provoca temperamentalul său frate.

A crescut cu teamă știind că este văzut ca o amenințare pentru puterea lui Yeonsangun dar pentru Shin Chae-kyung este hotărât să devină rege, crezând astfel că poate trăi liniștit cu cea pe care o iubește … “Pentru tine, voi obține lumea.” Conform înregistrărilor istorice, Lee Yeok este cunoscut ca fiind prințul care l-a detronat pe fratele său mai mare pentru a-i lua tronul.


Park Min Young o va interpreta pe regina Dangyeong Wanghusin, regină care va fi “prinsă la mijloc între doi bărbați”, regele Joseon-ului și fratele său prințul moștenitor. Fiica celui mai puternic politician din Joseon, este o tânără fără griji care visează la o viață obișnuită și la o iubire pură. Dar se va îndrăgosti de unul dintre cei doi frați, de prințul Lee Yeok și va ajunge să aleagă cea mai avantajoasă propunere din punct de vedere politic, fără să conteze prea mult voința ei. “Pentru că te iubesc, toate lacrimile din lume au venit la mine odată cu tine.”

Astfel, va ajunge să fie implicată în lupta celor doi frați și în lupta dintre familiile lor, ea fiind fiica celui mai mare adversar politic al lui Jungjong. După ce regele Yeonsangun a fost detronat și Jungjong a urcat pe tron, tatăl reginei Dangyeong a condus o revoltă împotriva guvernării regelui Jungjong, dar revolta a eșuat iar acest lucru a condus la executarea lui și la detronarea fiicei lui, regina Dangyeong. Aceasta întâmplându-se la doar 7 zile după ce Dangyeong fusese încoronată ca regină. “Am primit o inimă pe care nu ar fi trebuit să o primesc”.


Chansung, membru al trupei 2 PM îi va da viață pe micul ecran lui Seo No, cel care îi va deveni prieten loial prințului Lee Yeok (regele Jungjong de mai târziu) după ce acesta îl salvează de la moarte în copilărie. Pentru Chansung va fi prima sa apariție într-o dramă istorică.


Pentru Ko Bo-Gyeol va fi de asemenea prima sa apariție într-o dramă istorică. Ea o va interpreta pe Myung-hye, cunoscută mai târziu ca regina Janggyeong din clanul Papyeong Yun, fiica lui Yun Yeo-Pil, a doua regină consoartă a regelui Jungjong (sau prințul Jinseong). Regina Janggyeong a intrat în palat ca și concubină regală Sukui în anul 1506, iar în anul 1507 ea a fost investită ca regină consoartă după ce regina Dangyeong a fost detronată, Marele Prinț Jinseong s-a căsătorit cu regina Dangyeong în anul 1499 (regele Jungjong a avut în timpul vieții sale 3 regine consoarte și 7 concubine regale).


În anul 1511 regina Janggyeong a dat naștere prințesei Hyohye (1511-1531), fiica cea mai mare a regelui Jungjong, apoi în anul 1515, la vârsta de 25 de ani, a dat naștere celui de al doilea copil al său, prințul Yi Ho (prințul moștenitor Injong), dar a murit după 6 zile din cauza unor complicații pe care le-a avut la naștere.

Regele Jungjong a făcut de asemenea și cu familia Hong o alianță politică, acceptându-o pe fiica lui Hong Gyeong-ju pentru a-i fi concubină regală. Hong Gyeong-ju fiind un oficial care l-a ajutat să urce pe tron. Concubina regală Huibin din clanul Hong (1494-1581), intră în palat în anul 1506 ca și concubină regală Sukui (concubină regală de rangul II) ulterior fiind numită Huibin (concubină regală de rangul I). A avut doi fii cu regele Jungjong, primul fiind Yi Yeong sau  prințul Geumwon (1513 – 1562) și Yi Wan sau prințul Bongseonggun (1528-1547), acesta din urmă fiind fiul favorit al regelui Jungjong. Reședința ei în palatul Gyeongbokgung a fost Jamidang.


În 1515, după moartea reginei Janggyeong, cea de a doua regină consoartă a regelui Jungjong (care a murit din cauza unor complicații la naștere) a existat o petiție pentru restabilirea poziției reginei Dangyeong, dar ea a fost implicată în conflictele politice dintre fracțiunea Hungu și Sarim, care mai târziu au dus la moartea lui Jo Gwang Jo. Facțiunea Hungu a devenit puterea politică absolută pe parcursul domniei lui Jungjong și Myeongjong, doar în timpul domniei lui Seonjo, mai precis în anul1567, puterea politică a înclinat în favoarea facțiunii Sarim.

Regina Dangyeong a murit în anul 1557, în al douăsprezecelea an al domniei regelui Myeongjong, la vârsta de 71 de ani și a fost înmormântată în cimitirul familiei sale iar în anul 1698 a fost înființat un altar pentru ea. În anul 1739 Yeongjo îi redă titlul de regină, fiind înmormântată în provincia Yangju Gyeonggi-do iar mormântul ei a fost numit Olleung. În jurul mormântului său, se află două statui de piatră: o oaie și un tigru, aceștia fiind gardienii mormântului reginei.

Conform unei legendei istorice, după ce regina Dangyeong a fost detronată și izgonită din palat, regele Jungjong mergea în fiecare zi în afara pavilionului regal și suspina în timp ce se uită la un munte care era situate înspre direcția unde ea fusese exilată.

După ce a auzit asta, fosta regina a așezat o fustă roșie, care era preferata ei atunci când trăia la palat, pe o stâncă a acelui munte care era vizibilă din palat, astfel încât regele să știe că ea este bine și că încă mai tânjește după el. Este vorba de muntele Inwangsan, care este muntele din spatele palatului Gyeongbokgung (reședința regelui Jungjong).

Drama Queen For Seven Day va rula pe canalul TV KBS2 din data de 31 mai 2017, în zilele de miercuri și joi după terminarea dramei Queen of Mystery și va avea 20 de episoade. Regia va fi asigurată de Lee Jung-sub care a regizat Healer, Glory Jane, Baker King Kim Tak-gu, și Hong Gil Dong din 2008.

Surse: dramabeans, asianwiki, soompi, wikipedia

Despre Ramona J. [KF]

Ramona J. [KF]

Ramona J., s-a născut în liniştitul oraş de la poalele Tâmpei, Braşov. Prima întâlnire cu valul coreean s-a intamplat odata cu difuzarea pe TVR1 a serialului „Giuvaierul Palatului”. Deşi nu l-a văzut de la primul episod, a simţit „fluturaşi în stomac” (acei mii de fluturaşi pe care-i simţi când te îndrăgosteşti), iar rezultatul este simplu: s-a „îndrăgostit iremediabil” de acea Coree în care a descoperit mult bun simţ şi candoare .

Browse Archived Articles by Ramona J. [KF]

9 comentarii

There are currently 9 comentarii on Queen For Seven Day (k-drama, 2017). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Ramona, multumesc frumos pentru prezentarea serialului, dar mai ales pentru lectia de istorie interesanta! Regele Jungjong mi-e cunoscut din Dae Janggeum, primul serial, cu care m-a prins valul coreean. Imi pare bine s-o revad pe Park Min Young, e o draguta si o actrita talentata. De-as avea mai mult timp si mai multe pereche de ochi!

 2. Multumim pentru aceasta prezentare frumoasa, am vazut primele doua episoade si e foarte interesant cei doi fiind copii sunt minunati si foarte simpatici . Iar celalant se vede ca 3 putin dus :)))

 3. Serialul va fi difuzat de National tv,dupa Hwarang/Cavalerii dreptatii….O surpriza placuta…am ajuns pe net la ep.7..:)))

  • Wooow, ce veste buna ne-ai dat. Multumesc :)

   • Vom sta lunea, martea si miercurea pe national tv…tvr 2 redifuzeaza “Destinul printesei Ok-neo”..:((

 4. Multumesc Ramona pentru recenzie si minunatele fotografii. Am revenit azi dupa ce s-a terminat serialul cu Hwarangi caci mi-am amintit ca am vazut titlul data trecuta cind am trecut in revista noutatile . Am vazut deja pe National primele episoade dar este mult mai interesant sa stii adevarul istoric bine documentat asa cum faceti voi de multi ani .Astfel orice pasionat de istoria Orientului indepartat urmareste aceste seriale fiind atent si la actorii secunzi, la relatiile interoficiale , reguli si ritual , costume dar si la straturile societatii comercianti, casede gisaeng, tarani, mincare, arhitectura castelelor , caselor nobiliare sau taranesti , barci, vapoare comerciale si cite altele care imi fac o placere culturala deosebita . Multumesc colectivului Koreea film care face posibila acesta concentrare d ecultura coreeana . Vacanta placuta tuturor si multe seriale si actori coreeni .minunat d e frumosi si talentati .
  Mie imi pare rau ca nu mai am pe cablu postul KBS care dadea informatii contemporane din Koreea .

  • Ramona J. [KF]

   Cu mult drag :)

 5. Probabil ca multi care ati vizionat serialul, v-ati intrebat ce e cu “Nevestele-melc “…
  Termenul de “nevasta/sotie- melc” este larg raspandit in cultura coreeana.Are la baza o poveste populara, ale carei origini se pierd in negura timpului…Pe scurt, a fost odata, ca niciodata, un tanar fermier sarac…in fiecare seara cand se intorcea acasa, il cuprindea tristetea ca nu avea ce sa manance si nici nu isi putea permite o sotie…Intr-o zi ,gaseste in noroiul de pe camp,un melc mare pe care nu se indura sa-l omoare si il ia acasa si il pune intr-un vas cu apa…A doua seara cand se intoarce de la munca campului ,gaseste pe masa un bol cu orez gatit…si melcul in vasul cu apa..apoi povestea se repeta timp de cateva zile…Nedumerit fiind se intoarce intr-o zi mai devreme de la camp si urmareste printr-o crapatura a bordeiului ce se intampla acolo…Melcul gasit pe camp se transforma intr-o femeie frumoasa care cu puteri magice ii pregateste acestuia cina….etc,etc..Cei doi se casatoresc si traiesc fericiti, dupa unele variante..alte variante spun ca regele/sau magistratul local, invidiosi fiind pe fericirea celor doi, ii provoaca la diverse incercari, sau ii omoara..si cei doi sunt transformati in pasari (lovebirds)

 6. Asadar, in vocabularul contemporan coreean, “sotia-melc”, se refera la cineva/ceva, care face, realizeaza lucruri in secret….Am citit odata,un articol in Korea Times si in care un cercetator asocia termenul de “sotie-melc” cu toata aparatura pe care omul contemporan o are in casa (roboti care fac curatenie, masini de spalat, de gatit,etc).pui in ele materia prima,le setezi temporizarea..si gata!..cand vii acasa de la munca totul este pregatit…:))

Leave a Comment