koreafilm

Happy Birthday, Song Hye Kyo!

Written by koreafilm. Posted in Actori, Portrete, Recenzii Koreafilm

Tagged: , ,

Song Hye Kyo 1 620

Published on noiembrie 22, 2013 with 8 comentarii

de Andreea Ciucă

Astăzi, 22 noiembrie, sărbătorim ziua de naştere a actriţei Song Hye Kyo, născută în anul 1981. Lorraine Song este numele ei englezesc, iar prietenii o mai numesc Woodpecker, Hejgyo, Yookgyo sau Hakkyo. Şi-a desăvârşit educaţia la Liceul de fete Sook Myung, apoi la Eun Kwang, iar în final la Universitatea Se Jong, departamentul de Arte Majore. Este actriţă şi model şi face parte din Agenţia United Artist.

Printre hobby-urile sale se numără realizarea goblenelor, colecţionarea de parfumuri, călătoriile, patinajul şi înotul.

Song Hye Kyo şi-a făcut debutul în industria divertismentului în anul 1996, la doar 15 ani, când a câştigat premiul întâi la SungKyung Smart Model Contest (o companie cu uniforme şcolare). Nu a trecut mult timp şi ea a apărut în drama ”Merry Morning”. De atunci, ea a apărut în diferite drame şi sitcom-uri, precum:

 • „First Love”(KBS2, 1996)
 • „Six Siblings”(MBC, 1998)
 • „One of a Pair/ Partner” (SBS, 1998)
 • „Parade”(SBS, 1998)
 • „Deadly Eyes”(SBS, 1998)
 • „White Night 3.98”(SBS, 1998)
 • What Do You Think of Me”(SBS, 1998)
 • „Sweet Bride”(SBS, 1999)
 • „Soonpoong Clinic”(SBS, 1998)

Chiar şi aşa, anul 2002 i-a adus actriţei popularite, căci atunci a jucat în drama KBS ”Autumn in My Heart” alături de Song Seung Heon şi Won Bin. În 2001, joacă în drama SBS ”Guardian Angel” şi MBC ”Hotelier”. De atunci, a primit roluri în drame ca:

 • „All In” (SBS, 2003), alături de Lee Byung Hun
 • „Shining Days”(SBS, 2004)
 • „Full House”(KBS, 2004), alături de cântăreţul Rain
 • „The World That Thae Live In” (KBS2, 2008)

În 2010, ea a primit un rol în „Camellia”. Fiecare episod este plasat în trecutul, prezentul şi viitorul oraşului Busan, Coreea de Sud. În segmentul final al filmului Love For Sale, Song şi Kang Dong Won au interpretat rolurile unor iubiţi care îşi uită amintirile unul despre celălalt, lucru care îi conduce spre un destin fatal.

Considerată una dintre cele mai frumoase femei ale Coreei, spre sfârşitul anului 2011, Song a realizat albumul cu fotografii Song Hye-kyo’s Moment , care a fost în ales în top de fotografi din Atlanta, New York, Buenos Aires, Patagonia, Paris şi Brasilia.

În acelaşi an, a devenit prima actriţă asiatică ce a semnat un contract cu Agenţia Mondială Franceză Effigies , pavând calea unei posibile intrări a ei pe piaţa europeană. În 2012,  a realizat un volum de fotografii şi eseuri, numit It’s Time for Hye-kyo.

Actriţa a primit şi un rol principal în ”The Gradmaster”, un film chinezesc al directorului Wong Kar-Wai despre învăţătorul de kung fu al lui Bruce Lee, Ip Man. Pentru acest film, Song Hye Kyo a învăţat cantoneza şi artele marţiale.

În acest an, Hye Kyo a jucat în drama SBS ”That Winter, The Wind Blows”. Serialul reprezintă un remake al dramei japoneze „Ai Nante Irane Yo, Natsu” (“I Don’t Need Love, Summer”) din 2002. Rolul ei din melodramă a fost acela al unei moştenitoare oarbe, rol opus caracterului intrerpretat de  Jo In Sung (un bărbat ce pretindea a fi fratele ei, care în realitate murise de ceva vreme). Ea a mai jucat aici alături de Kim Bum, Jung Eun Ji şi Bae Jong Ok.

Jo In Seong a evaluat-o pe colega sa, spunând că este o femeie extraordinară, foarte frumoasă, concentrată, generoasă şi profesionalistă. De asemenea, a mărturisit că diferenţa de înălţime dintre ei a făcut ca să arate şi mai bine împreună, el fiind foarte înalt, ea mignionă, iar el să pară protectorul ei.

Song Hye Kyo împreună cu actorul Jo In Sung

În luna iunie, actriţa a început să filmeze pentru filmul directorului chinez John Woo „The Crossing” . Proiectul fusese anunţat la Festivalul de Film de la Cannes din 2008, anulat în 2009 şi s-a revenit la el în 2011. Filmul are la bază povestea originală a coliziunii vaporului Taiping, urmată de poveştile de dragoste a şase personaje în Taiwan şi Shanghai în anii ’30.Song interpretează rolul unei femei născute într-o familie în industria finanţelor.

Şi, pentru că Song Hye Kyo este o actriţă şi un model de succes, nu puteau să lipsească premiile:

 • 2008 KBS Drama Awards: Best Couple with Hyun Bin in The World That They Live In”
 • 2007 6th Korean Film Awards: New Best Actress for “Hwang Jin Yi”
 • 2004 KBS Drama Awards: Excellence Award for ”Full House”
 • 2004 KBS Drama Awards: Best Couple with Bin
 • 2004 KBS Drama Awards: Popularity Award
 • 2003 SBS Drama Awards: Best Actress for ”All In”
 • 2003 SBS Drama Awards: Top 10 Memorable Actors
 • 2001 CE TV Awards: Asia Teens-Entertainer World Song Awards and Best Korean Star
 • 2001 37th Baeksang Art Awards: Popularity Award for TV part
 • 2000 KBS Drama Awards: Photogenic Award for Autumn Tale
 • 2000 KBS Drama Awards: Most Popular Actress Award for ”Autumn Tale”
 • 1998 SBS TV Awards: Best Newcomer Award for ” Soonpoong Clinic”
 • 1996 Model Talent Management Contest: First Prize

Despre viaţa personală a actriţei ar mai fi totuşi câteva lucruri de spus, şi anume, era foarte bolnavicioasă la naştere, unul din doctori spunându-i familiei că nu va supravieţui. Printr-un miracol, ea a scăpat, iar părinţii i-au înregistrat naşterea pe 26 februarie 1982 (în locul zilei de naştere actuale). Unul din profesorii de la liceu a descris-o ca având „un caracter vesel, se înţelegea bine cu prietenii şi a fost mereu într-o dispoziţie bună”.

În 2003, ea a început să se întâlnească cu actorul Lee Byung Hun, în timp ce ambii filmau pentru ”All In”. Relaţia lor s-a destrămat în 2004, generată de atenţia mass-mediei şi a bârfelor. Song Hye Kyo a avut o relaţie şi cu Hyun Bin după terminarea dramei „The World That They Live In”, dar după câteva luni cei doi s-au despărţit.

În februarie 2012, Song a depus o mărturie de defăimare împotriva a 41 de utilizatori ai internetului, întrucât aceştia au răspândit zvonuri false despre ea. După o investigaţie a Agenţiei Metropolitane de Poliţie a oraşului Seul, procurorii au învinuit 24 de persoane în iulie 2013.

Song Hye Kyo este una dintre cele mai faimoase actriţe, lucru ce aduce cu sine nenumărate pictoriale şi apariţii în reclamele tv, fiind reprezentanta unor branduri cunoscute, precum: Laneige, Levi’s Lady Style, Etude House, Whitea, Aritaum, Innisfree, Roem, McDonalds Ice Cream, Nintendo DS Animal Crossing, FHM şi Vivien Bra.

Pentru a promova noua linie de cosmetice a mărcii Laneige, actriţa şi-a făcut debutul şi în muzică, colaborând cu John Park de la  Superstar K2. Melodia Switch: Be White a fost realizată în martie 2012, împreună cu un video.

De asemenea, în acest an Hye Kyo a pozat pentru reviste de renume ca :

 • High Cut

 • Harper’s Bazaar China

 • Harper’s Bazaar Coreea

 • Elle

Pe 16 noiembrie, Song Hye Kyo a participat la a doua etapă a festivalului de dramă de la Daejeon, “2013 APAN Star Awards”, care s-a ţinut la Univesitatea Naţională Chungnam. Ea a plecat acasă cu Marele Premiu pentru rolul moştenitoarei oarbe Oh Young, din drama “That Winter The Wind Blows“.
În momentul primirii premiului, actriţa a mărturisit: “Anul trecut, am început să filmăm primul episod al “That Winter The Wind Blows” exact când începuse să se răcorească vremea. Acum, că stau aici, îmi e dor de platoul de filmare. Acel moment a fost foarte preţios pentru mine. În special vreau să le mulţumesc celor care ne-au urmărit! Am primit mult ajutor din partea lor.”
Hye Kyo a purtat o rochie de seară albă, lungă, care îi etala perfect frumuseţea şi strălucirea.

Eu îi doresc multă sănătate şi succes în carieră! Happy Birthday, Song Hye Kyo!!! ^_^


Surse: DramaWiki, Wikipedia, Facebook, AllKpop, Soompi

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

8 comentarii

There are currently 8 comentarii on Happy Birthday, Song Hye Kyo!. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Inca o data, ii spun “Happy Birthday, Song Hye Kyo!!!”:)

 2. La multi ani! E foarte frumoasa! Eu am urmarit-o in The World they live in si That winter si mi-a placut cum a jucat, mi se pare a fi in domeniul ei.

  • Asa este! Eu am vazut-o doar in That Winter The Wind Blows, dar m-a convins cu talentul ei, astfel facand parte din actritele mele favorite!Si asa am hotarat sa scriu un articol despre ea!

 3. La Mulţi Ani!!

 4. ce frumoasa este…si talentata nu mai zic. La multi ani!

 5. Frumoasa este,talentoasa este (am vazut io in All Inn ),La multi ani si sa devina o stea adevarata nu o nova!

 6. La Multi Ani! Multumim Deea , pentru articol!!!:*

Leave a Comment