koreafilm

Song Il Kook – IRON MAN

Written by koreafilm. Posted in Actori, Portrete, Recenzii utilizatori

Tagged: , , , , , , , , , ,

1239950_497945573629173_671859823_n copy

Published on septembrie 23, 2013 with 13 comentarii

Să vorbeşti despre Song Il Kook este destul de complicat deoarece el însuşi este o persoană cu multiple talente, pe care şi le-a dezvoltat în decursul anilor într-un mod superb! Despre Song Il Kook – actorul s-a vorbit şi se vorbeşte mereu, căci rolurile sale extraordinare merită din plin toate laudele; despre Song Il Kook – fotograful, cu a sa minunată obsesie a pozelor pe platourile de filmare, iar se vorbeşte laudativ, pe bună dreptate; despre Song Il Kook – tatăl de tripleţi iar se vorbeşte din ce în ce mai mult, mai ales când apare pe net şi câte-o poză de felul acesta:

Văzând această poză ne amintim, însă, de Song Il Kook – sportivul, despre care se vorbeşte mai puţin sau deloc. E unul din vicepreşedinţii Federaţiei Coreene de Triatlon – sport olimpic aşadar, care i-a adus printre altele şi marea cinste de a purta flacăra olimpică în 2008, în drum spre Beijing, printr-un Seul tulburat de protestatarii anti-chinezi şi înţesat de patrule de poliţie:

Dar cum a ajuns Prinţul SIK pe această culme atât de diferită de actorie?
El însuşi o recunoaşte, mai în glumă, mai în serios, că s-a apucat de sport deoarece are tendinţa de îngrăşare moştenită de la mama sa, actriţa Kim Eul Dong. Trebuia să facă ceva, deoarece îi place să mănânce şi se îngraşă şi cu aer (şi câţi dintre noi nu trec prin aceste frustrări?). La o înălţime de 1,85 m a avut la un moment dat peste 100 kg! A pus piciorul în prag, a trecut pe dietă vegetariană şi s-a apucat serios de sport; nu că până atunci stătuse degeaba! A practicat de toate: ski (a devenit si monitor autorizat pe pârtiile coreene), patinaj pe rotile, mountain bike…

…alergare (a terminat şi maratonul în câteva rânduri)…

… înot, călărie (de călărie s-a apucat înainte de filmările la „Împăratul Mării”, dar foarte mult a exersat în „Jumong” călăria şi tirul cu arcul – şi cine nu cunoaşte abilităţile extraordinare ale prinţului Jumong / Song Il Kook la tir cu arcul şi călărie, mai ales în scene ca aceasta, filmată fără dublurile obişnuite la alţi actori de sageuk? SIK – cascadorul, un actor iubit de regizorii de drame istorice!)

Însă dragostea sa cea mare rămâne triatlonul, îmbinarea perfectă de înot (1.500 m în apă liberă), ciclism (40 km) şi alergare (10 km), sport prin care orice bărbat adevărat îşi demonstrează sieşi rezistenţa şi voinţa. De prin anii 2005-2006 participă adesea la concursurile naţionale şi internaţionale, cupele continentale organizate în Coreea de Sud, etc., prezenţa lui fiind solicitată şi apreciată de organizatori deoarece numele său şi charisma de megastar atrag oamenii spre sport. Face frecvent reclame cu şi despre sport, triatlon mai ales, promovând această disciplină şi sportul în general în rândul tinerilor coreeni (şi-a convins inclusiv unii parteneri din filme să participe la câteva competiţii) şi de curând, în august acest an, a fost nominalizat ambasador al sportului de către o prestigioasă fundaţie pentru tineri din SK. Anul trecut (2012) a participat în calitate de antrenor de triatlon la emisiunea „Qualification of Men” – Sezonul 2 a canalului KBS, cu un succes extraordinar (vezi http://www.dailymotion.com/video/xu1mre_qom-with-song-il-kook-19aug2012-1of4-e-sub_travel şi următoarele), iar în vara acestui an a filmat documentarul „Healing Tour” în insula Jeju – reclamă la firma de echipamente sportive PRADO, prin care şi-a împlinit şi un vis mai vechi, anume canotajul (pe lângă alte sporturi extreme în aer liber):

(vezi şi documentarul cu Ro-subs http://www.youtube.com/watch?v=Q1fxEfTfm3g)

Ce să mai spunem? Song Il Kook aka Iron Man, triatlonist cu experienţă, a participat deasemeni anul trecut şi în această toamnă la Cupa Veteranilor – Incheon, trecând fără probleme linia de sosire după un parcurs standard de 1.500 m înot în ocean, 40 km ciclism pe şosea şi 10 km alergare:

Dorinţa sa mărturisită este de a-şi lua cei trei băieţi şi soţia la plimbare cu bicicleta în natură, iar până mai cresc copiii, tăticul lor participă la competiţii alături de sute de sportivi coreeni de toate vârstele.

Cu adevărat Iron Man!!

Gabriela Vlad – Preşedinte Fan Club Song Il Kook România

NR: Acest articol este in afara concursului

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

13 comentarii

There are currently 13 comentarii on Song Il Kook – IRON MAN. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. O excelenta CARTE DE VIZITA !
  Toata admiratia pentru Omul Talentat, Modest , Hotarat si Determinat in tot ce face !
  LA MULTI ANI SONG IL KOOK !

 2. Multumim pentru articol Gabriela, e foarte bine documentat
  e foarte greu sa scrii despre un astfel de actor si om, sunt munti de informatii si are o viata super activa, in multe domenii.

 3. Multumesc, Gabi Vlad, multumesc KoreaFilm!

 4. Un minunat articol!!!, Felicitari si multumim pentru informatii! Multe dintre ele nu le stiam……un adevarat IRON MAN…..:*:*

 5. Carina T. [KF]

  multumesc si eu, Gabi
  desi am scris mult despre el, nu e niciodata suficient
  tu ai reusit sa surprinzi foarte bine inclinatia sa catre sport si nu numai

 6. Ca sa se inteleaga mai bine ce inseamna Iron Man, nu eu am inventat porecla asta, ci este chiar denumirea probelor de triatlon “hard”, pe distantele non-olimpice de 3.800 metri inot, 180 km ciclism si 42,2 km alergare, fara pauza intre ele. Mai multe amanunte aici http://www.ironmanromania.ro/race-info/mId63#.UkBN1H9MeMo
  In zona Asia-Pacific cea mai cunoscuta competitie de Iron Man e cea din Hawaii, care aduna concurenti din toata lumea. Nu stiu ca SIK sa fi participat la vreo asemenea competitie, dar cunoscandu-i firea (atat cat poate fi cunoscuta, evident) sunt sigura ca a raspuns afirmativ provocarii. In orice caz ziaristii sud-coreeni l-au poreclit demult pe SIK “Iron Man” – partial pentru ca e triatlonist cu experienta, partial si pentru harnicia de pe platourile de filmare, unde nu renunta la filmarea unei scene pana nu-i “iese” la fix, lucru ce poate dura ore in sir fara pauza.

 7. Super articol Gabi <3 . Multumim foarte mult pentru informatii (multe dintre ele nu le stiam :) ) SIK merita toata iubirea si respectul nostru pt ceea ce face.

 8. E normal sa fie perfectionist in tot ce face, el este REGELE cinematografiei coreene !

 9. Multumim pt articol! E foarte bine realizat! Felicitari!

 10. Bravo,Bitzule! Excelenta abordare ,ceva concret palpabil,adicatelea ,Zeul a coborat printre muritori,si-a parasit piedestalul pentru sport!

 11. Sportistul lui mama ,hai pe la noi ca sa-ti facem un masaj recuperator!

 12. La Multi Ani, iubitul meu actor, Song Il Gook, oppa! :x

 13. Multumim foarte mult pentru acest minunat articol Gabriela……si sper sa nu te opresti aici sa continui alaturi de noi minunatele tale povesti despre idolul multora dintre noi SIK……caruia cu mare gratie si onoare I spun un sincer LA MULTI ANI!!!!….si mesajul ca poate vine si pe la noi….pup

Leave a Comment