Ana-Maria Ruse [KF]

Secret Love Affair – iubire interzisă

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in Coreea azi, Hallyu, K-drama, Noutati, Recenzii, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , ,

b8128d367a

Published on iunie 02, 2014 with 14 comentarii

Vă prezint astăzi o serie coreeană pe care am urmărit-o de curând, cu Kim Hee Ae şi Yoo Ah In în rolurile principale. Secret Love Affair e o dramă atipică, aş spune eu, care sparge tiparele deja uşor enervante pe care le întâlnim tot mai frecvent în serialele produse de cei 3 „mari” (cele 3 posturi naţionale din Coreea, MBC, KBS&SBS), în ultimii ani.

Produsă de postul prin cablu jTBC, a avut premiera pe 17 martie, şi s-a încheiat pe 13 mai. Câteva date legate de producţie:

 • Regizor: Ahn Pan Seok
 • Scenarist: Jung Sung Joo
 • Producători: Park Joon Seo şi Kim Ui Suk
 • Episoade, 16
 • Denumirea în hangul: „밀회

Am hotărât să urmăresc acest serial încă dinainte ca el să înceapă, când am citit plot-ul, şi am aflat ce actori vor juca în rolurile principale. Oh Hye Won (Kim Hee Ae) este o femeie de afaceri de succes, are 40 de ani, căsătorită, şi director de planificare în cadrul fundaţiei Seo Han Arts, căreia îi este afiliată o şcoală de muzică clasică. Sub paravanul recrutării de tineri muzicieni talentaţi în cadrul şcolii, se ascund faptele de corupţie comise de directoarea fundaţiei, Han Sung Sook, soţul ei, Seo Pil Won, preşedintele fundaţiei, fiica acestuia, Seo Young Woo, CEO al Seo Han, mulţi alţi profesori, şi chiar decanul facultăţii de muzică clasică.

În ciuda faptului că pare o femeie împlinită, este măritată cu profesorul Kang Joon Hyung, are o carieră de succes, şi duce o viaţă comfortabilă, Oh Hye Won se ocupă în principal cu mascarea faptelor de corupţie ale celor care îi sunt şefi, trebuie să suporte umilinţele la care aceştia o supun, şi nu îndrăzneşte să refuze orice familia preşedintelui Seo îi porunceşte. Absolventă de pian, şcolită în Statele Unite ale Americii, Oh Hye Won renunţă la pasiunea ei, şi acceptă un post care îi oferă un trai luxos, la care nu are de gând să renunţe cu nici un preţ, asta până când îl întâlneşte pe Lee Sun Jae (Yoo Ah In), şi află ce înseamnă cu adevărat să te îndrăgosteşti.

Lee Sun Jae este un tânăr în vârstă de 20 de ani, care lucrează ca şi curier. Marea lui pasiune este pianul, cu toate că nu ştie ce geniu trăieşte în el, şi nu urmează nici un studiu de specialitate.

Kang Joon Hyung este disperat să găsească un pianist talentat căruia să-i fie mentor, şi urmăreşte nenumărate filmuleţe trimise de astfel de tineri talentaţi. Printre ele se găseşte un filmuleţ trimis de Lee Sun Jae, în care talentul său este evident, dar tot la fel de evidentă este şi o afecţiune de care acesta suferă, şi care îi afectează degetele, atât de preţioase pentru un pianist. Profesorul Kang îl exclude din start pe Sun Jae ca un potenţial elev, dar Hye Won zăreşte excelentul său potenţial, şi îl contactează pe acesta pe chat, pretinzând că este tot un tânăr pianist. Astfel îl îndrumă către un medic, iar Sun Jae îi urmează sfatul, şi se vindecă de afecţiune de care suferă.

Însărcinat cu livrarea unei comenzi pentru profesorul Kang, Sun Jae ajunge la facultatea de muzică, unde urmează să aibă loc un concert, şi atras fiind de sunetul pianului, se strecoară în sala de audiţii, unde o vede pentru prima oară pe Oh Hye Won. Atras de partitura pianistului care se afla la repetiţii, Sun Jae aşteaptă ca sala să rămână goală, şi începe să cânte la pian. Profesorul Kang aude partitura, şi este convins că elevul Min Woo este cel care cântă la pian, dar rămâne surprins când îl vede pe acesta intrând în cabina sa de probă. Aleargă repede în sala de audiţii, dar nu găseşte acolo pe nimeni, proprietarul acelor degete talentate dispăruse. Este alertată securitatea, pentru ca intrusul să fie prins, dar profesorul Kang, conştient că intrusul este cu adevărat talentat, începe să-l caute, şi îl găseşte ascuns în toaletă. Îl ajută să părăsească incinta fără să fie prins, şi îi dă adresa sa, fiind foarte interesat de el. Sun Jae, după mai multe ezitări, decide să meargă la reşedinţa profesorului Kang, iar acesta o roagă pe soţia sa să-l asculte pe tânăr cântând la pian aici.

Astfel începe relaţia dintre Lee Sun Jae şi Oh Hye Won; aceasta îşi dă seama cât de talentat este acesta, şi realizează că el este tânărul cu care a vorbit pe chat. Pentru Sun Jae, Oh Hye Won pare o zeiţă, şi se îndrăgosteşte pentru prima oară în viaţă, cu toate că are deja o prietenă, pe Park Da Mi. Încetul cu încetul cei doi dau startul unei aventuri, prin intermediul pianului, care îi uneşte ca un liant, într-o relaţie pasională, interzisă, şi din punctul de vedere al multor persoane, total greşită (chiar şi din punctul de vedere al lui Seo Young Woo, care este de asemenea măritată, are 40 de ani, şi aventuri cu tineri cu două decenii mai tineri decât ea).

Conştienţi că pot fi descoperiţi, cei doi se întâlnesc în secret, iar lecţiile de pian pe care Hye Won i le dă elevului ei au loc fie în casa acesteia, fie în cadrul facultăţii. Inevitabil, Kang Joon Hyung află despre infidelitatea soţiei sale, dar decide în primă instanţă să treacă cu vederea, pentru a nu pierde un elev valoros, care l-ar putea propulsa şi pe el în carieră, mai exact în poziţia de decan, pe care şi-o doreşte cu ardoare. Cercetaţi de procuratură, condusă de ginerele preşedintelui Seo, acesta şi soţia lui sunt la mâna lui Oh Hye Won, care de-a lungul anilor a făcut tot felul de treburi murdare pentru aceştia, şi deţine documente care i-ar putea incrimina. Ca să-i forţeze mâna, aceştia încearcă să o şantajeze cu expunerea actului de adulter comis de Hye Won, şi prin diferite căi îl influenţează pe Kang Joon Hyung să-şi dea în judecată soţia pentru infidelitate. Nevrând să cedeze în faţa celor care i-au dat ordine ani la rând, şi pentru care a comis ilegalităţi, Oh Hye Won se află într-o situaţie complicată, fiind pasibilă de închisoare.

Astfel, relaţia dintre cei doi este pe muchie de cuţit, vor reuşi ei să spargă barierele care îi împiedică? Şi ce se v-a întâmpla cu Oh Hye Won? Nu vă rămâne decât să urmăriţi serialul şi veţi afla. Vă garantez 16 ore pline de suspans şi emoţii duse la maxim.

În alte roluri: – Park Hyuk Kwon (profesorul Kang, soţul lui Oh Hye Won);
-  Shim Hye Jin (Han Sung Sook, directoarea Seo Han Arts);
-  Kim Hye Eun (Seo Young Woo, CEO Seo Han Arts);
-  Kim Yong Gun (Seo Pil Won, preşedintele Seo Han);
-  Kyung Soo Jin (Park Da Mi, prietena lui Lee Sun Jae).

Secret Love Affair a fost un real succes, cu cifre de rating ridicate pentru un post de televiziune prins prin cablu, iar asta se oglindeşte şi în nominalizările primite în cadrul ediţiei a 50-a a Baeksang Arts Awards, care va avea loc pe 27 mai 2014. Acestea sunt:
-  „Cel mai popular actor într-un serial tv” şi „Cel mai bun actor” pentru Yoo Ah In;
-   „Cel mai bun scenariu”pentru Jung Sung Joo;
-   „Cel mai bun regizor” pentru Ahn Pan Seok;
-   „Cea mai bună dramă tv”.

Ca urmare a desfăşurării premiilor, Secret Love Affair s-a ales cu distincţiile pentru „cel mai bun scenariu” şi „cel mai bun regizor”.


Yoo Ah In nu a fost prezent la gală, aflându-se în China unde promovează serialul, dar Kim Hee Ae a strălucit pe covorul roşu, şi chiar a primit premiul de „fashionista”.


Actorii principali au pozat pentru revista Elle, numărul lunii aprilie, fiind şi pe copertă, dar şi în paginile acesteia, într-un pictorial incendiar, demonstrând chimia dintre ei, în ciuda diferenţei notabile de vârstă.

Kim Hee Ae a acordat şi un interviu foarte interesant, de-a lungul şedinţei foto care a durat foarte multe ore pentru că fotografii pur şi simplu nu se mai puteau opri din luat cadre. Din păcate n-am avut timp suficient să îl traduc pentru voi, dar îl puteţi citi aici.

Ştiaţi că?

 • În realitate ambii actori au cu 8 ani mai mult decât personajele pe care le interpretează?;
 • Aceasta a fost ultima dramă a lui Yoo Ah In până la intrarea sa în armată?;
 • Kim Hee Ae a fost premiată cu „best actress” la gala Baeksang de anul trecut?.


Aici puteţi citi declaraţiile de la conferinţa de presă, şi puteţi vedea mai multe imagini.

OST-ul serialului este format în întregime din piese clasice de pian, Schubert, Beethoven, Mozart, Tchaikovsky sau Chopin, îl puteţi asculta mai jos.

Surse: Dramabeans, Asianwiki.

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

14 comentarii

There are currently 14 comentarii on Secret Love Affair – iubire interzisă. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Un serial de exceptie plin de subiecte tabu si nu numai…plin de sentimente si trairi interioare intense….dar mai ales plin de muzica clasica. Multumim Ana Maria pentru prezentare.

  • Si eu iti multumesc! Si ma bucur ca ti-a placut serialul :)

 2. Multumesc pentru prezentare Ana! Pare un serial tulburator, as dori sa aflu cum se sfarseste :) Se gaseste undeva tradus si in limba romana, sau numai in engleza? Imi pare rau ca nu pot sa ascult OST-ul pe telefon, dar voi cauta undeva sa-l descarc :)

  • da, gasesti acest serial tradus pe blogul lui atanase (sper ca-mi este permisa indrumarea)

 3. si eu am urmarit aceasta drama.
  a fost o drama cu multe extreme daca pot spune asa.
  multumim frumos Ana pt prezentare

 4. daca te referi la drama ca serial, probabil ca da. dar pana la armata Yoo Ah In a confirmat pentru rolul printului Sado din filmul “Sado, Memory of Eight Days”. si as mai adauga ca atat Yoo Ah In si Kim Hee Ae interpreteaza partile muzicale la pian. este adevarat ca s-a folosit o inregistrare profesionala, dar pentru secventele filmate sincronizarea lor este perfecta, in special Yoo Ah In primind aprecieri din partea specialistilor. este un serial exceptional care merita vizionat. sper ca minunata ta prezentare sa fi starnit curiozitatea celor care inca nu l-au urmarit inca.

  • Da, la serial ma refeream :) Am uitat sa mentionez si acest aspect, cu interpretarea personala la pian, mersi! Si eu sper acelasi lucru.

 5. Mie mi-a placut serialul. Eu cand am vazut ep 16, care e, de altfel, episodul final, pot spune ca nu ma asteptam la un final asa, dar e perfect pt filosofia serialului. Mi-a placut mult regia si de altfel ma bucur ca au primit premii. Iar scanteia dintre protagonistii mi se pare foarte reala in pictorial, adica mult mai puternica in pictorial, decat in drama. Mi-a placut intensitatea trairii din timpul perfomarii la pian.
  In orice caz, acest serial e altceva si eu zic ca merita vazut, macar pt cultura generala a dramelor coreene. :)

 6. Da Cecilia, dar in serial au avut o altfel de relatie fata de cea din pictorial :)

 7. Cand am citit titlul serialului, to be honest, nu prea m-a atras, dar cand am vazut ca e cu yoo ah in am zis ca merita o sansa. Povestea pare destul de interesanta chiar daca nu am citit descrierea pana la capat fiindca nu-mi place sa stiu prea multe de la inceput, dar am decis sa-i dau o sansa tinand cont ca nu m-am mai uitat la un serial de cateva luni.Multumesc pt informatii ^.^

  • In general nu tind sa fac descrieri asa ample asupra subiectelor serialelor, dar de data asta am dorit sa prezint intr-un mod diferit :) Mersi Deea!

 8. Frumoasa si incitanta prezentare Ana, multumesc. Nu am vazut serialul si nici nu am citit despre el pana acum, dar in primele ore libere pe care le voi gasi pe undeva voi arunca o ocheada (de la Empress Ki n-am mai vazut nimic). Pictorialul e intradevar hot.

  • Merita! :)

 9. Best Actress: Kim Hee Ae la 2014 Seoul International Drama Awards! Felicitari!

Leave a Comment