Claudia B. [KF]

Happy Birthday, Jo Dong Hyeok!

Written by Claudia B. [KF]. Posted in Actori

Tagged: , , , ,

header 1

Published on decembrie 11, 2013 with 19 comentarii

Cred că o parte dintre voi știți că Jo Dong Hyeok se numără printre puținii actori sud-coreeni pe care eu îi prefer, iar în nenumărate rânduri v-am mărturisit că pentru mine este un actor special. De aceea nu puteam ignora această zi de 11 decembrie, zi in care actorul împlinește frumoasa vârstă de 36 de ani.

Cum l-aș descrie eu pe Jo Dong Hyeok în câteva cuvinte? Carismatic, masculin, sincer, recunoscător pentru ceea ce este astăzi, prietenos, ușor abordabil, uneori copilăros și modest…

În viața de zi cu zi abordează o atitudine destul de rezervată și este o prezență destul de discretă, încercând să țină pasul cu realitatea, dar și cu compromisul profesiei.

În cele ce urmează vă invit să facem o trecere-n revistă a activității sale profesionale din ultimii 2 ani.

După serialul cu temă medicală Brain (브레인, KBS2), la mai puțin de 1 an, Jo Dong Hyeok s-a reîntors pe micile ecrane în „I’ll give you the stars and the moon”(별도 달도 따줄게, KBS1), alături de actorii Seo Ji Hye (49 Days, Kim Soo Ro), Go Se Won și Moon Bo Ryung, în rolurile principale. De această dată l-a interpretat pe Seo Jin Woo, un doctor cald și inocent.

Deși cele două personaje au același nume de familie (în drama medicală Brain personajul său se numea Seo Jun Seok) și ambele îmbrățișează meseria de medic, cele două posedă personalități opuse. În Brain, Jo Dong Hyeok a înfățișat un doctor neurochirurg carismatic, puternic, care are totul, mai puțin dragoste, iar în „I’ll give you the stars and the moon” a jucat rolul unui medic chirurg cald, modest, mai puțin ambițios, dar care găsește dragostea. Seo Jin Woo, în copilărie, supraviețuiește unui accident în urma căruia își pierde fratele mai mare. El nu-și poate ierta acest incident, iar tatăl său îl învinuiește constant. Din cauza acestei traume el nu-și poate exercita profesia în adevăratul sens al cuvântului și decide să renunțe la visurile mari. Printr-o întâmplare o întâlnește pe Han Chae Won (Seo Ji Hye) și viața sa se transformă.

Perioada de filmare și de difuzare a serialului „I’ll give you the stars and the moon” a fost destul de lungă (6 luni), iar rating-urile pe măsură, 30.3% pentru ultimul episod.

Scopul său este cel de a se dezvolta ca actor și de a ajunge la un nivel superior de dezvoltare mult mai mare decât cel actual.

“Nu vreau să mă gândesc la un viitor foarte îndepărtat, vreau să fiu un actor dinamic. Ca actor, mă uit la Kim Young Chul (Iris1&2, The Princess’ Man), care nu și-a pierdut pasiunea pentru actorie chiar și atunci când a înaintat în vârstă. Acesta este genul de actor care vreau să fiu” – și-a exprimat respectul față de actorul Kim Young Chul (60 de ani) care a interpretat rolul lui Seo Man Ho, tatăl lui Seo Jin Woo în drama „I’ll give you the stars and the moon”.

Pe 17 august 2012 a fost numit ambasador onorific al orașului Seul.

La începutul acestui an a acceptat o nouă provocare, cea de a participa la Sezonul 2 al reality show-ului Adrenaline (XTM Channel) alături de Han Jung Soo (Chuno, King Geunchogo), Park Gun-hyung (I do I do, Syndrome) și Lim Hyeong-joon.
Adrenaline, prin intermediul celor 4 protagoniști, a oferit de fapt un ghid de informare foarte detaliat despre camping pentru iubitorii de vacanță în mijlocul naturii. Filmările au avut loc în diferite locații, special amenajate, destinate campării, din Coreea de Sud, inclusiv Japonia. Actorii, puțin stângaci în primele episoade, au reprezentat toți oamenii obișnuiți din Coreea de Sud.

“La început nu-mi plăcea ideea de camping, dar acum îmi place “un pic “. Personal, am încercat să campez, să aranjez bagajele și să montez cortul, dar este mai greu ca niciodată. În opinia mea, campingul în sine are “puțină bucurie în el”.”
A mai adăugat: “Sincer, inițial am urât excursiile cu cortul așa că nu am știut la fel de multe lucruri cum știu acum. Am crezut că a merge într-o excursie înseamnă să te odihnești, să stai confortabil, în timp ce camparea include de fapt multe lucruri incomode, dar în viitor voi încerca să mă alătur celorlalți membri.”

În luna august a.c, alături de actorii Lee Won Jong, Jeon Hye Bin, Park Ki Woong, și alții a început filmările pentru reality-show-ul intitulat “A Heart Beats” (심장이 뛴다, SBS).


Prin procesul de transformare din celebrități în pompieri și implicit prin intermediul camerelor de filmare au încercat să transmită sentimentul de siguranță și valoarea reală a vieții. Conform presei locale, reprezentanți ai SBS au explicat că acest reality urmărește nu numai schimbarea actorilor, dar, de asemenea, nobleţea sacrificiului și respectul pentru natură.

Noul reality-show sud-coreean cunoscut și sub numele de “Beating Hearts”, realizat de SBS și lansat oficial în luna septembrie, i-a supus pe participanți la antrenamente intense și riguroase și totodată i-a expus multor pericole pentru ca aceștia să devină pompieri adevărați. Spectacolul în sine se diferențiază de alte programe tv pentru că participanții se pregătesc pentru situații de urgență, inevitabile, din viața reală care nu pot fi simulate. Echipa de producție a filmat în Busan, dar și în Suwon.
În episodul pilot care a fost difuzat pe 6 septembrie, Jo Dong Hyeok și-a exprimat nemulțumirea cu privire la instruirea obositoare. În acea zi actorii au fost instruiți la foc continuu pentru a deveni pompieri. Temperatura depășea 40 de grade, în timp ce actorii purtau costume speciale de prevenire a incendiilor, cu echipamente foarte grele care cântăreau 20 kg.
Jo Dong Hyeok a obiectat ferm cu privire la metoda de formare, iar filmările au fost suspendate pentru scurt timp. Acest fapt a iscat o serie de controverse în jurul său, însă după un moment de reflexie și scuzele de rigoare pe paginile de socializare, a revenit total schimbat, scoțând la iveală și latura sa sensibilă.

Într-un interviu recent a mărturisit: “Am învățat foarte mult și am reușit să văd multe lucruri prin intermediul acestui reality show. Acum, când aud sunetul de sirenă pot spune dacă este vorba despre un incendiu, o alarmă de salvare sau de urgență și am experimentat direct măreția pompierilor. Sper că majoritatea oamenilor să ajungă să cunoască munca grea și sacrificiul de sine al pompierilor.”

Celor 6 participanți ai emisiunii “A Heart Beats” li s-au acordat distinctii onorifice în cadrul unei ceremonii, iar Prima Doamnă a Coreei de Sud, Park Geun-hye, i-a felicitat pentru contribuția lor la promovarea profesiei de pompier.

În această perioadă este ocupat cu filmările la o nouă dramă “Inspiring Generation” (감격시대, KBS2TV) care se va difuza începând cu luna ianuarie a anului viitor.
Jo Dong Hyeok îl va interpreta pe Shinichi, membru al temutei yakuza, Il Kook Hwoi (*yakuza este cuvântul japonez care descrie membrii organizațiilor mafiote japoneze). Din presa scrisă reiese că va fi un personaj atractiv, care este mândru de naționalitatea sa.

Jo Dong Hyeok, pe pagina sa de twitter, a dezvăluit imaginea personajului său…

Acțiunea serialului va avea loc în Shanghai , China, în 1930 și va fi despre dragoste, prietenie, rivalitate și patriotism, iar distribuția este una de excepție. Mai multe detalii despre “Generation of Youth”, cunoscut și sub numele de “Age of Feelings” voi dezvălui într-o recenzie viitoare.

Până în prezent, Jo Dong Hyeok a jucat și a avut apariții speciale în peste 12 drame. S-a transpus în roluri diferite, pozitive, dar și antagonice. Pentru el genul sau rolul principal nu contează, ci diversitatea și felul în care apariția sa dă viață personajului respectiv.
“În trecut, nu știam nimic despre lume, am dorit să devin om inteligent și muncitor. Am vrut să comunic și să stabileasc relații bune cu oricine. Am primit foarte rar comentarii bune. Acum da ..”

În ceea ce privește viața sa personală a mărturisit în repetate rânduri că dorește să se concentreze asupra actoriei, lăsând la o parte alte preocupări. Vrea să fie un actor recunoscut și apreciat, iar implicarea într-o eventuală relație urmată apoi de căsătorie poate să mai aștepte. Se caracterizeaza ca fiind o persoană timidă și datorită stilului său de viață îl sperie întâlnirea cu o femeie. Consideră că sincronizarea în dragoste și implicit într-o relație este esențială. Însă circumstanțele nu i-au permis să se gândescă până în acest moment la căsătorie.

„În trecut, am întâlnit pe cineva și am vrut să se căsătoreasc, dar timpul nu părea potrivit..s-a dovedit a fi o oportunitate pierdută, astfel încât mi-e frică să mă îndrăgostesc din nou și totul este greu..”

„În cazul în care există acea femeie, îi voi oferi luna și stele de pe cer. O femeie care să renunțe la încăpățânare și care se poate schimba de dragul meu. Desigur, mă voi schimba și eu de dragul ei.”

Pe 9 decembrie, agenția de impresariat NamooActors a publicat pe pagina oficială de Facebook câteva poze cu Jo Dong Hyeok de la întâlnirea pe care a avut-o cu fanii cu ocazia zilei sale de naștere. Datorită programului încărcat petrecerea a avut loc cu câteva zile înainte, iar atmosfera acesteia a fost una plăcută, caldă și prietenoasă. Este un actor căruia îi place să țină o legătură strânsă cu fanii și le este mereu recunoscător.

Despre comunicarea sa cu fanii pe pagina sa de Twitter: “Uneori, există fani care întreabă sau cer sfaturi cu privire la viață, iar eu spun doar ceea ce gândesc. Le spun că dacă fac forțat ceea ce nu le place, vor regreta și îi îndemn să facă ce vor. Nu doar pentru că sunt încă tineri, există mai multe șanse, le explic politicos .”

Dacă doriți să-i transmiteți personal o urare cu ocazia zile sale de naștere, o puteți face scriindu-i pe contul său oficial de twitterhttps://twitter.com/chodonghyuk

Eu îi urez un călduros La mulţi ani!”, îi doresc multe realizări, mult succes în carieră, numai roluri pe măsura calităților sale și să nu se schimbe niciodată ~^^

조동혁씨, 생일 진심으로 축하합니다! 항상 좋은 일만 가득하세요 ~~^^

Mii de mulțumiri prietenei mele din Egipt, Amany, pentru sprijinul oferit la realizarea acestei recenzii aniversare. Având în vedere absența articolelor în limba engleză nu cred că aș fi reușit să adun atâtea informații prețioase fără ajutorul ei, mai ales declarații ale actorului din presa scrisă.

Surse: wiki.d-addicts.com, kdramastars.com, hancinema.net, viki.com, mwave.interest.me/enewsworld, tenasia.com, naver.com, asianwiki.com, namooactors.com/star/jodonghyeok/, facebook.com/namooactors

Despre Claudia B. [KF]

Claudia B. [KF]

Claudia B. s-a născut în 1980, în oraşul Constanta. Licenţiată în Psihologie la Universitatea “Titu Maiorescu”, Bucureşti, a participat la diferite workshopuri şi seminarii formative în acest domeniu. Pasiunea pentru Coreea, ca ţară şi tot ceea ce reprezintă aceasta ca un întreg a venit odată cu serialele difuzate la televizor.

Browse Archived Articles by Claudia B. [KF]

19 comentarii

There are currently 19 comentarii on Happy Birthday, Jo Dong Hyeok!. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. La Multi Ani!! Frumos, Clau!! Vedeta ca el mai rar…E asa prietenos si comunicativ…chiar pare o dulceata de om. E printre putinii care discuta cu fanii pe Twitter…
  Foarte interesante detaliile mai picante din recenzie…:)

 2. La multi ani!!! Am avut o tentativa de a urmari Yaksha dar am renuntat…:( Sper sa-l urmaresc candva!

 3. Claudia B. [KF]

  Doar noi: 3? :)
  @Mishule, multumesc pt aprecieri!
  @ana, ai putea urmari si altceva in afara de Yaksha…sunt si alte roluri care-l scot in evidenta :)

  • Ma refeream la el, la actor, nu la Yaksha :)

  • Youth Generation pare interesant, am vazut ca vor juca multi actori cunoscuti!

   • Claudia B. [KF]

    Da, f multi! Voi scrie o recenzie…Se pare ca acest serial a fost deja cumparat de tv din US, Tailanda si Singapore :)

    • Chiar? N-am stiut asta…oricum, pare promitator, si mi-ar placea sa urmaresc un serial din perioada respectiva, n-am facut-o pana acum!

     • Claudia B. [KF]

      Nici eu…Desi Basketball pare a fi cam din aceeasi perioada, daca nu ma insel…

     • Da, asa e, Basketball e din perioada ’40, Gaksital din ’30 :) Or mai fi si altele?

    • Astept recenzia :)

 4. La multi ani!

 5. La Mulţi Ani!! Cu puţină întârziere, eu încă nu l-am văzut în niciun serial dar sper să îl văd în curând :) p.s. Ieri a fost şi ziua tatălui meu.

  • Claudia B. [KF]

   @Ioneladongyi La multi ani si tatalui tau!

  • La multi ani tatalui tau,Ionela!

   • Vă mulţumesc mult, a împlinit 50 de ani :)

    • Ionela,transmite-i tatalui urarile noastre de La Multi Ani!!! ,ale mele cu ceva intarziere..:*:*:*

 6. Happy Birthday, Jo Dong Hyeok!
  Felicitari pt articol, Claudia!

  • Claudia B. [KF]

   Multumesc Andreea, multumesc si pt urari :)

Leave a Comment