koreafilm

Happy Birthday, Goo Ha Ra !

Written by koreafilm. Posted in Actori, Portrete, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , , ,

Goo Ha Ra 1 620

Published on ianuarie 13, 2014 with 7 comentarii

de Andreea Ciucă

Goo Ha Ra s-a născut pe 13 ianuarie 1991, în Gwangju, Coreea de Sud. Este cântăreaţă, actriţă, MC, model şi dansatoare, fiind cunoscută ca membră a grupului de fete KARA, dar şi pentru interpretarea rolului lui Choi Da-Hye, în drama ”City Hunter”.

Înainte de a-şi face debutul, Ha Ra a participat la o competiţie sportivă pentru tineri a SM Entertainment în 2005. În 2007, ea a dat probă pentru JYP, dar a pierdut competiţia. A fost, de asemenea, model online pentru un un mall de cumpărături, având să fie recunoscută după ce fotografiile ei au fost încărcate pe site-ul oficial al DSP Entertainment. Astfel, Ha Ra a devenit membră a grupului KARA. Momentan, ea învaţă la Sungshin Women’s University.


Grupul Kara a debutat pe 29 martie, 2007. În 2008, membra Kim SungHee a părăsit grupul, astfel că DSP Entertainment a introdus două membre noi, Goo Ha Ra şi Kang Ji Young, iar Kara şi-a făcut comeback-ul cu ”Rock U”, care le-a schimbat imaginea de la „hip-hop” la „drăguţ şi jucăuş”.

Pe 4 decembrie 2008, grupul şi-a început revenirea pe M! Countdown cu ”Pretty Girl”. În februarie 2009, Kara a realizat al doilea mini-album intitulat ”Honey”, care le-a păstrat pe fete în topuri. Spre sfârşitul anului, au scos un album nou, ”Revolution” . Datorită popularităţii melodiilor ”Wanna” şi ”Mister” , a crescut şi popularitatea grupului, astfel că în februarie 2010 fetele au început promovarea celui de-al treilea mini-album, ”Lupin” . În august 2010, Kara a debutat oficial şi în Japonia, cu melodia ”Mister”, având un real succes. Aşadar, în noiembrie 2010 fetele au realizat al patrulea mini-album, ” Jumping” .

Pe 19 ianuarie 2011, s-a anunţat că Ha Ra a încheiat contractul cu DSP împreună cu alte trei membre, un proces completându-se în numele lor. Mai târziu, s-a relatat că Ha Ra va opri implicarea, alăturându-se din nou companiei.

La sfârşitul lui 2008, ea a apărut împreună cu o altă membră Kara într-un episod al sitcom-ului MBC ”Here He Comes”, având cel mai proeminent rol, acela al unei conducătoare a unei organizaţii de femei. În octombrie 2009, a fost aleasă pentru reality show-ul ”Invincible Youth” de pe KBS2TV. Pe 14 martie 2011, s-a anunţat că Ha Ra îşi va face debutul în drama SBS ”City Hunter” , după ce filmase pentru sitcom-ul japonez ”Urakara”. Rolul interpretat in ”City Hunter” a fost acela al fiicei preşedintelui sud-coreean. Apoi, a apărut în videoclipul melodiei ”Never Let Go” a lui A-JAX`s.

Ea a înregistrat un cântec numit ”Secret Love”, pe care l-a interpretat în timpul concertului primului turneu al grupului Kara, Karasia. La videoclipul melodieie i s-a alăturat SiWan de la grupul de băieţi ZE:A, unde ei au jucat rolul unui cuplu minunat.

În 2013, Ha Ra a colaborat cu muzicianul şi compozitorul japonez Fukuyama Masaharu pentru a înregistra melodia ”Magic Of Love” în limba coreeană. Cântecul a fost folosit pe coloana sonoră a dramei FujiTv ”Galileo”, în care a apărut Masaharu.

Ha Ra a fost MC pentru următorele ceremonii:

 • 2011: Dream Concert 2011-MC
 • 2011: Music Core-MC
 • 2011: Seoul Tokyo Music Festival
 • 2012: Inkigayo-MC
 • 2012: Korean Music Wave in Kobe-MC
 • 2013: Dream Concert 2013-MC
 • 2013: KBS Entertainment Award

Premii câştigate:

 • 2010 KBS Entertainment Awards: Best Female MC Award (Invincible Youth)
 • 2011 SBS Drama Awards: New Star Award (City Hunter)
 • 2011 5th Mnet 20′s Choice Award: Hot Campus Girl (N/A)

În activitatea de model, Ha Ra a pozat anul trecut pentru :

 • Vogue Girl – ediţia din martie

 

 • Elle – ediţia din aprilie

 • Allure – ediţia din noiembrie

 • Elle – ediţia din decembrie

Eu îi doresc multă sănătate şi succes în carieră! Happy Birthday, Goo Ha Ra!!! ^-^


Surse: Wikipedia, DramaWiki, Soompi, Kmagazines.Com.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

7 comentarii

There are currently 7 comentarii on Happy Birthday, Goo Ha Ra !. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. La multi ani!!!:)) Multumim, Andreea!!:))
  :*

 2. Inca o data ii urez LA MULTI ANI!!! Fiecare cantaret, actor, artist din Coreea si din intreaga lume merita respectul nostru, al tuturor!

 3. La multi ani! si din partea mea! Am ascultat cantecele Secret love si Magic of love, imi plac, sunt vesele, iar Goo Ha Ra o cantareata talentata. Mult succes in cariera si mai departe!

 4. La mulţi ani!! Mulţumim pentru articol Andreea :) eu am văzut-o doar în City Hunter şi mi-a plăcut enorm de ea.

  • Cu mult drag, Ionela! Si eu am urmarit-o in City Hunter. E foarte draguta si talentata!

 5. La multi ani!

Leave a Comment