koreafilm

6 super kdrame bune de urmarit (2)

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Noutati, Recenzii, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , , , , ,

1

Published on noiembrie 11, 2013 with 10 comentarii

de Celine_blue


Dacă în prima parte v-am prezentat 3 drame care au în comun în special fantezia şi dramele din sufletele personajelor, în partea a doua, cele 3 drame pe care mi-am propus să vi le descriu au în prim plan lupta pentru putere, unde influenţa financiară şi politică sunt mai importante decât relaţiile de familie şi viaţa personală a fiecărui personaj în parte.

Prima dramă ce doresc s-o prezint este „Her Legend” (Her Myth/Bag Story):

Canalul unde a fost difuzată: jTBC,
Număr episoade: 20,
Rating: această dramă, are un rating special. Ratingul de la Jtbc este calculat exclusiv pentru dramele difuzate la acest canal de televiziune şi nu comparativ cu celelalte drame difuzate în aceleaşi perioade la alte televiziuni.  jTBC fiind un canal greu de accesat de orice cetăţean din Coreea. Episodul 1 a început aşadar cu un rating naţional de 0,70 iar pe parcursul dramei ratingul urcând semnificativ, în felul acesta ultimul episod având un rating naţional de 3,30,
Perioada în care a fost difuzată: 5 august- 8 octombrie în zilele de Luni şi Marţi,
Genul dramei: Romance, Family,
Regizor: Lee Seung-Ryeol (Summer Beach, Save the Last Dance with me),
Scenarist: Kim Jung-A,

Distribuţia principală: Choi Jung-Won (Brain, The Kingdom of The Winds, The Kind and I, Famous Princesses, All In) în rolul lui Eun Jung-Soo, Kim Jeong-Hoon (I Need Romance, With Amusement) în rolul lui Do Jin-Hoo, Son Eun Seo (May Queen, Love Rain, Myung Wol the Spy) în rolul lui Kim Seo-Hyun/Eun Kyung-Hee, Park Yoon-Jae (Faith, New Tales of Ginsaeng) în rolul lui Kang Min-Ki.

La vârsta de 9 ani, Eun Jung-Soo o fetiţă pozitivă şi luminoasă, locuieşte cu mama sa chiar dacă ştie că nu are tata şi nici rude apropiate.

Într-o zi, mama lui Jung-Soo este diagnosticată cu cancer la ficat fiind totodată inştiinţată de doctor că nu mai are mult de trăit, aşa că decide să-şi ia fiica şi să meargă după prima sa dragoste pentru a-i lăsa copilul în îngrijire, dar atunci când ajunge să-l vadă nu are curajul să se întâlnească faţă în faţă cu el şi se ascunde.

După moartea mamei sale, ea rămâne la un unchi care din punct de vedere financiar are o situaţie extrem de grea şi pe deasupra şi o soţie rea, fără suflet.

Timpul trece şi Jung-Soo datorită unei circumstanţe nu tocmai plăcută, cunoaşte o femeie care îşi doreşte foarte mult un copil dar nu poate avea. După un timp, decide împreună cu soţul ei să o adopte pe micuţa Jung-Soo, dar soţia unchiului său împreună cu vara sa pun la cale un plan şi în locul lui său este adoptată vara sa Kyung-Hee.

Jung-Soo este un elev exemplar iar visul de a ajunge un bun designer de poşete o face să studieze din greu. Cu timpul ajunge să-şi ia o slujbă pe o perioadă determinată de câteva luni, la o cunoscută companie de accesorii (genţi de toate categoriile) unde îi cunoaşte pe Do Jin-Hoo şi Kang Min-Ki care se vor îndrăgosti de ea.

Tot în această companie lucrează şi vara ei, având o funcţie destul de înaltă şi sub un alt nume. Cu timpul descoperă tot adevărul pe care vara şi mătuşa sa îl ascund de ani de zile…

A doua dramă pe care vreau să v-o prezint este „Emperor of Gold” (The Golden Empire):

Canalul unde a fost difuzată: SBS,
Număr episoade: 24,
Rating: la nivel naţional drama a avut o medie de 10 şi în Seul de 12,
Perioada în care a fost difuzată: 1 iulie – 17 septembrie în zilele de Luni şi Marţi,
Genul dramei: Political, Thriller, Melodramă, Acţiune, Family,
Regizor: Jo Nam-Kook (The Chaser, City of Glass),
Scenarist: Park Kyung-Soo (The Caser),

Distribuţia principală: Ko-Soo (Marrying a Millionaire, Love 911) în rolul lui Jang Tae-Joo, Lee Yo-Won (Horse Doctor, 49 Days, Queen Seondeok, Bad Love) în rolul lui Choi Seo-Yoon, Son Hyun Joo (The Chaser, Take Care of Us, Captain, Swallow the Sun, Tazza) în rolul lui Choi Min Jae.

Seria este o saga a mai multe generaţii, care acoperă un interval de douăzeci de ani între 1990-2010, şi urmăreşte o familie de chaebol care se ridică (construind un imperiu) din ruinele anilor 1990 când a fost o criză financiară care a făcut ravagii atât de mult în economia coreeană, imperiu ce devine un conglomerat de top la nivel naţional şi nu numai. Acţiunea dramei prinde trei oameni într-o luptă pentru putere şi controlul acestui imens imperiu chaebol…

http://www.youtube.com/watch?v=QVJbbspzEa8

A treia dramă şi ultima din acest articol este „Goddess of Marriage”:

Canalul unde a fost difuzată: SBS,
Număr episoade: 36,
Rating: la nivel naţional ratingul a fost de 10 şi în Seul de 12,
Perioada în care a fost difuzată: 29 iunie – 27 octombrie în zilele de Sâmbătă şi Duminică,
Genul dramei: Family, Romance, Melodramă, Comedy,
Regizor: Oh Jin-Seok,
Scenarist: Jo Jung-Sun,

Distribuţia principală: Nam Sang-Mi (Lights and Shadows, Invincible Lee Pyung Kang, Gourmet) în rolul lui Song Ji-Hye, Kim Ji-Hoon (Flower Boy Next Door, Empress Chun Chu) în rolul lui Kang Tae-Wook, Lee Sang-Woo (Horse Doctor, Feast of the Gods) în rolul lui Kim Hyun-Woo.

Acestă dramă descrie viaţa a patru femei aflate în diferite stagii ale căsătoriei, ce au valori diferite, filosofii diferite despre iubire, dar care toate încearcă să-şi găsească adevărata dragoste şi să aibe o căsătorie aşa cum şi-o doresc.

Song Jin-Hye, este o frumoasă tânără scriitoare, colaboratoare a unui post de radio, are un suflet sensibil şi visează de mică la o iubire ideală dar ajunge să fie implicată într-un triunghi amoros cu doi tineri – arhitectul Kim Hyun Woo şi procurorul Kang Tae Wook.

Hong Hye Jung, este mama a două fetite drăguţe care şi-a dorit extrem de mult să lucreze ca şi crainic de televiziune,  este căsătorită cu fratele mai mare a lui Tae Wook şi este forţată să menţină întotdeauna apariţii extrem de rafinate aşa cum se pretinde de la o noră Cheongdam-dong.

Song Ji Sun, este sora mai mare a lui Hye-Jin (care de altfel a fost ca o mamă pentru aceasta) şi este o supermamă a trei copii care domneşte peste soţul ei blând. Este o fire puternică şi în acelaşi timp o fire sensibilă ce îşi doreşte o familie unită şi fericită.

Kwon Eun Hee, este de asemenea o soţie şi mamă care brusc descoperă că soţul ei o înşeală cu o colegă de serviciu.

Cum vor înfrunta şi rezolva problemele, prin care trec cele patru femei puteţi afla numai urmărind drama.

În încheiere doresc să vă urez vizionare plăcută a tuturor celor 6 super kdrame şi sper să vă placă dacă nu toate măcar o bună parte dintre ele ^_^

Surse: koreandrama, asianwiki, wikipedia, allkoreandrama

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

10 comentarii

There are currently 10 comentarii on 6 super kdrame bune de urmarit (2). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Multumesc pt prezentare, Celine! Spre rusinea mea, nici pe acestea nu le-am vazut, dar sper ca intr-o zi sa reusesc.

 2. Mulţumim pentru prezentare Celine, nici eu am văzut nicio dramă dar sper să reuşesc să le văd într-o zi :)

 3. Nu le-am vazut pana acum, nu cred ca le voi vedea curand.Sunt adepta filmelor istorice.

 4. Buna…..singura pe care o stiam era Her legend, care e subtitrata in romana pe blogul lui Atanase….dar oricum frumoasa recenzie!!!:*:)

 5. Din cele 6 seriale propuse am urmarit 3: I Hear You Voice, Shark si Who Are You, nu am vazut Goddess Of Marriage si am inceput pe celelalte doua dar le-am abandonat deoarece nu m-au captivat suficient. Recomand cu caldura I Hear Your Voice, dupa parerea mea cel mai bun din cele 6, Shark si Who Are You m-au cam dezamagit…
  Probabil ati auzit si despre acestea dar merita vazute: Master’s Sun, Good Doctor si Two Weeks!

 6. E super.Multumim!Eu am vazut: I hear your voice si Shark.dar i hear your voice il recomand.E superb!!!

 7. Mie imi place foarte mult o melodie din ost-ul Emperor of gold. Am descoperit-o acum vreo 2 luni si de atunci nu trece zi fara sa o ascult :)) Asta e:
  https://www.youtube.com/watch?v=0ynLOCCNXwQ

 8. Scuze, dar nu este Empire of gold titlul ?

 9. superb…cred ca ma inscriu la vizionarea primei drame “Her Legend”. Multumesc…

 10. multumesc foarte mult pentru recenzie

Leave a Comment