Ramona J. [KF]

The Joseon Shooter (k-drama, 2014)

Written by Ramona J. [KF]. Posted in K-drama, Noutati, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii

Tagged: , , , , , , , ,

gunman

Published on iunie 25, 2014 with 51 comentarii

Sfârșitul erei Joseon a fost o perioadă turbulentă. Așadar între forțele conservatoare ale vârstnicilor și spiritele celor tineri care aveau vise de iluminare, au apărut inevitabilele ciocniri. În această perioadă se plasează și acțiunea dramei romantice sageuk The Joseon Shooter” sau “Joseon Gunman” produsă de KBS2TV, mai exact sfârșitul perioadei Joseon, secolul 19, atunci când poporul era “jefuit” de către miniștrii josnici de la curtea împăratului Gojong, într-un moment de modernizare rapidă a societății. Asta se poate vedea și din alegerea eroului principal de a folosi pușca în locul sabiei ca instrument de răzbunare a morții surorii și a tatălui său, tată, care fusese cunoscut ca fiind cel mai bun spadasin din acea perioadă. Pe parcursul acestui proces ia sub oblăduirea sa pe oamenii de rând năpăstuiți de către orânduire și devine astfel un erou al poporului.

Despre acele vremuri, se știe că sabia era jumătate din sufletul spadasinului care o purta sau o mânuia. Asta poate și pentru faptul că se credea că sabia avea suflet iar atunci când un spadasin lăsa sabia jos fără să mai continue lupta, însemna că renunță la viață. Însă acum vântul schimbării suflă peste Joseon  și “zilele sabiei au apus”.

Regia dramei Joseon Gunman va fi asigurată de Kim Jung–min , cel care a regizat și drama The Princess’s Man. Iar scenariul va fi asigurat de către Lee Jung Woo, Han Hee Jung. Drama va rula pe micile ecrane în zilele de miercuri și joi după terminarea dramei Golden Cross. Va avea premiera pe data de 25 iunie 2014 și se preconizează că va avea în jur de 20 de episoade.


Lee Jun-ki, Nam Sang-mi, împreună cu Han Joo-wan, Jeon Hye-bin, Choi Jae-sung, Yoo Oh-sung, Lee Min-woo, Choi Jong-won, Ahn Suk Hwan, Lee Dong Hwi la citirea scenariului în  Annex Building din Yeouido.


La citirea scenariului care a avut loc la Annex Building din Yeouido pe data de 15 mai anul curent, Lee Jun-ki a dat și o mică declarație prin care spunea: “Voi petrece această vară fierbinte alături de voi toți, colegii mei seniori și juniori. Cred că sunt singurul de aici care trebuie să lucreze din greu după ce am văzut ce echipă performantă sunteți. Voi da tot ce este mai bun și voi studia din greu scenariul pentru a vă aminti de mine ca de un actor care muncește din greu”.

Pus pe șotii, Lee Jun-ki le-a dat celor din staff un răspuns hazliu atunci când aceștia i-au cerut să facă o fotografie alături de Nam Sang-mi, partenera sa din serial:“dacă știam asta, mă îmbrăcam corespunzător pentru a arăta cât mai bine alături de Nam Sang-mi”. Însă ținuta lejeră a celor doi a fost înfrumusețată de zâmbetul larg pe care l-au afișat ținând scenariul dramei în mână.


Lee Jun Ki a devenit faimos pentru rolul său de clovn care l-a ispitit pe rege în filmul produs în anul 2005 “Regele și Clovnul”. Acesta fiind în top 3 cele mai vizionate filme din istoria cinematografiei coreene, iar rolul său l-a propulsat foarte rapid, transformându-l astfel într-un actor foarte cunoscut.
După acest rol a mai Lee Jun-ki a mai “vizitat” epoca Joseon de două ori, jucând rolul lui Iljimae în drama “Iljimae “ și pe cel al lui Kim Eun Oh în Arang și Magistratul.”


Lee Jun-ki va interpreta rolul lui Park Yoon-kang, fiul celui mai bun spadasin din Joseon, Park Jin Han.Yoon-kang aspiră să fie un spadasin la fel de bun ca și tatăl său, dar, din păcate, într-o lume revoluționară care este într-o continuă schimbare și dezvoltare, va trebui să se adapteze la obiceiurile occidentale și după moartea tragică a familiei sale, nu poate decât să îngrope sabia în inima sa și să ridice o armă pentru a-și răzbuna tatăl și sora, devenind un erou al oamenilor de rând. Se îndrăgostește de Jung Soo-in, iar gândurile lui rămân constant fixate doar asupra ei cu toate că-i este imposibil să-și declare iubirea. Totuși se apropie încet-încet de ea și este hotărât să fie alături de ea spunând hotărât: “Te voi proteja, indiferent de ce s-ar întâmpla.”


Conform spuselor Agenției Namoo Actors, agenție din care face parte și Lee Jun-ki, unii dintre fanii săi preferă ca acesta să joace mai mult în drame istorice decât în drame moderne. Unele dintre cele mai mari succese ale sale fiind cele din dramele istorice .
“Deși a încercat diferite personaje în ultimii ani, privitorilor  micului și marelui ecran, le place să-l vadă în drame istorice”, a declarat un reprezentant al Agenției Namoo Actors.


Nam Sang-mi va fi Jung Soo-in, o tânără care a dus o viață foarte liniștită și ferită de necazuri, care îmbrățișează foarte entuziasmată ideile care vin odată cu Noua Lume, fiind foarte curioasă de toate schimbările rapide cauzate de afluxul de cultură occidentală care pătrunde în Joseon. Când îl întâlnește pe Yoon-kang, va experimenta pentru prima dată ce înseamnă dragostea dar și câte sacrificii implică păstrarea ei. Din păcate, el dispare înainte ca ei să poată fi împreună. Soo-in este tristă și tânjește după el, însă are convingerea că este încă în viață și supraviețuiește acestor vremuri tulburi, așa cum se roagă în taină: “Promite-mi că vei rămâne în viață”. Va deveni o femeie puternică, curajoasă, care va deschide calea pentru modernizarea și creșterea rolului unei femei din acea vreme; femei care de obicei erau “prinse” între regulile și tradițiile din epoca Joseon.


Nam Sang Mi declara despre personajul său: “Am găsit foarte multe asemănări între Soo-in și mine iar în timp ce citeam scenariul mi-am dat seama că această dramă va extinde spectrul de roluri din cariera mea, fiind diferit de rolurile pe care le-am interpretat până acum. Jung Soo-in provine dintr-o familie aristocrată și conservatoare, însă ea are gânduri foarte profunde și nu este o persoană superficială fiind de felul ei o persoană curioasă care vrea să încerce multe lucruri noi, în acea perioadă de trecere de la o societate conservatoare la una modernă. Chiar și eu îmi fac o mulțime de gânduri despre cum ar trebui să joc rolul lui Soo-in.


Ea se îndrăgostește de Park Yoon-kang și se transformă treptat-treptat într-o femeie puternică, asta și datorită dificultăților pe care le va întâlni  de a lungul timpului.Voi încerca în felul meu să redau acea dragoste arzătoare care există între Soo-in și Yoon-kang.”
A mai continuat spunând că: “Am fost atrasă încă de la început de acest personajul feminin cu o voință puternică, fapt destul de rar întâlnit în epoca Joseon. Ea încearcă să scape de toate normele și obiceiurile tradiționale din acea perioadă. “Otani Ryohei va fi Kanemaru un războinic japonez, un personaj destul de misterios care va avea un rol important în transformarea lui Park Yoon-kang dintr-un simplu spadasin într-un erou al poporului.


Jeon Hye-bin o va interpreta pe Choi Hye-won, fiica lui Choi Won Shin, o femeie cu o înfățișare rece, inabordabilă, cea care are o inimă plină de lăcomie și ambiție pentru a obține cât mai multă putere. Toată lumea se teme de ea, însă îl întâlnește cu Park Yoon-kang de care se îndrăgostește și dacă odată era dornică să stăpînească lumea, acum îl dorește pe Yoon-kang pentru care : “Aș schimba lumea doar să pot să fiu cu tine”. O soartă crudă care se poate termina doar tragic.


“Choi Hye-won este o femeie cu o ambiție foarte mare, care vrea să obțină și mai multă bogăție decât are, să fie cea mai bogată”, declara Jeon Hye-bin despre personajul ei. “Am simțit că este un personaj foarte fermecător, care alege tragedia după ce își dă seama că nu poate obține dragostea lui Yoon-kang.”


Yoo Oh-sung va fi Choi Won-shin, tatăl lui Choi Hye-won. O persoană rece, cu două fețe, va fi adversarul lui Park Yoon-kang fiind o sursă constantă de pericol și tensiune. Acesta se află în centrul unei conspirații, mânat fiind de ambițiile sale crude.“Nu voi lăsa pe nimeni să supraviețuiască”, fiind hotărât să elimine toți revoluționari care visează la o schimbare. Ajunge, în cele din urmă, față în față cu Park Yoon-kang în confruntarea finală, de unde doar el poată să rămână în picioare și nu acel “nimic” de Park Yoon-kang.


Han Joo-wan îl va juca pe Kim Kyung-ho, fiul nelegitim al primului ministru. Însă statutul său de privilegiat este atenuat de faptul că tatăl său îl ignoră, ducând astfel o existență singuratică. Pentru a fugi oarecum de soartă, se refugiază visând la o lume nouă, unde el stă ferm în convingerea că trebuie o revoluție pentru ca totul să se schimbe. Se îndrăgostește de Soo-in datorită și situației lor oarecum asemănătoare, dar în curând își dă seama că inima ei îi aparține lui Park Yoon-kang. Ca și mama lui, acesta vede că persoana pe care o iubește el, iubește pe altcineva, iar el nu poate decât să-și continue drumul lui de revoluționar singuratic.


Choi Jae-sung în rolul lui Park Jin-han

Lee Min Woo îl va interpreta pe Împăratul Gojong care visează la construirea unui nou Joseon, pe fondul unei puternice crize cu care țara se confruntă.Choi Jae-sung va fi Park Jin-han tatăl lui Park Yoon-kang, ucis de o armă atunci când a devenit o amenințare la adresa formațiunilor politice corupte. Ahn Seok Hwan și Choi Jong Won vor avea și ei roluri secundare.

Park Shi-young, care a lucrat la design-ul posterului declara: “Am cerut actorilor să poarte un machiaj brut, grosolan și i-am plasat într-un lan de trestie, astfel încât filmarea nu a fost tocmai ușoară. Cu toate acestea, Lee Jun-ki și Nam Sang-mi au depășit toate așteptările noastre și au pătruns foarte bine în pielea personajelor. Nu-i așa că fac un cuplu fantastic?”.


Și acum o mică bărfă din spatele scenei: Domnul Kim Jin-pyo, un membru al Departamentului de Apărare care aparține de Comitetului Adunării Naționale de Apărare din Coreea de Sud, a prezentat în urmă cu câteva luni un raport privind rezultatele unor exerciții militare interprinse de soldați-vedete care au efectuat stagiul military obligatoriu. Dintre toți soldații-vedete, cel mai bun trăgător a fost Lee Jun-ki. Din 20 de obiective, el a împușcat (doborât) 19 obiective arătând astfel că este regele trăgătorilor. Deci ar trebui să fie foarte credibil în acest rol, nu-i așa? (lol)

Regizorul de producție Yeong-hoon a subliniat că unul din motive alegerii lui Lee Jun-ki a fost datorită rolului său din Iljimae, având dublu avantaj că poate înfățișa un spadasin dur, însă totodată acest aspect fiind îndulcit de trăsăturile fine pe care le are și pentru faptul că știe să mânuiască o armă, lucru pe care l-a învătat foarte bine în stagiul militar pe care l-a efectuat și terminat anii trecuți. Regizorul Kim jung-min, a completat la rândul său: “Am fost mândru de drama Princess’Man. Nu eram sigur dacă Joseon Gunman va deveni mai populară decât Princess’ Man. Nu-mi pasă doar de rating-ul TV ci și de calitatea unui proiect. În Joseon Gunman, avem de a face cu o poveste despre eroi dar totodată avem de a face și cu o frumoasă poveste de dragoste. Iar evaluările unui proiect trebuie să vină întotdeauna după rezultate.”


Într-un scurt interviu de promovare a dramei, câțiva reporteri i-au întrebat pe cei doi actori principali cum se înțeleg între ei și iată ce au declarat:
“Suntem parteneri perfecți!. Nu am avut nevoie de timp să ne cunoaștem unul pe celălalt pentru că deja am filmat o dramă împreună așadar a fost foarte ușor să filmăm ca un cuplu  încă de la prima scenă” a declarat Lee Jun-ki. A vorbit de asemenea și despre povestea de dragoste dintre Yoon-kang și Soo-in. “Cred că mulți vor îndrăgi povestea lor de dragoste chiar și neliniștile și grijile lor. Perioada de iluminare a Joseon-ului a fost o perioadă foarte confuză. Fericire, durere, neliniște, dragoste și destrămarea unui cuplu de tineri, toate acestea vor fi redate într-o manieră cât mai fidelă de către Yoon-kang și Soo-in. “

Nam Sang-mi a declarat și ea în cadrul aceluiași scurt interviu, că de îndată ce a citit scenariul a știut că noua dramă va fi foarte populară.“Am fost atrasă în special de povestea de dragoste dintre Yoon-kang și Soo-in. Episoadele care vor fi la mijlocul serialului vor fi sfâșietoare și triste. Dar prin aceasta se va vedea modul în care cei doi tineri au reușit să păstreze dragostea lor împotriva tuturor suișurilor și coborâșurilor istoriei.” A mai declarat că deja îl strigă pe Lee Jun-ki “Oppa”(frate) și că au mare încredere unul în celălalt.“E foarte bun cu mine iar acest lucru ne ajută să creăm o sinergie între Yoon-kang și Soo-in”


La conferința de presă pentru lansarea dramei Joseon Gunman, care a avut loc pe data de 19 iunie 2014, la J W Marriott Dong Dae Moon Square în sala Seoul Grand Ballroom, Nam Sang-mi a dezvăluit reporterilor cum este să lucreze din nou cu Lee Jun-ki după șapte ani: Lee Jun-ki a devenit mai frumușel de când nu l-am mai văzut. Pe atunci, amândoi eram foarte tensionați și preocupați cum să interpretăm rolurile noastre, însă acum glumește foarte mult cu toată lumea. Am devenit ca doi frați. Ne distrăm bine împreună la filmare. Sunt un pic agitată și neliniștită deoarece este prima dată pentru mine când încerc genul istoric. Însă mă simt mult mai liniștită datorită faptului că nu filmăm în palate tradiționale. Recent, am jucat roluri serioase sau personaje grave, însă acum interpretez un personaj vesel, plin de lumină și curajos în același timp. Am devenit și eu o persoană mai luminoasă datorită rolului meu. Mă simt bine și foarte tânără când port Hanbok”.


La aceeași întrebare referitoare la faptul cum este să lucreze din nou cu Nam Sang-mi, Lee Jun-ki declara: “În trecut, povestea de dragoste dintre eroii serialului Time Between Dog and Wolf avut un final trist. Așadar când am auzit că în drama Joseon Gunman va juca Nam Sang-mi am fost foarte încântat. Pe atunci eram prea tineri, însă acum am reușit să filmăm ca un cuplu care se cunoaște de foarte mult timp chiar dacă în prezent filmăm pentru o dramă istorică și nu pentru una contemporană cum a fost cea de data trecută.”


“Sunt o persoană căruia îi plac filmele sau serialele de acțiune. Trebuie să am o dublură pentru scenele periculoase, însă mai am destule scene de acțiune pe care le pot încă interpreta. Nu voi putea să filmez scene de acțiune atunci când voi mai îmbătrâni, așadar voi încerca mai multe filme sau seriale de acțiune până când nu o voi mai putea face. Unii tespectatori ar putea zice, iar joacă rolul unui erou? Dar această dramă are anumite părți diferite față de cele în care am jucat până acum. Diferă de asemenea și povestea de dragoste sau istoria. Este vorba despre o poveste dragoste dintre doi tineri din perioada de iluminare a Joseon-ului. Sper ca telespectatorii să-și aducă aminte de mine atunci când vor urmări filme sau seriale cu eroi care au marcat istoria.”

“Nu vreau să fiu o stea care strălucește și apoi dispare, vreau să fiu un actor adevărat, care are un loc bine marcat în rândul mulțimii”

Sper că deja v-am făcut suficient de curioși și nerăbdători asupra acestei povești și închei cu declarația echipei de producție a dramei Joseon Gunman, care vrea dinadins să ne tachineze până la începerea serialului:“Un pistolar în epoca Joseon este un concept unic, astfel încât există multe persoane care sunt curioase în privința acestei povești. Sperăm că veți urmări cu mult interes noul nostru proiect.”

Surse: dramabeans, soompi, koreaherald, dramawiki, kbs.co

Despre Ramona J. [KF]

Ramona J. [KF]

Ramona J., s-a născut în liniştitul oraş de la poalele Tâmpei, Braşov. Prima întâlnire cu valul coreean s-a intamplat odata cu difuzarea pe TVR1 a serialului „Giuvaierul Palatului”. Deşi nu l-a văzut de la primul episod, a simţit „fluturaşi în stomac” (acei mii de fluturaşi pe care-i simţi când te îndrăgosteşti), iar rezultatul este simplu: s-a „îndrăgostit iremediabil” de acea Coree în care a descoperit mult bun simţ şi candoare .

Browse Archived Articles by Ramona J. [KF]

51 comentarii

There are currently 51 comentarii on The Joseon Shooter (k-drama, 2014). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Multumesc frumos pt articol, Ramona!!! O drama ce promite mult si care, cu siguranta, merita urmarita! Sper sa fie difuzata si la noi intr-o zi!

 2. Abia astept sa inceapa :) Imi era dor de un serial istoric, pt ca deocamdata urmaresc doar moderne.

  • Si eu abia abia astept sa inceapa :) Imi place culoarea diafana a hanbok-ului eroinei, iar afisele sigur au fost create sa te duca cu gandul la iluminare si perioada respectiva, cel putin asta imi da mie impresia lumina soarelui care “mangaie” fata protagonistilor.

 3. Ma bucur foarte mult ca s-a facut o prezentare la acest serial si abia astept sa inceapa! Dupa ce termin de vizionat Imparateasa Ki voi incepe acest serial!
  Mi-a placut foarte mult de Lee Joon-Gi in serialul Arang si Magistratul… Cred ca The Joseon Shooter va fi cel mai bun serial istoric din 2014 (mai ales ca nu s-au produs prea multe)!

  • Si in Iljimae a facut un rol foarte bun. Vom vedea la sfarsitul anului ce premii va castiga Joseon Gunman :)

  • Pare un serial super interesant, abia astept sa-l vad si mai ales pe Lee Jung Ki pe care l-am iubit in Iljimae.

 4. Multumesc pentru prezentare Ramona! Imi plac mult posterele serialului, au o atmosfera aparte cu aceea lumina de apusul soarelui (asa cred). Si ai dreptate, hanbokurile sunt foarte frumoase! Imi place mult epoca Joseon. Actorii sunt talentati si frumosi, merita sa devina un serial de succes!

 5. Intradevar posterele sunt exceptionale!

  • Au fost facute de aceeasi echipa care a lucrat si la realizarea posterelor pentru The Face Reader :)

   • Asa e! Eu chiar acum incep primul episod :) Sunt curioasa ce impresie imi lasa.

 6. Multumim pt recenzie.

 7. “La multi ani !”celor care isi vor serba maine onomstica.

 8. Am urmarit primele episoade, si imi place ce vad :) Sigur, sunt anumite tipare si clisee care se cam repeta, ca in majoritatea dramelor istorice, dar sunt de trecut cu vederea daca actiunea prinde si actorii sunt talentati :)

 9. Ramo,multumesc pentru recenzie,abia astept sa-l urmaresc!

 10. Si eu am vazut primele episoade.Unele secvente mi-au adus aminte de firea personajului masculin din primele episoade din The Princess’s Man, insa subiectul este diferit si incet-incet incepe actiunea. Episodul 2 s-a terminat in suspans, de fapt este de inteles caci asa ne-au obisnuit producatorii de k-drame, sa ne tina cu sufletul la gura pana vine urmatorul episod :))

  • Da, dar ma cam enerveaza scenele in care personajele ajung la gura unei prapastii (care intre noi fie vorba e aceeasi probabil), si trebuie sa sara…se cam repeta scenariul asta in aproape toate sageukurile!

 11. Am vazut si eu primele episoade,nu am inteles mare lucru,dar mi-a placut ce am vazut! Asa ca am venit la Palat sa cer lamuriri,am mai citit odata recenzia si m-am luminat,inca nu a inceput filmul de-adevaratelea! Da Ana ,prapastia este inevitabila,dar daca nu ar mai fi ,nu i-am simti lipsa?

  • Da, macar n-au sarit protagonistii de data asta :))

 12. In care “Iljimae” a jucat actorul care interpreteaza rolul principal,in cel dat de TVR sau in acela divuzat de National tv?
  Mie mi se pare ca e o combinatie intre” Iljimae”( cel de la National tv) si “The Duo.”

  • In “Iljimae” (Hotul Fantoma, care a fost difuzat pe National TV)

 13. Am dat gata si ep.6. Devine din ce in ce mai interesant. Regele pare a fi un pic neputincios in fata liderilor factiunilor politice, dar asta cred ca este de inteles din moment ce liderul Partidului Conservator, a reusit sa-i indeparteze cam pe toti cei loiali lui. Sa vedem cat de mult poate disimula Park Yoon Kang ca nu este o persoana din Joseon ci japonezul Hanjo-san, cel care i-a cam facut nervii “țichi” negustorului Won-shin. Hi,hi,hi mi-au placut ochelarii gen Harry Potter a lui Hanjo dar si abilitatile lui in a manui pistolul si pusca (Îi stă bine și în costum occidental, nu numai în hanbok -lol). Lee Jun Ki a intrat bine in pielea personajului iar deghizarea lui ca asasin din padure mi-a adus aminte de una dintre deghizarile lui Ha Ji Won din Empress Ki, rol pe care l-a interpretat “bini di tăt” :)

  • Si eu am urmarit ultimele episoade :) Inca astept ceva mai mult, sa intram de-a binelea in actiune! Eu una nu pot sa-l vad pe Lee Jun Ki in costumul ala, nu stiu de ce, dar pare caraghios, mai bine in hanbok, i se potriveste de minune.

 14. whoaa..m-am indragostit de posterele alea :)) lasand la o parte pasiunile mele, povestea pare sa aduca ceva putin diferit, suficient cat sa te faca sa-l urmaresti, asta daca nu erai deja convins cand ai vazut distributia cu numele lui Lee Jun Ki. Cum nu am mai vazut de mult o drama coreeana, cred ca il voi strecura printre serialele cu detectivi si vikingi. Multumim pt recenzie! ^^

 15. and for some reason..numai mie mi se pare ca inceputul teaser-ului aminteste putin de chuno?

  • Oarecum!

 16. Mai ,fetelor,am ajuns cu vazutul la episodul 10,chiar i-mi place foarte mult! Dar mosul care conduce hoarda de puscasi ma ‘nerveaza la culme ,cu vocea lui pitigaiata ,de parca l-ar strange cineva de cohones! Viteaza fatuca,dar daca era un Hanji san adevarat nu cred ca-si baga pielea la saramura,dar asa …ehei…!

  • te rog scrie-mi pe ce saituri il vezi?!…dar sa aiba si calitatea imaginii f. buna. caci scenariu se cam repeta . ma intereseaza actorii si calitatea imagii.

   • Il gasesti pe VK.COM tradus de echipa JKR sau pe Asia Zone Movie!

 17. Nu pot sa cred ca se intampla asa ceva ,oare regele chiar are orbus gallena? Jigodismul este in floare,si atunci dar si acuma!

 18. Asa tata ,asa fiica! ,,Nici una din noi nu-l poate avea pe,, fat frumos”,mi-e sila de parvenitii care nu mai stiu de unde au plecat si s-au transformat in ditai pupincuristii !

 19. Iar Regele “Pinocchio” este pus degeaba pe tron.Unde-i sunt principiile confucianiste dupa care,vorba vine,se ghideaza. Este prost facut ghem, îi mai trebuie vreo doua vieti sa se destepte si sa vada ce se intampla.

 20. Pinocchio a facut si el o fapta buna,dar pe din dos,la ce puii mei mai esti rege daca nu poti face ce vrea muschii tai! Sa respecti niste legi si obiceiuri absurde?

 21. Bleah, ce regina de toata cacaoa,pune botul la toate prostiile si nu vede in ingamfarea ei ca persoanele loiale sant prigonite pe nedrept! De rege nu mai spun nimic,Pinochio era o papusa isteata dar el este pampalaul pampalailor si plapumar sef acolo in palat,este manipulat mai ceva ca o papusa!
  Doi actori ,foarte talentati,foarte buni profesionisti,dar antipatici mie prin personajele interpretate de-a lungul timpului , Negustorul Marin Puscasu si Vice Premierul Fosila!

  • Nu o portretizeaza deloc pe regina Min asa cum a fost in realitate, mai degraba pe de dos…acus- acus e gata si serialul!

   • Cu parere de rau asa este, se termina!

    • Nu-i nimic, incepe Iron Man :)

 22. Retrag frumosul apelativ de Pinocchio dat regelui il numesc in papitoi de papitoi iar papusarul sef…. ghici cine este?…Da ati ghicit Chun-chu mamma… bleah…Pe Negustorul Marin Puscasul l-am vazut pentru prima data in Swalow the sun unde mi-a placut foarte mult rolul lui si cred ca de atunci orice rol ar interpreta i-as da circumstante atenuante …ahhh asa-i ca sunt subiectiva?.. hihihihi… Nu zic ca nu mi-a fost antipatic in celelalte roluri negative pe care le-a intepretat (si nu sunt putine) insa parca toate i-au venit ca o manusa :)

 23. Gata am reusit sa-l termin.A fost interesant, asa cum sunt ,cred,mai toate dramele saeguk iar look-ul lui Lee Jun Ki cu plete lungi si mustacioara mi-a adus aminte de So Ji Sub dintr-o alta drama saeguk unde si el avea aceleasi look cu plete si mustacioara si o “privire “cremenala” ca sa o citez pe Livia :)

  • Eu l-am terminat de ca timp, da, a fost interesant :)

 24. De ceva timp *

  Acum am inceput Secret Door care e fantastic de bun!

 25. Un serial bun si interesant dar nu special. Lee Jun Ki mi-a mintit de Two Weeks (si acolo era un fugar, ciudat?).

 26. Am avut o vara-toamna plina de k-drame: Ghost Seeing Detective Cheo Yong,
  Gunman in Joseon, Doctor Stranger, Two Weeks, King’s Daughter Soo Baek Hyang, Jeon Woo Chi, The Heirs, The King 2 Hearts, Empress Ki, School 2013,
  God’s Gift – 14 Days!

  Acum ma uit la It’s Okay, It’s Love ! A vazut cineva acest serial?

  • Da, l-am si terminat, merita vazut! Si eu am vazut o multime de seriale anul asta :)

 27. Multumesc pentru prezentare si poze . Am pierdut primul episod asa ca am recunoscut personajele dupa poze si am cam inteles subiectul caci Serialul poate fi urmarit acum in Romania pe Nat 24 plus luni si marti . Au fost deja 2 episoade .

  • Da, este difuzat pe National TV luni si marti de la ora 22:15, reluare marti si miercuri de la ora 16:15… :)

 28. A început acest serial pe Naţional tv luni-joi de la 22:15 eu abia acum l-am prins de la episodul 9 dar sper să-l văd pe tot, povestea ma cucerit .

  • Pupici, Ionela! Te-ai intors acasa? Cum a fost in Germania?

   • Hei Lil :-* da mam întors de aproape 2 săptămâni, a fost bine dar puţin greu mai ales că nu prea ştiu limba germană dar în mare a fost bine, am câştigat ceva bani nu foarte mulţi dar ai mei

 29. Este difuzat serialul pe National Tv? Chiar ca ma supar si iau si eu cablu…pe Tvr nu e nicio sansa la un serial coreean… :-(

  • Da e difuzat luni şi marţi parcă de la 22:15 cu titlul Răzbunarea pistolarului, deci corect e puşcaşului iar pe Euforia e Împărăteasa ki, eu turbez cu mai prind Euforia, e de luni până vineri de la 19:00

 30. imi place

Leave a Comment