Ramona J. [KF]

Ipha (입하)

Written by Ramona J. [KF]. Posted in Istorie si cultura, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii, Traditii

Tagged: ,

ipha

Published on mai 05, 2017 with Un comentariu


Ipha (입하, începutul verii) este al șaptelea termen dintre cei douăzeci și patru de termeni solari. Această zi cade de obicei în a patra lună din calendarul Lunar și în data de 5 sau 6 mai din calendarul Gregorian (anul acesta cade în data de 5 mai). De Ipha sau Ripha (în partea de sud a peninsulei se folosește termenul de Ipha /입하 , iar în partea de nord a peninsulei se folosește termenul de Ripha / 립하 ) este momentul când soarele se află la 45 ° pe traiectoria în mişcarea sa aparentă. Ziua de Ipha este precedată de Gogu (곡우, ploaia grânelor) și urmată de Soman (소만, începutul coacerii grânelor), fiind considerată “poarta de intrare oficială“ a verii. Ipha este de asemenea cunoscută și sub numele de Maengnyang (맥량) sau Maekchu (맥추), ceea ce înseamnă “vremea plăcută din apropierea timpului de coacere a orzului”. De asemenea, sunt cunoscute și alte denumiri pentru acest termen solar cum ar fi : Maengha (맹하), Choha (초하), Goeha (괴하) sau Yuha (유하) ​​care înseamnă “vară timpurie”.  În această perioadă a anului, primăvara s-a  transformat deja în vară, ariile cu pepene verde se umplu de flori, lanurile de orz cresc, iar câmpurile de orez au înverzit deja, semn că spicele vor începe să crească. Insectele s-au trezit și ele din hibernare și încep să se preumble printre lanuri iar agricultorii încep să-și plivească terenurile cultivate. Principala sarcină pentru fermiere în această perioadă este aceea de a hrăni viermii de mătase.

Sursă : folkency.nfm.go.kr/eng

Despre Ramona J. [KF]

Ramona J. [KF]

Ramona J., s-a născut în liniştitul oraş de la poalele Tâmpei, Braşov. Prima întâlnire cu valul coreean s-a intamplat odata cu difuzarea pe TVR1 a serialului „Giuvaierul Palatului”. Deşi nu l-a văzut de la primul episod, a simţit „fluturaşi în stomac” (acei mii de fluturaşi pe care-i simţi când te îndrăgosteşti), iar rezultatul este simplu: s-a „îndrăgostit iremediabil” de acea Coree în care a descoperit mult bun simţ şi candoare .

Browse Archived Articles by Ramona J. [KF]

Un comentariu

There are currently Un comentariu on Ipha (입하). Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Multumim pentru prezentare Ramo! Oare vremea de acolo a ramas la fel cum era in trecut, cum au fost numite zilele de sarbatoare, sau s-a schimbat asa cum s-a schimbat la noi (ploi in ianuarie, ninsoare in aprilie, grindina si furtuna in mai) din cauza incalzirii globale?

Leave a Comment