Ana-Maria Ruse [KF]

2NE1 is back! (4)

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in Coreea azi, Hallyu, Han style, Hanguk Eumak - Muzica, K-Pop, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,

2ne1_crush_kpop_650-430

Published on mai 21, 2014 with 7 comentarii

Dacă anul 2013 nu a fost unul atât de prolific pentru celebra trupă k-pop 2NE1, cu doar 3 single-uri promovate ca grup, şi un solo, anul acesta cvartetul format din Lee Chaerin (CL), Sandara Park (Dara), Park Bom (Bom) si Gong Minji (Minzy) şi-a mulţumit din plin fanii, oferindu-le albumul CRUSH şi turneul AON (All Or Nothing World Tour).

Turneul a debutat la Seoul în 1 şi 2 martie, apoi au urmat Hong Kong (22 martie), Shanghai (11 aprilie), Beijing (19 aprilie), Taipei (26,27 aprilie), Manila (17 mai), următoarele destinaţii fiind Kuala Lumpur (Malaysia), Jakarta (Indonesia), Singapore, Kanagawa şi Hyogo (Japonia), turneul urmând a se întinde până pe data de 13 iulie.

Nou album CRUSH este al 2-lea full album, conţine 10 melodii, şi a fost lansat online pe 27 februarie, şi în magazine pe 7 martie. Pentru prima oară, CL a contribuit la 5 dintre melodiile din album, şi a scris versurile a 3 dintre acestea. Contrar aşteptărilor, single-urile “Falling In Love“, “Do You Love Me“, “Missing You” sau solo-ul lui CL, “The Baddest Female“, nu se află în acest album.

Acestea sunt melodiile:

 • Crush, versuri: CL, muzica: CL, Choice 37; melodia care dă şi numele albumului, nu este în mod surprinzător şi „title track” (melodie care este promovată în show-urile muzicale, chiar şi aşa, trupa a oferit o singură interpretare la SBS Inkigayo), dar oferă un beat puternic, şi versuri în stilul caracteristic 2NE1.


Crush SBS Inkigayo, 9 martie


Crush live performance in Seoul

 • Come Back Home, versuri: Teddy, muzica: Teddy, Choi Pil Kang, Dee.P. Este title-track, cu influenţe R&B, reggae şi hip hop. Videoclipul postat pe youtube în 2 martie spune povestea tristă a unei femei al cărei iubit este dependent de lumea virtuală, lume pe care 2NE1 o distruge. Albumul oferă şi varianta unplugged a acestei melodii, variantă care urmează să aibă un videoclip cu totul diferit.


Come Back Home M/V


Come Back Home SBS Inkigayo, 9 martie


Come Back Home SBS Inkigayo, 16 martie, locul 1


Come Back Home Mcountdown, 20 martie, locul 1


Come Back Home Yoo Hee-yeol’s Sketchbook, 21 martie


Come Back Home SBS Inkigayo, 23 martie


Come Back Home Mcountdown, 27 martie, locul 1


Come Back Home Unplugged version

 • Gotta Be You (너 아님 안돼), versuri: Teddy, Choi Pil Kang, muzica: Teddy, Masta Wu. Este al 2-lea title-track care până în prezent nu a fost promovat foarte intens, 2NE1 având doar 2 apariţii în music shows cu această melodie, dar are un M/V care a fost lansat chiar azi.
Gotta Be You SBS Inkigayo, 16 martie


Gotta Be You SBS Inkigayo, 6 aprilie

 • If I Were You (살아 봤으면 해), versuri: CL, muzica: CL, Dee.P; această melodie frumoasă de dragoste, compusă de CL, a fost prezentată în concertele live, dar şi la SBS Inkigayo sau show-ul Yoo Hee-yeol’s Sketchbook.


If I Were You live performance in Seoul


If I Were You Yoo Hee-yeol’s Sketchbook, 21 martie


If I Were You SBS Inkigayo, 30 martie

 • Good to You (착한 여자), versuri: Teddy, G-Dragon, muzica: Teddy, Choice 37

 • MTBD (멘붕), versuri: CL, Teddy, muzica: Teddy. Este al doilea solo al liderului CL, după The Baddest Female.


MTBD live performance in Seoul


 • Happy, versurile şi muzica: Teddy; a doua melodie pe lângă Come Back Home, care are videoclip, lansat în aceeaşi zi, şi filmat în SUA, şi în care designerul Jeremy Scott face un cameo.


Happy M/V


 • Scream, este aceeaşi melodie de pe albumul Collection din 2012, dar varianta în limba coreeană, cu versuri noi. Versuri: CL, muzica: Teddy, Dee.P

 • Baby I Miss You, versuri: CL, muzica: CL, Choice 37, Peejay

Acesta este albumul CRUSH, dacă v-a plăcut, aştept să aud părerile voastre, care melodie este preferata voastră, ce credeţi despre videoclipuri, dar şi ce aşteptări aveţi de la cele viitoare, cum vi se pare al doilea single al lui CL, şi orice alte impresii lăsate de 2NE1.

Deşi au trecut aproape 3 luni de la lansare, melodiile încă se clasează bine în topurile muzicale de actualitate, după ce au obţinut locuri fruntaşe în majoritatea topurilor imediat după lansare, şi după, săptămâni la rând. Din păcate, victorile în show-urile muzicale nu au fost numeroase, deoarece cam în aceeaşi perioadă trupa Girls Generation a lansat un mini-album şi un videoclip, câştigând locul 1, în competiţie directă cu 2NE1 de mai multe ori, şi este binecunoscut numărul mare de fani pe care îl deţin cele 9 membre al trupei cunoscute şi ca SNSD. 2NE1 însă a „bătut” Girls Generation peste hotare şi în majoritatea topurilor, excepţie făcând numărul de copii ale albumului vândute.

Chiar şi aşa, Come Back Home a obţinut un all-kill imediat după debut, adică clasarea pe locul 1 în toate topurile muzicale, de asemenea Gotta Be You a ocupat locul 2 în majoritatea topurilor, iar restul melodiile s-au clasat în primele 10 în multe topuri.
Peste hotare Crush s-a vândut în peste 5000 de copii, iar albumul s-a clasat pe locul 61 în topul Billboard 200 din America, în prima săptămână de la lansare, doborând astfel două recorduri, „cel mai bine vândut album k-pop” şi „cel mai bine clasat album k-pop”, deţinute anterior de Big Bang cu Alive şi TTS (SNSD) cu Twinkle.

Crush s-a clasat pe locul 2 în topul Billboard World Albums, şi pe 9 în topul Independent Albums. Come Back Home a ocupat locul 2 în topul Billboard K-pop Hot 100, şi locul 1 în topul Gaon, pe când Gotta Be You s-a clasat pe 4 în K-pop Hot 100 şi pe 3 în Gaon. Celelalte melodii poziţionate în top 10 au ocupat următoarele locuri:

- Crush, 7 în Gaon, 9 în Hot 100
- If I Were You, 8 în ambele topuri
- Good To You, 11 în ambele
- MTBD, 15 respectiv 16
- Happy, 14 respectiv 17
- Scream, 17 şi 18
- Baby I Miss You, 16 şi 22 iar
- Come Back Home unplugged, 28 şi 39.

Până la data de 10 aprilie, Crush s-a vândut în Coreea în peste 56,000 de copii, iar vanzarile digitale au depasit 4 milioane, devenind astfel cel mai bine vandut album, digital, din 2014.

2NE1 şi fanii blackjack au avut şi motiv de sărbătoare, pe 16 mai împlinindu-se 5 ani de la debutul trupei. Fetele au sărbătorit evenimentul în Filipine, la Manila, unde au avut turneu, alături de fani. Pentru Sandara a fost încă un motiv în plus să fie fericită, deoarece în Filipine s-a lansat în industrie, ca actriţă, ca mai apoi să ajungă în Coreea, ca membră a trupei 2NE1. În plus, a fost şi primul concert în turneu, pentru cele 4 fete, în Filipine.

Toate aceste cifre demonstrează că 2NE1 este una din cele mai îndrăgite trupe din Coreea, dar arată că şi în SUA urmează un trend ascendent.

Până data viitoare, NOLZA ^^

Surse: Wikipedia, Soompi, 2NE1 official Facebook

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

7 comentarii

There are currently 7 comentarii on 2NE1 is back! (4). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Ana felicitari si multumiri pentru articol! Frumos, documentat, concis.
  Succes 2NE1 cu noul album CRUSH. Dintre toate melodiile de pe album imi plac 2 mai mult If I Were You si Happy dar si Come back home. A da ! imi place conceptia scenica si tinutele de scena si in MV, colorate, traznite, nonconformiste.
  Stii ca Bom apare intr-un nou Kshow? Roommate, este de-abia la ep 3, ceva gen Big Brother, este atat de haioasa!!! Daca ai timp arunca o privire.

  • Sigur, ca stiu, nu pierd nici o stire legata de 2NE1 :) Iti multumesc!

 2. Cred ca printre putinele formatii de kpop pe care le ascult. Mi-i tare draga Dara si imi place atitudinea lui CL. Am ascultat intreg albumul cand aparuse, dar pot spune ca imi plac toate piesele. Recunosc ca ascult mai mult MTBD a lui CL si Good to you, dar si Crush sau Happy. E interesant modul in care se promoveaza din punct de vedere vestimentar. La fiecare melodie scoasa, parca se reinventeaza, dar de fapt e aceeasi fata doar alta culoare. Oricum ma bucur pt ele ca cresc si ca promoveaza altceva decat conceptul sexy expus de toate formatiile feminine din kpop.

  • CL e preferata mea, imi place la nebunie MTBD, dar le iubesc pe toate patru! Sunt fericita posesoare a albumului :)

   • Fericito! Sa te bucuri de el!

    • Multumesc :)

 3. Preferatele mele sunt: Crush, MTBD si Scream, dar imi plac toate!

Leave a Comment