koreafilm

Happy Birthday, So Yi Hyun!

Written by koreafilm. Posted in Actori, Portrete, Recenzii Koreafilm

Tagged: , ,

So Yi Hyun 620

Published on august 28, 2013 with 14 comentarii

de Andreea Ciucă

So Yi Hyun, pe numele său real Jo Woo-Jung, este născută la data de 28 august 1984, în Jeonju, North Jeolla, Coreea de Sud. A absolvit la Universitatea Suwon, în cadrul Departamentului de Teatru şi Film, este actriţă şi model şi face parte din Agenţia KEYEAST.

În 2002, actriţa a apărut în videoclipul melodiei ”Cold” a lui Kyu Jong şi Lee Ki Chan.

În 2003, a jucat în drama KBS1 Yellow Handkerchief , unde a interpretat-o pe Yoon Na-Young. În acelaşi an, a mai jucat în două producţii SBS: „Fairy and Swindler şi „Punch, dramă ce i-a adus premiul „New Star Award” la gala SBS Drama Awards.

În 2004, a jucat în drama KBS2 ”April Kiss”, unde a interpretat-o pe Jang Jin-Ah, fiica proprietarului grupului Daejin şi directorul departamentului de design. Din copilărie, ea a dispreţuit încrederea pe care tatăl ei o avea în femei, acesta fiind şi motivul pentru care ea nu credea în iubire şi nu avea încredere în bărbaţi.


So Yi Hyun alături de actorii principali ai dramei „My Shining Girl”

Tot în anul 2004, ea a jucat în drama MBC Where Are Arrows We Shoot?”, unde a interpretat personajul Hee-Young. În acelaşi an, şi-a făcut debutul în film prin producţia „Father and Son: The Story of Mencius” . De asemenea, în 2005, a reprezentat-o pe Lee Kang-Joo în drama KBS2 ”Resurrection”, dar a jucat şi  în filmul ”Midair”. În 2006, a jucat în două filme : ”Dark Forest – 4 Horror Tales” şi „The Restless”.

În anul următor, actriţa a jucat în drama KBS2 Special Crime Investigation: Murder in the Blue House” şi în comedia tvN Hyena”. În 2008, a fost aleasă să joace în drama MBC Before and After: Plastic Surgery Clinic”, dar şi în drama SBS Aeja’s Older Sister, Minja”, unde a interpretat-o pe Lee Chae-Rin.

În 2009, a primit rolul lui Yoo Mi Ran în serialul SBS ”Swallow the Sun”, unde a jucat alături de Ji Sung, Sung Yu Ri, Lee Wan, Han Ji Yun, Yoo Oh Sung şi Jeong Kwang Ryul. A jucat, de asemenea, în producţia MBC ”Assorted Gems”.

În august 2009, actriţa So Yi Hyun a pozat pentru revista Allure, unde a impresionat prin cele 4 stiluri:

 • Stilul Black Fedora, un stil clasic, casual, puţin Retro, dar feminin.

 • Stilul Big Hoody, un stil plăcut, delicat, ce reliefează modernismul.

 • Stilul French Beret, un stil Retro cu o expresie delicată, ce oferă părului un look aparte.

 • Stilul Colorful Bohemian, un stil al nuanţelor, în culorile naturii şi care etalează fineţe şi energie.

În anul 2010, actriţa a jucat în serialul MBC „Gloria”, unde a interpretat-o pe Jung Yoon-Seo.

Tot atunci, ea a fost aleasă imaginea mărcii de cosmetice Peripera.

În anul 2011, So Yi Hyun a jucat în drama MBC „Heartstrings” („You’ve fallen for me”), alături de Jung Yong Hwa, Park Shin Hye, Kang Min Hyuk, Song Chang Ui, Kim Yoon Hye, Im Se Mi şi Lee Hyun Jin. Drama prezintă viaţa unor tineri studenţi, care studiază la un colegiu de artă unde dansul, muzica şi actoria sunt la ele acasă. Ea a interpretat-o pe Jung Yoon Soo, profesoara de dans a universităţii, şi  de care Lee Shin (Jung Yong Hwa) este îndrăgostit la început.


So Yi Hyun alături de Jung Yong Hwa în drama „Heartstrings”

La data de 21 octombrie 2011, actriţa So Yi Hyun împreună cu actorul Choi Soo Jong au fost  prezenţi la „Opening Ceremony of 2011 Korean Film Festival”, care s-a ţinut la Junction Mawtin Shopping Center, Yangon, Myanmar. Întregul festival s-a ţinut între 21-24 octombrie, la Junction Cineplex şi Junction Mawtin Cinemas, Yangon, Myanmar. Festivalul de Film Coreean s-a ţinut în Myanmar de şase ori, în 1998, 2006, 2007, 2008, 2010 şi 2011, şi reprezintă un program de schimb cultural între Myanmar şi Coreea de Sud.

Pe 9 noiembrie 2011, actriţa a fost prezentă la „1LookMarket Opening Celebration”, care a avut loc la CGV Chungdam Cine-City, Seul. Complexul nou de modă este condus de CJ Oh Shopping, iar la festivitatea de deschidere au invitate multe vedete Hallyu.

În 2012, Yi Hyun a jucat în drama KBS ”My Shining Girl („Glowing She”) alături de Kim Hyung Jun, Park Kwang Hyun, Go Na Eun şi Chae Young In. Ea o interpreteză pe Joon Ji-Hyun, o femeie singură de 31 de ani, care lucrează într-o companie mare, dar recompensele nu i se aduc ei, ci şefului. Atunci, ea decide să facă ceva pentru a-şi schimba viaţa.

Tot anul trecut, ea a jucat în drama jTBC ”Happy Ending”, unde a interpretat personajul Park Na-Young.

Spre sfârşitul lui 2012, actriţa a jucat în drama SBS ”Cheongdamdong Alice”, alături de Park Shi Hoo, Moon Geun Young şi Kim Ji Suk. So Yi Hyun a interpretat-o pe Seo Yoon Joo, prima dragoste a preşedintelui Artemis Coreea Cha Seung Joo/Jean Thierry Cha (Park Shi Hoo) , dar şi fosta colegă din liceu al lui Han Se Kyung (Moon Geun Young). În câţiva ani, ea ajunsese doamna altei companii de prestigiu, GN Fashion. La terminarea serialului, Yi Hyun a spus:” Mi-a plăcut cum s-a terminat serialul. Sper că telespectatorii, de asemenea, s-au simţit satisfăcuţi de modul în care au fost jucate personajele. Sper că toată lumea s-a bucurat urmărind ”Alice in Cheongdam-dong ”până în acest moment şi le mulţumesc telespectatorilor pentru susţinerea personajului Seo Yoon Joo în această dramă”.


Park Shi Hoo, Moon Geun Young, So Yi Hyun şi Kim Ji Suk

La începutul acestui an, Yi Hyun a dezvăluit că s-a despărţit de iubitul ei anul trecut. L-a cunoscut în 2009, în 2010 au început să se întâlnească, iar în 2011 au recunoscut că aveau o relaţie. Deşi s-au despărţit înainte de filmările la ”Alice in Cheongdam-dong”, ea nu a lăsat să se observe vreo influenţă în activitatea ei profesională.

La data de 4 februarie a acestui an, actriţa a ajuns în Thailanda pentru o şedinţă foto a unei reviste, iar la aeroport a impresionat cu look-ul ei.

Tot în acest an, So Yi Hyun a avut o apariţie cameo în primul episod al dramei SBS ”I Hear Your Voice”, dar a jucat şi în filmul „Top”.

În martie 2013, actriţa a fost aleasă ca model al revistei Marie Claire din Coreea.

La data de 3 aprilie 2013, actriţa a fost prezentă la „Princess Diana Photo Book Opening Ceremony”.

Tot în luna aprilie, So Yi Hyun a fost model pentru o altă revistă de prestigiu din Coreea, Elle.

În mai, de asemenea, a pozat tot pentru Elle. A apărut alături de mama sa, promovând produse ale brandului Coach. Atât ea, cât şi mama ei, au purtat îmbrăcăminte în alb, şi au avut momente speciale ca între mamă şi fiică. Întrucât luna mai este considerată luna familiei în Coreea de Sud, acest duet, care a format o echipa perfectă, a întărit simbolul familiei şi s-a încadrat perfect cu sărbătoarea lunii mai. S-a relatat că, deşi mamei actriţei i-a  fost puţin mai dificil să se adapteze condiţiilor unei şedinţe foto, în cele din urmă a reuşit să se relaxeze şi să se distreze cu fiica ei pe platoul de filmare. So Yi Hyun a mărturisit staff-ului că: ” I-am oferit mamei mele geanta Madison Carrie, care îi plăcea foarte mult.”

La începutul lunii iunie, Yi Hyun a fost fotografiată în timpul unei sesiuni de cumpărături la Lotte FITIN pentru pantofii Glows Even in a Simple White T-Shirt“. Cu frumuseţea ei inocentă, personalitatea energică şi preferinţele desăvârşite în materie de fashion a ajuns în centrul atenţiei. S-a relatat, de asemenea, că So Yi Hyun s-a orientat în jurul genţilor şi pantofilor. După ce au văzut fotografiile, oamenii din comunitatea online au răspuns cu comentarii precum: ”Arată perfect ca o păpuşă în persoană.”, ”Pantofii ei sunt atât de drăguţi.”, ”Acel stil este foarte popular zilele astea.”, „Tendinţa lui So Yi Hyun în modă este remarcabilă”. , sau ”Frumuseţea ei se aseamănă cu cea a unei zeiţe.”

În această vară, actriţa a fost aleasă să joace în drama tvN ”Who Are You”, unde o va interpreta pe Yang Si Ohn, o femeie detectiv ce poate vedea fantome după trezirea din coma de şase ani, suferită din cauza unui accident. Alături de ea joacă Taecyeon („Dream High”) şi Kim Jae Wook („Marry Stayed Out All Night”, ”Bad Guy”) . Serialul a avut premiera pe data de 29 iulie şi are 16 episoade. Despre acest rol, So Yi Hyun a mărturisit:” M-am gândit la cum aş putea portretiza pe cineva care poate comunica cu spiritele. Am muncit într-adevăr din greu pentru ca cei care ne urmăresc să fie captivaţi.”

Kim Jae Wook, So Yi Hyun şi Ok Taecyeon

Eu îi doresc multă sănătate, mult succes în carieră şi să ne încânte cu roluri la fel de captivante!

Happy Birthday, So Yi Hyun!!! ^-^


Surse: Wikipedia, DramaWiki, KMagazineLovers/SoYiHyun, Soompi, KoreanDrama, MyanmarCelebrity, AllureKorea.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

14 comentarii

There are currently 14 comentarii on Happy Birthday, So Yi Hyun!. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. “La Multi Ani!”, mult succes si numai bine ii doresc si eu. Recunosc ca nu este una dintre preferatele mele dar in ultima drama “Who are you” chiar imi place cum joaca ^_^

 2. Ţin să le mulţumesc din suflet dnei Eleonora Ban şi, nu în ultimul rând, Anei Ruse!

 3. La Mulţi Ani!! Şi mult succes în carieră, eu am văzut-o doar în Cheongdamdong Alice unde mi-a plăcut foarte mult de ea. Mulţumim Andreea pentru frumosul articol, eşti foarte talentată :) :*

 4. E foarte frumoasa, si talentata! Am vazut-o doar in Alice in Cheongdamdong, si mi-a placut, dar n-aveam idee ca a jucat in atatea seriale inainte de acesta, crezusem ca e o actrita noua aparuta :) Se pare ca are ceva experienta! La multi ani!

  @Andreea! N-ai pentru ce :)

  • Sa fiu sincera, si eu am vazut-o doar in Alice in Cheongdamdong, dar mi-a placut interpretarea si asa mi-a venit ideea sa scriu un articol despre ea.

 5. Happy Birthday, So Yi
  Hyun! Eu nu am urmarit-o intr-un serial…

 6. La multi ani, So Yi Hyun! Eu am vazut-o in Cheongdamdong Alice. Mi-a placut cum a jucat :).

 7. La multi ani!
  Ca actrita si model activitatea ei este apreciabila!
  Eu am vazut-o in roluri secundare, dar bine conturate si bine jucate de ea! Si asta este o cinste pentru ea ca a reusit sa ne faca sa pastram in memorie un personaj secundar si poate nu intodeuna pozitiv! Dar fiind o femeie discreta se pare ca nu a lasat sa se vada prea mult din viata ei personala!
  Multumim Andreei pentru acest articol amplu!

  @Andreea am primit multumirile tale pentru putinul ajutor! Sa fi sanatoasa si sa ne scrii!

  • Multumesc, Nona! Si eu va doresc acelasi lucru!

 8. La multi ani, So Yi Hyun! Recunosc ca nu am vazut in niciun serial inca, dar e o actrita foarte draguta, imi plac pictorialele facute pentru reviste. Multumesc Andreea pentru articol, si ca ne-ai atras atentia asupra ei, e bine sa aflam mai multe si despre actrite care nu sunt atat de binecunoscute, astfel vom fi mai atente cand urmarim un nou serial. Sper sa-o vedem jucand un multe productii, e inca tanara. Kamsahamnida!

  • Multumesc, Lil! In afara serilalului Alice in Cheongdamdong, niciun alt serial cu ea nu a mai fost difuzat la noi…..cel putin, eu nu imi aduc aminte…

 9. La multi ani, So Yi Hyun!!!

 10. La multi ani si din partea mea,eu am vazut-o numai in Alice,unde era foarte intepata si aroganta,asta pana s-a gasit cineva sa o puna la punct!

Leave a Comment