koreafilm

Festivalul internaţional de bodypainting Daegu

Written by koreafilm. Posted in Coreea azi, Design, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii

Tagged: , ,

1

Published on septembrie 05, 2013 with 8 comentarii

de Celine_blue

În fiecare an, la  Daegu (în Coreea de Sud) în Parcul Duryu/Dooryu, în aer liber, are loc unul dintre cele mai mari festivaluri  de BodyPainting din lume. Evenimentul la care participă cei mai importanți maeștri din domeniu și care reunește artiști ai picturii și ai costumelor, strânge mii de vizitatori curioși să vadă cum corpul uman poate deveni o operă de artă în sine.

Festivalul de la Daegu a luat naștere în august 2008, când a găzduit primul Festival de BodyPainting din Asia și este un frate mai mare al Festivalului Mondial din Seedoden din Austria.

Din 2008 Festivalul Internațional de Bodyainting Daegu (DIBF) a luat amploare și popularitatea sa a crescut foarte mult de la an la an, astfel în 2012 a ajuns să fie unul dintre cele mai renumite festivaluri de artă din lume, iar ediția de anul acesta este considerată ca fiind cea mai apropiată ediție față de imaginea orașului Daegu.

În fiecare an, orașul Daegu este prins într-un tablou viu colorat parcă desprins din lumi fantastice. Evenimentul este o combinație perfectă între pictura corporală, a unghiilor, a mâinilor (cu henna) sau a feței, feluri de mâncare exotică, dansuri, concerte de muzică, grandioase spectacole de focuri de artificii și trucuri magice și diverse expoziții.

Anul acesta festivalul s-a desfășurat în zilele de sâmbătă 31 august și duminică 1 septembrie și a fost organizat de DIBF Organizing Committee. Sponsorii principali au fost Ministerul Culturii, Sporturilor și Turismului din Coreea de Sud, autoritățile locale din Daegu, Shanghai Commerce Vocational School și alții.

Anul acesta au participat aproximativ 100 echipe de artiști din 15 țări iar numărul celor care au dorit să admire misterul prin care poate fi transformat corpul uman, au fost de peste 8000 de spectatori. În cele 2 zile ale festivalului s-au făcut și picturi gratuite pentru spectatori.
Programul a fost după cum urmează:

• în prima zi, 31 august, s-au desfășurat: festivitatea de începere a festivalului, concerte, concursul de Body Painting, focuri de articficii și multe alte evenimente, expoziții de tot felul și spectacole;

în a doua zi, 1 septembrie, s-au desfășurat: festivitatea de premiere și de închidere a concursului de Body Painting, grandioase focuri de articficii, expoziții și spectacole de tot felul.

Îmi pare rău că nu vă pot prezenta câștigătorii ediției de anul acesta (dar informațiile sunt extrem de puține), în schimb vi-i pot prezenta pe cei din 2012 (1-2 septembrie) artiști care au excelat în cadrul acestui festival cu adevărate minunății și opere de artă între picturi corporale:

Și acum aș dori să vă încânt privirile și cu alte picturi care au fost prezentate la acest festival:

2013

• 2012

Acum vă invit să urmăriți niște clipuri de la Festivalul Daegu 2012.

Surse: globaldaegu.com, tour.daegu.go.kr, visitdaegu, english-daegu.go.kr, descoperă.ro, telegraph.co.uk, thesouthkoreatravelguide, dibf.co.kr, newstimes, samshkorea.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

8 comentarii

There are currently 8 comentarii on Festivalul internaţional de bodypainting Daegu. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. superbe picturi… arta adevarat
  multumim pt prezentare

 2. Celine, imi era dor de articolele tale! Imi place mult prezentarea! E o arta aparte…

  • Pot sa spun ca sunt de-a dreptul fascinata…..

 3. Iti fura ochii, arata senzational. Foarte talentate persoanele care stiu sa faca asa ceva :) Multumim pt articol, Celine!

 4. Vai ce culori stralucitoare! Si este un festival destul de tanar, de abia 5 anisori, inca o data ma mira capacitatea lor de a crea si a populariza ceva nou. Multumiri pentru prezentare, Celine!

 5. Uluitor!
  Extrem de interesanta prezentarea, multumim mult, Celine!

 6. Multumesc fetelor ptr. aprecieri. Ma bucur ca va place articolul meu si promit altele si mai si. Pupici tuturor.

 7. Arta pentru o zi! Deci, efemera! Si totusi, cata daruire si pasiune pentru ea! Si ce “lucrari” minunate s-au realizat! Si totul in spiritul asiatic – meticulos si organizat!
  Frumuseti care ne vorbesc prin culoare, semne si desene! Minunate!
  Multumesc pentru articol! Abia astept sa apari cu “promisiunea- si mai si”!
  Mult succes si sanatate pentru ca sa ni le pui pe “perete”!

Leave a Comment