Ramona J. [KF]

Iarnă la Palat

Written by Ramona J. [KF]. Posted in Coreea azi, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii, Travel tips

Tagged: ,

07

Published on decembrie 23, 2013 with 25 comentarii

Image and video hosting by TinyPic
Foto: Korea.net

Este liniște. Seara s-a așternut confortabil peste Bătrânul Oraș Seul. După o călătorie îndelungată, iată că tocmai sosește în oraș un oaspete de seamă. Privește sfioasă către luminile care se aprind treptat-treptat pe la ferestre și pe stradă. Domnița Iarnă (căci ea era oaspetele nou sosit), pășește ușor, mantia ei albă capătă o culoare strălucitoare sub razele lunii .
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Foto: Korea.net

Își strânge în juru-i faldurile rochiței diafane și cu mult sârg se pune pe treabă. Așterne un val subțire de nea peste munte, parcuri, cafenele, clădiri și peste felinare. În periplul ei prin oraș îl zărește de departe pe el, maiestosul Palat Gyeongbokgung, grav și tăcut. Un surâs de gheață îi înflorește în colțul buzelor luminându-i chipul hieratic. Nu se poate să-l uite tocmai pe el, cel care în fiecare an parcă îi șoptește că este de neatins, ștrașnic păzit și de nepătruns.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Foto: Korea.net

O să-i demonstreze și de această dată că se înșeală amarnic și că nu poate să-i reziste ei, dar mai ales magiei cu care ea îl va înconjura. Se îndreaptă înfrigurată înspre el. Trece foarte ușor de porțile Palatului și cu un zâmbet ștrengăresc cerne din săculețul de mătase puțină zăpadă peste lespezile de piatră ale curții.
Image and video hosting by TinyPic
Foto: Korea.net

Se pare că Garda Regală n-a zărit-o și nu vede poznele pe care le face ea prin curte dar mai ales că s-a cocoțat tocmai sus pe acoperișul Palatului ca să pună puțin omăt și acolo.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Foto: Korea.net

Răvășește un pic copacii aflați prin preajmă și aruncă în joacă puțină nea peste ei, depune câteva ace de gheață printre ramuri. Ajunge la zidul care înconjoară Palatul și suflă ușor din palmă peste el câteva steluțe argintii. Își continuă plimbarea prin Palat și ajunge lângă lac. Își trage un pic sufletul, i se pare că aici este cel mai liniștit loc din tot Palatul.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Foto: Korea.net

Zăbovește aici un pic mai mult și privește gânditoare undele tăcute ale lacului încercând să-i descifreze tainele de nepătruns. Ar fi vrut să-i dea o dulce sărutare însă o să-l lase pe Crai Ger să-i dăruiască câteva flori de gheață, ea încă nu se îndură să-i înghețe undele. Trece peste pod iar trena mantiei ei lasă urme și aici. Un strat subțire de zăpadă i se așterne în urmă și îmbracă întregul pod.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Foto: Korea.net

Gata și-a terminat treaba.Satisfăcută privește cu ochi mari și limpezi în jur ca să-și privească opera. Începe să râdă cu un glas cristalin, fulgii zboară ușor prin aer și cad dansând liniștit peste pământ.
Image and video hosting by TinyPic
Foto: Korea.net

Ce spuneai Vârstnicule Palat? Că ești de neînvins? Că ai ziduri groase și că ești de nepătruns? Hihi, tocmai te-am cucerit. Se luminează de ziuă. Soarele își face făcută prezența și totul în jur se umple de lumină, mii de mărgăritare sclipesc în jur și cristale de gheață se văd plutind în aer. Mulțumită de ceea ce vede, Domnița Iarnă părăsește mândră și grăbită Bătrânul Palatul sau mai bine spus noua ei cucerire, căci în curând aici va fi mult freamăt.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Foto: Korea.net

Se îndreaptă spre alte zări, nu înainte de a trece un pic și pe la locurile de joacă, pentru a citi pe chipul copiilor bucuria și veselia când aceștia se tăvălesc nestingheriți prin zăpadă sau construiesc oameni de zăpadă.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Foto: Korea.net

Dar mai ales îi place să-i privească cum își lipesc năsucurile de ferestrele înghețate, hotărâți să rămână treji până noaptea târziu ca să-l vadă pe Moș Crăciun. Chiar și ea se gândește, oare mie ce-mi va aduce anul ăsta Moș Crăciun?

Despre Ramona J. [KF]

Ramona J. [KF]

Ramona J., s-a născut în liniştitul oraş de la poalele Tâmpei, Braşov. Prima întâlnire cu valul coreean s-a intamplat odata cu difuzarea pe TVR1 a serialului „Giuvaierul Palatului”. Deşi nu l-a văzut de la primul episod, a simţit „fluturaşi în stomac” (acei mii de fluturaşi pe care-i simţi când te îndrăgosteşti), iar rezultatul este simplu: s-a „îndrăgostit iremediabil” de acea Coree în care a descoperit mult bun simţ şi candoare .

Browse Archived Articles by Ramona J. [KF]

25 comentarii

There are currently 25 comentarii on Iarnă la Palat. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Sunteti foarte talentata. Textul acestei recenzii pare o compunere premiata la un concurs sau la o olimpiada. Imaginile sunt mirifice si pentru scurt timp, chiar am crezut ca sunt in Coreea. Va multumesc din suflet pentru ca ati scris aceasta recenzie!

  • Nu poate decat sa ma bucure faptul ca pentru cateva clipe imaginatia v-a purtat in Tara Diminetilor Linistite :)

 2. Kamsahamnida Ramona pentru acest minunat cadou de Craciun! Sa aveti cu totii Sarbatori linistite, frumoase, fericite, pline de suflet si de cadouri de toate feluri!

 3. Ramo, tu ai compus? Ce talent!!! Mi-a placut ft mult :)

  • multumesc :)

 4. Va urez si eu Sarbatori Fericite! Sa fiti sanatosi si la punga grosi :)

 5. Waa… Ce frumos ai spus Ramona… Pare o compunere, mulţumim mult pentru acest cadou minunat :)

 6. Sărbători fericite tuturor :)

 7. …Ganduri de iarna cu fulgi veseli,magie si caldura printre ele .Sarbatori Frumoase si tie ,Ramona !

 8. Felicitari !!! Am citit cu mare atentie si ,pe cuvant, a fost o lectura placuta si foarte captivanta! Eu iti urez sa fii perseventa si sa ne mai incanti cu astfel de povesti ! Sarbatori magice si numai ganduri bune!

 9. Multumesc tuturor celor care dau viata acestei legaturi de suflet cu Korea de Sud ,
  va doresc Sarbatori Fericite si un an nou prosper .

 10. Craciun fericit si sarbatori cu bine ptr. toti cei care fac de straja la palat si vizitatorilor.

 11. Craciun fericit tuturor membrilor si userilor Koreafilm ^^

 12. Felicitari, Ramona! Mosul sa-ti aduca cele mai bune cadouri! Multumiri pt articol!

  Craciun Fericit, tuturor!

 13. multumim mult pentru articol Ramona, in plina iarna imaginile ne-au incantat sufletele si privirile.
  Craciun fericit tuturor si sa aveti parte numai de lucruri bune si frumoase alaturi de cei dragi!!!!!!
  Sarbatori fericite si minunate!!!!!!

 14. Ce imi place textul, dar imi plac si imaginile. Astept ceva de genul, daca vei putea, pt primavara.
  Sarbatori fericite!

 15. Foarte poetic acest text. Multumesc pentru imagini şi pentru prezentarea plină de sensibilitate. Sârbatori fericite tuturor şi La multi ani!

 16. superb!!!

 17. frumos text, sarbatori fericite

 18. WOW!!! superb,minunat, textul e super, iar imaginile parca ar fi copii si capturi din cele mai frumoare vise……Multumim, Ramona :)):*

 19. South Korea i love u! :*

 20. Ramo,m-ai lasat tut,ce de talent zace in strafundul tau! Mestesugite cuvinte ,impletite cu imagini mirifice! Toate acestea te fac sa visezi si sa calatoresti imaginar !

 21. de peste un an nu am intrat pe blog (…)si acum am avut bucuria acestei povestiri descoperita intamplator,vazand numele Liviei la comentarii.Draga Ramona ,sincer mi-e dor de zambetul dulce al tau si iti doresc sa ai parte de multe bucurii asa cum
  tu prin imagini si frumoase cuvinte ne-ai readus lumina in suflete.

 22. Minunat!
  “Ce spuneai Vârstnicule Palat? Că ești de neînvins? Că ai ziduri groase și că ești de nepătruns?” Mai frumos de atat nu se putea spune, Ramona… Orice fortareata este “cucerita” de natura. Iar noi, in curgerea timpului, suntem spectatori incantati de frumusete ei, ce curgem odata cu timpul si cu anotimpurile…
  Multumesc pentru frumoasa venire a iernii la Palat.

 23. ,,,astia zic ca e talent , de fapt e o descriere a ceea ce simti cand vezi ceva asa extraordinar ; mie imi da sentimentul ca sunt acasa si raman perplex ,fara sa fiu poet , nu prea imi plac poeziile , artele , chestii …. dar waw :-)

Leave a Comment