koreafilm

Cântec de iarnă – episoadele 15 şi 16

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Povestea, Recenzii Koreafilm, Winter Sonata

Tagged: , , ,

1

Published on decembrie 14, 2013 with 2 comentarii

de Dana Ivancea


Jun-Sang şi-a revenit destul de repede, chiar recăpătându-şi memoria pierdută cu mult timp în urmă, pe când mergea să o întâlnească pe Yu-Jin. Şocaţi de veste, prietenii comuni ai lui Yu-Jin şi Jun-Sang nu şi-au putut exprima în cuvinte minunea trăită de acesta. Singura care a crezut cu tărie în el, este Yu-Jin, care-i este aproape, tot timpul. Cea mai supărată pe faptul că Jun-Sang şi-a recăpătat memoria este Chae-Lin, care plânge după Min-Hyung, dispărut odată cu apariţia lui Jun-Sang. Jin-Suk şi Yong-Kuk se vor vedea în imposibilitatea de a-şi ajuta prietenii aflaţi în dificultate şi neputând face mare lucru rămân în expectativă. Sang-Hyuk o va aştepta pe Yu-Jin în faţa locuinţei ei, de unde vor pleca împreună să vorbească despre sentimentele şi relaţia lor rămasă undeva, blocată la mijloc de drum, şi vor hotărî să încheie aici, ceea ce începuse.

Sang-Hyuk pleacă primul de la cafeneaua unde stătuse cu Yu-Jin, şi parcă blocat în intersecţie, rememorează toate clipele frumoase trăite împreună cu aceasta. Ajuns acasă, le spune părinţilor că nu se mai căsătoreşte cu Yu-Jin, deoarece nu o mai iubeşte…evident că asta era doar o minciună pentru a scăpa de alte explicaţii. Mama lui Jun-Sang îi povesteşte puţin despre iubirea ei din tinereţe, despre drumul pe care l-a urmat în viaţă după ce a fost părăsită de cel pe care-l iubea necondiţionat. După ieşirea din spital, Jun-Sang se mută în casă nouă fiind ajutat de Yu-Jin în decorarea acesteia. Fostul diriginte al celor şase prieteni soseşte în Seul şi-i convoacă pe toţi la o băutură pentru bună revedere şi pentru a-şi împărtăşi bucuria primirii titlului de „Profesor emerit”, după ani de muncă la catedră. Profesorul le dă de asemeni şi sfatul să treacă peste problemele dintre ei şi să rămână în continuare prieteni buni şi devotaţi.

La această întâlnire, după plecarea profesorului, a lui Chae-Lin şi a lui Sang-Hyuk, Yong-Kuk se va îmbăta şi-i va reproşa lui Jun-Sang faptul că nu-şi aminteşte nimic despre ei, decât de Yu-Jin…faptul că i-a cunoscut şi le-a făcut greutăţi în liceu, că au suferit după moartea lui, la fel ca Yu-Jin. După reproşurile lui Yong-Kuk, Jun-Sang se hotărăşte să se întoarcă în timp, folosindu-se de memoria lui Yu-Jin. Pe un ponton de pe lacul Choonchun, aceasta îi va mărturisi că nu-l iubeşte numai pe Jun-Sang, şi că nu o interesează dacă îşi va aminti ceva sau nu, ci îl iubeşte pe omul din faţa ei. Cu mintea încă în dezordine, printre drumuri în interesul serviciului, Jun-Sang îşi aminteşte frânturi din trecutul său, referitor la mănuşile pe care trebuia sa i le înapoieze lui Yu-Jin. O sună pe mama lui şi o întreabă dacă a mai păstrat lucrurile de când a avut accidentul. Pianista Kang Mi-Hee îi răspunde că le-a păstrat şi merge împreună cu Yu-Jin să-i înapoieze mănuşile pe care le găseşte chiar în buzunarul hainei, purtată de el în momentul accidentului.

De asemeni îşi aminteşte de locul unde trebuia să se întâlnească cu Yu-Jin şi ce vroia să-i spună pe data de 31 decembrie seara…anume, că o iubeşte. În timp ce amintirile lui Jun-Sang se apropie tot mai mult de el, mama lui Yu-Jin care merge la studioul unde lucrează Sang-Hyuk, se întâlneşte întâmplător cu mama lui Jun-Sang, şi se salută. Astfel află pianista Kang Mi-Hee, că femeia în compania căreia se afla Sang-Hyuk este mama lui Yu-Jin, soţia fostului ei iubit. Vădit deranjată de cele descoperite doreşte să vorbească cu fiul ei, Jun-Sang, dar nu găseşte momentul prielnic. Jun-Sang face cumpărăturile împreună cu Yu-Jin, pentru aniversarea zilei sale de naştere, aşa cum nu şi-a aniversat-o vreodată. Yu-Jin o va ruga pe Jin-Suk să vină acasă la Jun-Sang să-l sărbătorească împreună, prin intermediul lui Jin-Suk toţi prietenii vor afla. Primul care va ajunge acasă la Jun-Sang va fi chiar rivalul său, Sang-Hyuk, care-i va spune lui Jun-Sang că părinţii lor se cunosc din vremea liceului. Prezenţii la petrecerea zilei de naştere a lui Jun-Sang au fost, directorul Kim, colega lui Yu-Jin, Jung-Ah, Jin-Suk şi Yong-Kuk.

După terminarea petrecerii, Jun-Sang sfătuit de Yu-Jin, va trece pe la magazinul lui Chae-Lin pentru a sta de vorbă cu ea, dar aceasta nici nu vrea să audă de Jun-Sang, ci numai de Min-Hyung care crede că a iubit-o doar pe ea. Neînţelegerile dintre Sang-Hyuk şi mama sa se accentuează în fiecare seară, dar tatăl său îi vine în ajutor, consolându-l pentru suferinţa şi deznădejdea sa în dragoste, în schimb, din discuţie în discuţie, află că Min-Hyung este Jun-Sang, iar pianista Kang Mi-Hee este mama acestuia. Neliniştit de cele aflate, tatăl lui Sang-Hyuk, o va căuta pe mama lui Jun-Sang, ca să afle dacă nu cumva fiul ei este şi fiul lui. Întâmplător acesta se întâlneşte cu Jun-Sang şi stau de vorbă despre posibilul tată al tânărului. Seara, Yu-Jin însoţită de Jun-Sang vor ieşi la o plimbare, şi vor poposi pentru un timp într-o biserică unde se vor ruga, şi unde Jun-Sang îi va mărturisi lui Yu-Jin că o iubeşte, cerând-o în căsătorie.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

2 comentarii

There are currently 2 comentarii on Cântec de iarnă – episoadele 15 şi 16. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. si cum adevarul intotdeauna iese la iveala, iar minciuna are picioare scurte….dupa cum va dati seama unele dintre personajele noastre sunt foarte triste pentru fericirea pe care o traiesc cei ce se iubesc din suflet,…..Yu-Jin si Jun-Sang….trebuie sa urmariti devine mai palpitant….problemele nu raman nerezolvate …dar totusi povestea de dragoste continua…vizionare placuta!

  2. Episoade din ce in ce mai captivante! Multumesc pt rezumate, Dana!

Leave a Comment